Scudo Sports

Işıklandırma: Süper Karşılaştırma Sitesi

Veysel A.

Daimi Üye
Tepki
63
İsim
Veysel AMCALAR
Arkadaşlar, daha önce bu site paylaşıldı mı bilmiyorum. Paylaşıldıysa kusura bakmayın.

Piyasada bir sürü Far/Ffener/Aydınlatma ürünü var. Açıkçası hangisi ne performans veriyor bilmiyorum. Hepsini alıp tek tek deneme imkânımız yok. Acaba modellerin aynı şartlarda karşılaştırıldığı bir site yok mu diye araştırırken nihâyetinde bir site buldum;

Sağ tarafta modeller, sol üst tarafta da Işık Modları var. Sağ üst kısımdan Karşılaştırma fonksiyonunu aktif ederseniz iki ürünü net şekilde n de net şekilde performanslarını görebilirsiniz.

Yine sağ üst kısımda Scene, yani ortam ksımını değiştirerek kapalı, açık ve ıslak zemin vs. gibi değişik ortamlardaki durumunu görebilirsiniz...

(link)

http://bikehike.org/images/fonarevka.jpg

Scudo
veysel bey site süper harikasın :alkis:
hemen beğendiğim fenerlerin fiyatlarına bakım ağzımın payını almak istiyorum :)

yalnız seçilen manzaraya göre fener modelleri değişiyor o biraz değişik olmuş

SkyRay
King Nichia 219A (mod.INFERION)

felaket..:)

şu T6 U2 gibi led çeşitlerinden iyiyden kötüye doğru sırasının bilen varmı alırken ona dikkat edelim

Ozaman ben de sunu paylasayim.

(link)

Tum meshur, piyasada bulunan on arka isiklar mevcut. 3493953 lumen cin fari da dahil.

Güzelmiş. Firefoxes FF4'ü beğendim. Düşük modda bile aydınlatması çok iyi. Tek şarjla kullanım süresine bakmak lazım bir de...

Fenerler çok güzel de..

Hay ben bu telefona Türkçe öğreteni. Eski model İphone' dan yazılmıştır..

fiyatların maşallahı var yalnız arkadaşlar. işe yarar parlaklıkta olupta en ucuzu 50-60 dolar civarı.
bizi aliexpress paklar :D

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
@Hamit E.
O kadarına gerek yok. (link) alıp geçmek lazım. 8800mAh deli bir batarya mevcut pakette...

pil iyi ama ben şeklinden dolayı hiç güven duymuyorum sanki oyuncak gibi :D
T6 ledli ve büyük kafalı bir fener süper olur.

arka aydınlatma içinde bir projem var ama fener olmadığı için planları kafamda tutuyorum.

yani açıkcası bence siteye falan çok gerek yok. bakmanız gereken şey lümen değeri.
günlük kullanımda 75-150 lümen ayarı olan fenerim var gayet yeterli aydınlatıyor. Çok ıssız yerlerde kullanacaksanız 200 lümenin üstüne çıkmanızda fayda var. 1000-2000 lümenler çok pahalı ve araba farı gibi aydınlatma isteyenler için..

@Hamit E.

Zifiri karanlıkta etrafı gündüz gibi pırıl pırıl görünce ben de kendimi çok kaptırdım ve fiyat kriterini unuttum. Sonra beğendiğim birinin fiyatını öğreneyim derken şok oldum "Herhalde en pahalısını seçtim" diye düşündüm. Başka model seçtim, o da öyleydi. Meğer bunlar bizi çk aşan şeylermiş... ))

Seçilen manzaraya göre bazı modellerin değişmesi konusunda bir-iki fikrim vardı ama artık düşünmek istemiyorum. Ne de olsa hepsi çok pahalı... D

@volkan Öz

Bende olsa duramam, ormana dalarım düşüncesi doğuruyor. Özgüven patlaması yaşatır adama...

@verisakeet

Link için teşekkürler.

Bazı modellerde aşırı karanlık hakim. Sanıyorum fotoğraf çekim moduyla ilgili bir ayar sıkıntısı var. Normal insan gözüyle bakıldığında bu kadar karanlık olmaması lâzım.

@Halil EROĞLU

Benim başlığımda bunu kafama soktunuz :) 32 dolar siyahı . 2 dolar alacağım var dx ten . 30 dolar versem mi vermesem mi kararsızlık içindeyim :(

@H.Cenk Köse
Bu öyle bir f/p ürünü ki, "10-15 dolar arası uyduruk veya 60-100 arası kaliteli ürün almaktansa aynı işlevi, daha uzun süreyle sağlayan bu ürünü alırım" dedirten bir ürün.. Neden dandik ürün alıp paramı çöpe atayım, ya da neden çok daha kaliteli olarak gösterilen ürünü alıp 1 saatte bataryayı boşaltayım? Bu ürün bu fiyata 2500mAh olsaydı kesinlikle önermezdim. Başka alternatiflere yönelirdim. İsterseniz biraz bekleyin, ürünün tanıtımını, değerlendirmesini yapayım. Beğenirseniz alın, beğenmezseniz 10 dolarlık el feneri alırsınız :)
Bu hafta gündüz işte gece evde çalışmalarım nedeniyle yoğunum, o yüzden biraz beklemeniz gerekecek. Benim dışımda bu üründen elinde olup kullanan varsa onlar da yapabilir incelemeyi...

@Halil EROĞLU

Gece zifiri karanlıkta çekilmiş bir fotoğraf sunmanız mümkün mü müsait olduğunuzda? Ayrıca muadili iki değil de üç ledli bir ürün biliyor musunuz? Ben daha çok uzak mesafeyi değil önümü geniş açıyla aydınlatmak istiyorum...

bu tarz inceleme konuları faydalı oluyor. bekliyoruz feneri

@Veysel A.

Mümkün. Bu gece mi olur, yarın gece mi belli olmaz; ama incelemesini yapıp konu açacağım...

@Mehmet H.

Resimdeki 8000lm'lik versiyonudur.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/p180x540/10543609_10203722240592006_8108531833204429088_n.jpg

Kendisi geceyi gündüz etmektedir;

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/s720x720/10569083_10203722241592031_5574287268604987867_n.jpg

Ayrıca insan gözüne tutulduğunda geçici körlük uyarısı yapılmaktadır;

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/q81/p180x540/10538651_10203722241192021_3561301836840610652_n.jpg?oh=c5ae7999ae6f907181813beb491bbdf2&oe=547F2C99

@Mehmet H.

Işık şiddeti muazzam :eek: Gerek var mı bu kadarına tartışılır ancak gidona bunu takar çıkarsan motorlu araçlar saygı duruşuna geçer herhalde..

Geri