Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Bu hafta da 4'te 4 ile bitiyor. Fırsat yaratıp iş öncesi peloton sürüşleri ile yolu uzattım bu hafta.
Perşembe sabahı 4-5 bisiklet grubu Bostancı'dan sürüş başlatmıştı. (Sadece Anadolu Yolcuları grubu olarak 20 kişiydik ) Dönüşte kahve bile alamadık kalabalıktan.
Bu kadar insanın hafta içi sabah spora / bisiklete vakit ayırması gerçekten çok güzel.

45ffb03b-69c2-4294-b211-ba506117d73c.png

851b2aa2-5696-4d31-821a-90987209740e.png

Scudo
Uzun süre sonra hafta içi 2 günü es geçtim. Tabi bu haftalık kilometre sisik yarışında @BerkEvren e geçileceğim anlamına gelmiyor :)
Cuma dedin mi sayacı kapatırız valla. 00.00'da 300 km Uzak sürüşü yapacak olmanla bunun ilgisi yok bu arada yanlış anlama :D

uzak_ride_series.png

Bu haftayı pazartesi nöbet dönüşü sürüşüyle 0/0 ile noktalıyorum. Arazide ,dağda ,taşta ve yolda bol bol sürdük. Hasat zamanı geldi tarla da tapan da çalışıyoruz. İzin derseniz izin değil :) Atıştırmalık olarak yediğiniz bisküvilerin hamuru Marstan gelmiyor.:harika: Süremezsek bile üretime devam.

bu hafta çeşitli rotasyonlarla maltepe - maslak gittim geldim. rotasyonların bazıları kaçamak oldu.

1. gün bostancı - kabataş vapur - maslak - beşiktaş - kadıköy vapur ( 45 km )
2. gün kadıköy-istinye vapur - maslak- beşiktaş- kadıköy vapur ( 16 km )
3. gün bostancı - kabataş vapur - maslak - 500T :ssrtcbya: maltepe ( 23 km )
4. gün sabah sürüş yaptım sonrası kadıköy-beşiktaş vapur - maslak - 500T :ssrtcbya: ve maltepe ( toplam 50 km )
5. gün dinlenme
6. gün sürüş ve sonrası iş olacak. avrupa yakasına araç ile geçeceğim.
7. gün iş yok ama maltepe beykoz yapacağım 🧐

önümüzde ki hafta güzel bir program yapıp en az 4 yapmayı düşünüyorum.

Bir hafta daha 5 de 5 ile bitti. Selam ola tüm arkadaşlara tekerinize taş değmesin, rüzgar hızınızı kesmesin, yokuşlar şevkinizi kırmasın inşallah:ssrtcbya::ssrtcbya:

Biz de 2/2 ile bitirdik bakalım. Haftaya tam hafta çalışacağım. Bakalım 5/5 olacak mı? Olursa hayatımda bir ilki daha yaşamış olur, kendimce bir eşiği daha atlamış olurum bisiklet anlamında.

Bu hafta 6/6 (95,6km)oldu. Dahon u aldıktan sonra daha fazla işe bisiklet ile gidiyorum. Günlük kıyafet ile katlanır bisiklet çok rahat tavsiye ederim.IMG_20191007_091759.jpg

47 yaşımdayım. Geçen hafta ilk defa yol bisikletine geçiş yaptım. 100 m gitmeden arka lastiğinin patlaması (Grand Tour Eco, jant içi şerit sorunu) sebebiyle bu sabaha kadar neredeyse hiç kullanamadım desem yeridir. Bir satın aldığım gün 100 metre kadar, bir de dün gerekli parçaların değişimi yapıldıktan sonra bir kaç yüz metre kadar deneme sürüşleri yapmıştım.

Bu sabah, daha önceden şehir bisikletimle kat ettiğim ev-iş arası yolu ilk kez yol bisikletimle kat ettim. İlk kez drop bar kullanıyor olmama rağmen çok çabuk alıştım. Sanki daha önce de hep kullanıyormuşum gibi kolayca adapte oldum. Sanıyorum çocukluğumda kullandığım bir sürü dandik, zor ve ağır bisikletlerin tecrübelerinin katkısı var. Şehir bisikletime nazaran çok daha rahat ve süre olarak ta daha çabuk ulaştığımı söylemeliyim. Bir kere kendi kilom ve taşıdığım yükler dahil arada rahatlıkla 6 - 7 kg fark var. Ayrıca selesi sanıyorum tam bana göreymiş. Şehir bisikletimdeki sele ağrı olarak son metrelerde (8. km'lerde) hafif hafif kendini hissettirirken Grand Tour Eco'nun selesinde hiç bir şey hissetmedim.

Bisiklet kullanmaktan çok keyif alan bir kişi olarak, keyfim bu bisikletle ikiye katlandı :kyfmyrn:.
Umarım haftayı tamamlayarak bitirebilirim.

De hadi derken 2 de 2 yaptık ya la! :ssrtcbya:
Şehir bisikletimden yeni geçtiğim yol bisikletine büyük bir hızla alıştım. Denemek isteyen ama kafasında boynuzlardan (dropbar) dolayı soru işareti olan varsa hiç korkmasın denesin. Şehir bisikletimle yaptığım 45 dk'lık yolu bu bisiklet, 2 günde 35 dk ya düşürdü. Üstelik çok kasmadan :ssrtcbya:.
Şimdilik yol bisikletinde hissettiğim tek fark, işaret parmağım ile baş parmağım arasına, baş parmak kaslarına çok yüklenildiği. Özellikle de inişlerde :naslyni:. Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar, acaba gidon açı ayarımda problem mi var, yoksa bunun için de belirli bir alışma süreci mi gerekiyor? Gidon kıvrımının alt kısmını yere paralel olarak ayarladım. Bir de arkadaşlar, bu benim ilk yol bisikleti tecrübem. Uzun inişler de freni nasıl tutmalıyız? Boynuzlardan mı, yoksa daha alttan mı tutup sıkmalıyız? Her iki durumda da benim parmaklar kurtarıyor ama parmakları kısa olanlar ne yapacak? 🤔 Bunu da merak ediyorum 🤔.

İşe Bisikletle geldim 2020-07-07.jpeg WhatsApp Image 2020-07-07 at 08.52.49.jpeg

Aynı sorun bende de mevcut avuç içlerine aşırı baskı biniyor. Benim açımdan bu durum kilom ile alakalı diye düşünüyorum (110:acpsnr::booo:). Alışma süreci geçtikten sonra muhtemelen senin açından sorun geçecektir diye tahmin ediyorum.

Uzun inişler de freni nasıl tutmalıyız? Boynuzlardan mı, yoksa daha alttan mı tutup sıkmalıyız?
Droplara eğildiğiniz zaman hava direnci azalacak ve daha hızlı ineceksiniz. Ama frenleme gücünüz de artacak. Bildiğiniz yollarda, hızlı inişler için droplara yatmak kullanışlı. Ama işe gidip gelirken, trafikte veya bilmediğiniz virajlarda hood'lardan tutup daha dik bir açıyla inmek daha güvenli olacaktır. Zaten doğru ayarlanmış frenleriniz varsa üstten tutarken o iki parmağın gücü yetecektir frenlemeye.

ama parmakları kısa olanlar ne yapacak?
Bisikletteki tüm parçaların açılarının kişiye göre ayarlanma sebebi bu zaten. Farklı anatomiler, farklı esneklikler.

işaret parmağım ile baş parmağım arasına, baş parmak kaslarına çok yüklenildiği.
Bunu sadece bisiklete bakarak söylemek zor. Bisiklet üzerine pedal çevirirken yorumlamak gerekli. Bazen gidonun veya sti kolun ufak bir açısı yeterli olurken bazen sele ayarı sizin öne fazla yüklenmenize sebep olabilir.

Bunu sadece bisiklete bakarak söylemek zor. Bisiklet üzerine pedal çevirirken yorumlamak gerekli. Bazen gidonun veya sti kolun ufak bir açısı yeterli olurken bazen sele ayarı sizin öne fazla yüklenmenize sebep olabilir.
Bilgiler için çok teşkkürler. Bunu kurcalayacağım. Sele ayarlarımla biraz oynayayım 🤔.

Geri