Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Is Mount & Post Mount

Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Forum Bağımlısı
Tepki
1.821
İsim
Ömer Faruk Mumcuoğlu
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar IS ile POST bağlantı arasındaki fark nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
@sadana

bu kadar hızlı cevap aldığım için çok teşekkür ederim.

IS mount genelde bizim kullandğımız bisikletler uymuyor o zaman. Bana gerekli olan post mount.

@sadana

bir sorum daha var chain reaction da xtr985 modelinde LH lever ve RH lever diyor bu ne anlama geliyor.
kullandığım maşa foxf100rlc 2008 yada 2009model kadrom giant xtc

rh lever (right hand lever) lh lever (left hand lever)

yani sağ kol ve sol kol chain de tek tek de satıldığı için böyle bir şey yazıyor....

avid gibi üreticilerde bu yazmaz genelde çünkü birbirine simetrik üretim yaparlar yani sağı sola-solu sağa takabilirsiniz....

@Taner Rona

düşündüğüm gibi yani. peki sağ sol diye alırken neye göre alıcağız saçma bir soru oldu ama bisikletin üzerindeki sağ sol pozisyonu ile aynı mı?

Neden sordum hem ön hemde arka fren için sağ ve sol var.

Teşekkürler

hocam o olay anladığım kadarıyla şöyle; normalde sağ kol arkayı kontrol eder,ama sen sağ kol önü kontrol etsin istiyorsun ozaman front right hand i alicaksin aynı şekilde sol taraf arkayı kontrol etsin istersen,rear left hand alıcaksın.yok öle bişi istemiyorum dersen front left hand ve rear right hand alıcaksın

bu arada xtr 985 frenler post mount ...

@Taner Rona

Şu an satıştaki kullandığımız versiyonun tam tersi o zaman ön sağ arka sol olarak. işimi görmez ozaman Teşekkür ederim. Formula'lara bakım birde onlar da aynı mı?

post mountun avantajı neki sadece adaptörden sıyrılmamıdır?..

IS bana göre mantıklı eğer postta bağlantı sonunda dişleri sıyırdığınızda tekrar tornalama gerekecek. IS de ise direk adaptörü değiştirdikmi olay çözümleniyor..
Sanırım posttaki bağlandı daha sağlam direk gövde ile temasta.

İS bağlantıyı POST bağlandıya çeviren adaptörler var ama bazen bunlar da işe yaramıyor.Şahsi tercihim post bağlantı.Her iki bağlantıda da fren kullandım post bağlantının kurulumu ayarı falan daha kolay.İs bağlantıda araya ayar için ince pullar konuluyor çok gıcık bir iş.

Geri