Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Isik Ihlali Yapan Surucunun Video Goruntusu + Ihbar Maili = Vakit Kaybi

verisakeet

Daimi Üye
Tepki
404
Bisiklet
Felt
Merhaba,

Oncelikle video:

Videoda gorebileceginiz gibi, Kucukyali sahilyolunda, isiklarin kirmiziya donmesinin ustunden en az 5-6 saniye gecmis olmasina ragmen, (isik onundeki gri renk Honda arac kirmizi isik icin durmaktadir.) epey bir mesafeden hizla gelen arac kirmizi isik ihlali yapar. Ben ve benim yonumdeki tum araclar dogal olarak kalkisa baslar. Pedali kitledikten hemen sonra yaklasan araci kismen zamaninda farkedisim, uzun zamandir trafikte surmem ile olusan yarim yamalak tecrubeden diye dusunuyorum. Epey bir sefer kirmizi isikta dibimden gecildi, dogal olarak insan tekrar tekrar kontrol ediyor.

Ciddi tehlike yaratan durumlari 4-5 kare ekran goruntusu olarak, tek bir goruntude toplayip ihbar ettigimi burada bilenler vardir. Kirmizi isik ihlallerini bazen plaka yakalayamamamdan, bazen de cok ciddi gormememden gondermiyordum. Acikcasi cok da guvenilir bir yanit alamadim bugune kadar, bunun da etkisi var mutlaka.

Bu olayi da detayli aciklayarak, araclarin kalkislarini bisikletin ayrica arkasinda bulunan kamera goruntuleri ile de gostererek, 4 adet ekran goruntusu halinde sikayet etmistim. Cevap olarak bu ulkede bu tarz ihbarlarin hic bir ise yaramadigini ogrendim. Tavsiyem, bu tarz durumlari olur da bir sekilde yakalarsaniz bosuna ugrasmayin. Bir ara bir haber cikmisti hatirlamiyorum fakat artik vatandaslar da trafik ihlallerini sikayet edebilecek vs gibi. Sanirim baska birseyden bahsediyorlardi ve ben kacirdim.

1 sene once kadar da bir trafik polisine danismistim. "Birisi kirmizida gecti, ben yakaladim, ihbar sayfasindan gonderdim, sonuc alir miyim?" "Tabii, islem yapilir" cevabi almistim. Halbuki kirmizi isik ihlali gibi durumlarda orada bir memur buna sahit olmadigi surece bir islem yapilamiyor. Istediginiz kadar ispatlayin. Benim is-ev mesafem 20km, bir tane polis araci belki goruyorum. Bu kisi yine kirmizida gecer, yine gecer, karsisinda yaya gorsun, bisikletli gorsun yine gecer. Cezasi yok. Sikayet eden vatandasi umursayan zaten yok.

Trafik bolge mudurlugunun websitesi 1995 yilinda frontpage ile yapilmis sekilde birakilmis diye tahmin ediyorum. Dogru duzgun bir iletisim maili dahii yok. Bilmem kac sene once bir polis memurunun yaptigi "rap" klip sag tarafta yayinlanmisti, hala ayni klip mevcut. Bir cok Avrupa ulkesinde olayin video linki ile sikayet yapilir, degerlendirmeye alirlar. Yeni Zelanda da dahi bu tarz sikayetler icin direkt olarak bir memur ile kontaga, mail ya da telefon yolu ile gecip derdinizi anlatabiliyorsunuz. Burada maalesef durum bu sekilde.

Dikkatli surusler diliyorum herkese.

Yanit mailden alinti;

"Bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır."

Scudo
Evet maalesef bu şekilde ceza vermiyorlar. Valla siz de ucuz atlatmışsınız. Geçmiş olsun. Duyarlı televizyon programları çıkabilir belki kanallara bir mail gönderin derim.

@verisakeet

Sebebi neymiş? Görevlinin olmaması mı? Heryere görevli mi yetişecek? Sen fotoğrafla belgeleyip ispatlıyorsun daha ne isteniliyor? Saçmasapan bir uygulama.

Bu adres tam da bu tip ihlaller için. Üşenmezseniz buraya da yollayabilir misiniz?
(link)

Yakında posta kutunda "kamu görevlisini gereksiz meşgul ederek görev yapmasını engellemek" fiilinden bir kamu davası tebligatı görürsen de şaşırma :)

Sarı ışık görüp geçemeyeceğini bildiği halde fren yerine gaza basıp kırmızıda geçmek bizde milli spor.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Katar'da kırmızı ışıkta geçmenin cezası 6000 riyal yani yaklaşık 3600 türk lirasıdır.

Ve tüm ışıklarda, kameralar vardır. O ışığa giden her yolda, 1 kamera bulunur.

Ayrıca ışıklardan 80 km/saatden daha hızlı da geçemezsiniz yaklaşık 100 euro cezası vardır.

@S.Paker

Gonderdigim adres burasi. Baska yollar da denedim ancak tek bir noktanin cezai islem uygulama yetkisi oldugundan hep ayni sonuc cikacaktir.

Uygulamanin sacmaligi tarifsiz.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@verisakeet

Aslında bu tür videoları İngilizce ve Türkçe çekip dünyaya göstermekten yana değilim. Daha doğrusu bu rezillikler, yurtdışında yaşayıpta Türkiye hakkında bilgi almak isteyenler için yanıltıcı olabilir. Ama siz yapmışsınız yapacağınızı çözüm sanırım kendinizin cezalandırması bu sefer de suçsuzken suçlu duruma düşüyor olmanız işi daha da trajikkomik hale getiriyor.

her zaman söylüyorum kamu dairelerinin içi bomboş ve bu ülkede aklı başında insanlara yer yok ne yazık ki..

@türkay yılmaz

Kamu dairelerinin içi bomboş demek değil de boşaltıldı demek daha doğru olur. Herkesin kafasında ülke bitmiş ve daha kötüye gidiyor şekilde. İyi şeyler olmuyor değil ama yeterli değil. Herneyse konu sapmazsın.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
babamların evine hırsız girdi. polisler geldi parmak izi aldı ve gitti. sonra babamı karakola çağırdılar. babam da telaşlanıp gitti. memur bey babama "şikayetçi misiniz?" diye sormuş. babam da evet demiş. memur bey, "amca hırsız zaten bulunmaz! seni ayda bir böyle çağırıp şikayetçi misin diye soracağız gel sen şikayetini geri çek" demiş. babam akıllı adamdır, şikayetini hemen geri çekmiş.

bir yaz akşamı, anadolu gösteri merkezinin orda bir konser öncesi ışıkta beklerken, arkamdaki arabaya 217 promil alkollü biri çarptı o araba da bana çarptı. karakoldan kasko için rapor almaya gittiğimde polis memuru şikayetçi olmana gerek yok dedi. iyi de bay 217 promil o alkollü haliyle hem bizlere çarpıp hem de tehdit etmişti. polis memuru güldü. bana verdiği raporda mağdurların (benim ve arkamda çarpılan aracın) açık adresleri kabak gibi yazıyor. hani bir kötülük yapacaksan git yap, sonra mağdur ikinci kez mağdur olsun sonra adalet dilensin dercesine.

özetle, hepimizi Allah korusun.

@Burak_Dingiloglu

Buradaki sucum bunu yayinlamak mi? Bir cok takipcim bana, bu tarz videolarim sayesinde her turlu duruma karsi hazirlikli olabildikleri icin tesekkur etti.
Eger Turkiye yi bu konuda zayif, diger ulkeleri muhtesem saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Dunyanin heryerinde bu tarz durumlar yasaniyor. Turkiye hakkinda bilgi sahibi olmak isteyen insan 2 tane video ile yetinmez.

@ERCAN CEBECİ

Icerik Ingilizce ve Turkce. Edip Dincer ' in de bahsettigi gibi cogunlukta yurt disindan takip ediliyor kanal. Bu tarz kanallar ve calismalar Ingiltere agirlik olmak uzere sadece yurt disinda mevcut. Dogal olarak bu tarz bir community e girip fikir alisverisi yapabilmek ancak Ingilizce ile mumkun olabilirdi.

@Mehmet Levent

Polis niye güldü? Şikayetçi olsanda olmasanda birşey farketmeyeceği için mi?

@verisakeet

Sizin gibi hergün binlerce insan Türkiye'nin acizlikleriyle ilgili videolar yayınlarsa ülkenin tanıtımı açısından iyi olmaz diye düşünüyorum.

bu ulkede evine giren hirsizi yatak odasi haricinde oldurdugun zaman katil sayiliyorsan o gecen arabaya hic bise yapmazlar abi oncelikle ulkedeki cahillik donemini sonlandirilmasi lazim ( cok siyasi oldu ins pot kirmadik )

@Burak_Dingiloglu

Ben trajikomik bir durum göremiyorum. Rezillik yapmasın ozaman o kişiler. O zaman ingiltere'de yayınladıkları bu tip videoların hepsini kaldırsınlar.
ülkeyi kötü gösteriyor diye.

Gelecek insan bilsin. Türkiye'de bisiklet nasıl sürülüyor. Ne gibi tehlikeler ile karşılaşabilir.
Arkadaşımızın kanalına baştan aşağı göz attıysanız ne tip zorluklarla bisiklet sürdüğümüzü görebilirdiniz. Videoları üşenmeyip upload edip, Şikayetine delil sunmak komiklik değil. Sizin bizim yapamadığımızı yapıyor.

@Burak_Dingiloglu

ülkeyi olduğu gibi tanıtmanın ne zararı olabilir ki ?

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Geri