Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Iphone'u olan Sürücülere...

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
Arkadaşlar merhaba,

Bu mesajımda kendimin sipariş ettiği bir üründen bahsedeceğim. Ben bisikletimi dün aldım ve aldığım sırada Blackburn hız göstergesi de taktırdı. Eve geldiğimde merak ettim acaba Iphone'da bisikletçilerin işine yarayacak bir program var mı diye...

B.iCycle adında bir program buldum. ITunes aracılığıyla bu programa ulaşabilirsiniz. Programın ekran görüntüleri şöyle:

http://img37.imageshack.us/img37/4893/ss1wea.jpg

Bu ekran birçok değerin ayrılmış hali. Split screen diye geçiyor. Harita aşağıda duruyor ve gittiğiniz yolda her an kendinizi görebiliyorsunuz GPS aracılığıyla. Trip Distance yazılan ekranı istediğiniz başka bir şey ile değiştirebiliyorsunuz. Örneğin toplam yakılan kalori, ortalama hız vs.. Ayrıca hızınızı da zaten Mil ya da KM değerlinde program gösteriyor.

http://img37.imageshack.us/img37/4319/ss2aop.jpg

Diğer bir görüntü haritanın daha büyütülmüş hali. Bir önceki ekranda start ve stop düğmesi var. Burada süreyi başlatıp durduğunuzda durdurabiliyordunuz. Bu ekranda ise harita daha geniş bir yer kaplıyor. Hızınız zaten görünüyor. Sağ üst köşedeki değeri de istediğiniz başka bir şeyle yine değiştirebiliyorsunuz.

http://img37.imageshack.us/img37/3277/ss3k.jpg

Programın gösterebildiği tüm değerler burada. İsterseniz bu ekranı açıp hepsini aynı anda izleyebiliyorsunuz.

http://img37.imageshack.us/img37/1020/ss4qho.jpg

Bu da programda yapabileceğiniz ayarların listesi.

Bu program 9.99 USD'ye satılıyor ITunes'da. Ben de dün aldım. Çok kullanışlı bir program.

Programın web adresine bakmak isterseniz: (link)

Tabi bir yandan Iphone'u bisiklete nasıl yerleştireceğimiz. Bunun da çözümü var. Zaten programın açıklamalarında www.semsons.com adresinden bahsediyor.

Aşağıda resmini koyduğum aparatı da alınca o problemi de çözmüş oluyoruz tamamen.

http://img37.imageshack.us/img37/6906/iphoneaparat.jpg

Bu alet de 16.99 USD. Direk linki de şöyle:

(link)

Program zaten başlı başına çok güzel. Ancak en çok Iphone'u takma aparatı aldığım için seviniyorum. Yolda giderken Iphone'un yolda işe yarayacak birçok programını kullanabiliyor ve müzikleri de görerek değiştirebilyor olacağım.

Benim ilgimi çekti. Programıyla beraber kullanmayı bekliyorum. Programı çektim zaten şimdi sadece aparatın gelmesini bekliyorum. Belki başka ilgilenen arkadaşlar da olabilir diye sizlerle paylaşayım istedim.

Bol bisikletli günler dilerim herkese...

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scudo
Dün biraz inceledin ama Türkiye harita desteği bulunuyormu acaba.

iphone da dahili GPS yok benim bildiğim kadarı ile. Yer gösterme olayını yabancı memleketlerde 3G ile biz de EDGE ile yapıyor diye düşünüyorum. Buna aGPS deniyor. ( (link) )

şehir içinde olduğunuz sürece bir sıkıntı çıkmaz ama şehir dışında dağ bayır gezerken veya telefonun çekmediği, sinyalin düşük olduğu herhangi bir yerde GPSe güvenmeyin zira ya yanlış gösterir ya da hiç göstermez. GPS çalışmadığı için anlık hızınız ve toplam km gibi özelliklerde çalışmaz.

sonuç olarak şehir içi kullanımda süper bir program gibi duruyor tabi sınırsız bir EDGE paketiniz varsa. Yoksa 1 ay sonrasında, herhalde bir sigma km saati alacak parayı, faturaya verirsiniz.

not: ama yine de 15 ytl ye alınabilecek uygun bir program. paylaşım için teşekkürler

@CEM ATEŞ

Evet destekliyor. Türkiye'de de bulunduğunuz şehrin haritası çıkıyor.

@marule

Merhaba,

Iphone 3G'lerde dahili GPS var. Benim telefonum herhangi bir şekilde internete bağlanmadan GPS'i kullanıyor. Dolayısıyla faturaya yansıyan bir durum yok. Sadece harita verileri zaman zaman internetten indirilebiliyor olabilir. Ancak harita programın içerisinde dahili olarak yüklüyse bunu da yapmaz normalde. Açıkçası program harita bilgisini internetten mi alıyoru onu çok incelemedim. Ama GPS tarafında problem yok. Internetsiz GPS kullanımı yapabiliyorsunuz Iphone ile...

@Kaan Aslan

evet varmış:) ben de öğrenmiş oldum. Ama bence normal bir gps kadar iyi gösteremez ki bu çok normal. Ben de garmin gps var (colorado 300) ve bisikletle giderken normal hızdan +-2 km sapıyor, bisikletimdeki gösterge(sigma 1606L) 24 gösterirken GPSteki hız 22 gösteriyor falan. O yüzden gpsteki toplam km ile sigmanın ki fark ediyor. Dolayısı ile normal bir gps te böyle bir hata payı varken iphone da ne olur onu bilemiyorum. Şüphesiz bazen bu hatalar hiç önemli değil. Ama hep 15 ile çıktığınız bir rampayı 17 ile çıkmayı başardığınızda biraz sevinirsiniz :) ama hava biraz bulutlu ise, siz 17 ile çıksanız dahi ekranda 15 i bile göremeyebilirsiniz. Bu yüzden bence en iyisi 40-50 ytl ye bir km saati almak.

Yukarda yazdıklarım hız göstergesi için geçerliydi. Yön bulma olayına gelince, iphone şüphesiz en pratik çözüm gibi görünüyor. 800-900 ytl ye bir gps alınacağına 15 ytlye bu program, gayet başarılı olur gibi. En azından fiyat/performans oranı çok yüksek.

iphone 3g GPS için şu siteyi buldum, iphone um olmadığı için okumadım ama olanların işine yarayacaktır mutlaka.

(link)

Ben de ne kadar kullanışlı olduğunu IPhone aparatı geldiği zaman göreceğim. Aslında daha çok bu aparatın varlığını öğrendiğime sevindim. Çünkü bisiklet üzerinde Iphone'u bu şekilde kullanabilmek ayrı bir keyif. Şarklılar arasında geçiş olsun, birisini aramak ya da gelen aramayı cevaplamak olsun bir çok özelliği var. Yön bulma anlamında da çok başarılı Iphone. Ben Google Map yardımıyla çok rahat bulabilmiştim birçok yeri.

Ama şunu da söyleyebilirim bu bisiklet programı ben yürürken bile yürüme hızımı gösteriyor. Büyük ihtimalle kullanışlı çıkacak. Duruma göre bir özelliğini bir şekilde kullanacağım :)

Merhaba bende iphone icin MotionX ve Runkeeper isimli programlari denedim ikiside güzel birde istersen onlara gözat! hemde ücretsiz lite versionuda var.

(link)
(link)

Cep telefonu-bisiklet adaptasyonu benim bildiğim ilk siemens m65'te çıkmıştı.

http://www.cellular.co.za/phones/siemens/2004/siemens-m65-1.jpg

Açıkçası işlevine nazaran kabalığı büyük bir dezavantajdı. Buna benzer cep telefonunun adapte edildiği bir çok saha görebilmek mümkün. En bilindiği dijital fotoğraf. Fakan ne olursa olsun amaç fotoğraf çekmek ise gerçek verim alınamıyor. Ki bu çok normal.

Bu ürün için görüşüm ise eminim işlevini yerine getirecektir fakat ergonomi olarak orjinal cihazların yerini tutacağını pek sanmıyorum. Bunun yanında oldukça pahallı olan telefonunuzu bisiklete takarak şiddetli sarsıntılara mahrus olma ihtimali çok yüksek. Bu da telefonunuzun ömrünü önemli ölçüde kısaltacaktır. Eğer cidden navigasyona ihtiyaç duyuyorsanız işinin ehli bir gps cihazı alın, ihtiyacınız olan mesafe bilgileri ise bir km saati alın derim. Uzun süreli kullanımda telefonunuzda oluşacak masrafla amacına uygun ürüne ödeyeceğiniz ücret birbirine yakın olacaktır ;)

Yine de pratkteki kullanımda tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyeceğim ;)

Merhabalar,
Konu ile ilgili olduğu için paylaşmak istedim. Ben de şöyle bir şey kullanıyorum.
Nokia e61i (electroworld) 499 TL

http://www.wowdavao.com/catalog/images/nokia-e61i.jpg

Holux m 1000c Bluetooth GPS Data Logger (dealextreme) 69 $

http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_24907_1.jpg

Bicyxle phone holder (dealextreme) 5.69 $

http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_15544_1.jpg

Nokia Sports Tracker (freeware)

http://www.mobil.se/ArticlePages/200704/02/20070402160823_MOB225/Nokia_sports_tracker_2_s.jpg

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Bence navigasyon dışında da özellikle Iphone ve diğer bazı telefonlar çok yararlı programlar içeriyor. Bu açıdan baktığımızda kullanışlı olabileceğini düşünüyorum. Ama denemeden bir şey söylemem zor. Aparat sanıyorum bugün yarın bana gelmek üzeredir. Gelince deneyeceğim. Tahmin ediyorum dik ve yatay olmak üzere iki şekilde de gidon'a takılacaktır.

Görmeden bir şey söylemek zor tabi ama Iphone yapısı itibariyle de ince olduğundan kaba duracağını zannetmiyorum. Yine de her şeyi sıcağı sıcağına görünce yeniden yorumlayacağım.

Arkadaşlar merhaba,

Dün yurtdışından getirttiğim Iphone'u bisiklete takacağım aparat geldi ve bağladım. Programla birlikte gerçekten çok kullanışlı buldum. Normal km saatinde gözüken hızla arasında sadece 1 saniyelik bir fark oluyor. Onun dışında hızlar her iki tarafta da aynı görünüyor. Haritayla beraber kullanmak da çok keyifli...

Bu program dışında başka GPS programlarını da çok rahat kullanabilirsiniz. Ayrıca çalan müzikleri de ekrana bakarak değiştirmek çok keyifli. Cebimdeyken hep bunun sıkıntısını yaşıyordum.

Genel izlenimim böyle. Sizlerle de paylaşayım istedim.

Görüşmek üzere...

@marule

GPS cihazlarında sapma olmaz, esas sapma bisikletin hız göstergesindedir, GPS cihazları çok çok daha hassas çalışırlar. Özellikle hız konusunda.
Fakat bazı askeri uygulamalar ve gizlilikten ötürü, konumlama konusunda biraz kasıtlı bir sapma yaratılmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
hocam almayı denedim ama kargo ücreti çok tutuyor sanki en düşük kargo 15 dolar zaten ürünün ücreti 17 dolar normal kargoyu seçince de bu tip kargo desteklenmiyor diyor :)

@herbil

İşimle ilgili alana girdiğinden bildiklerimi paylaşmakta fayda görüyorum. Portatif diye adlandırabileceğimiz, taşınabilir ve ekonomik olanlarda sapma olmaktadır. Gps ile uydu arasındaki veri alış-verişi sırasında, aradaki mesafeden kaynaklanan zaman kaybı gps içindeki saat ile hesaplanıp, düzeltme getirilir. Günümüz teknolojisinde en doğru sonucu alabilmek için profesyonel gpslerde atom saati bulunur. Ki bunlar sadece bir kaç mm hassasiyette ölçebilir. Atom saatleri pahallı olduğundan ekonomik ve portatif gpslere quartz saati eklenmiştir. Bu saatin atom saati kadar hassas olmaması nedeniyle sapma miktarı artmaktadır. Fakat kişisel navigasyon amaçlı kullanılan bir gpsde 10 metre sapma kabul edilebilirdir. Fakat bir uçakta bulunan gpsler yada haritacılıkta kullanılan gps'lerde yüksek hassasiyet aranmaktadır ;)

Gps-Km saati arasındaki hız farkına gelince. Kesin bişey söylemek güç. Gps'in yeteri miktarda sinyal alamamasından kaynaklanan bir sapma olabileceği gibi,, km saatinin jant ayarınında düzgün yapılamamasından kaynaklanan bir sapma da olası....

Peki kullanmaya başladığınıza göre bisikletiniz üzerinde bir fotoğrafını koymanız mümkün mü? Iphone'u bisiklete sabitleyen aparatın bisiklet üzerinde nasıl durduğunu görmek isterdim, kaba bir duruşu var mı? Bir de sarsıntı konusundaki fikir de mantıklı gibi geldi. Siz kullanırken görüyorsunuz, aparatın sarsıntıyı azaltan bir özelliği var mı?

Geri