Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Isparta'nın bisiklet yollarını kaldırılmış olması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Gerekçe ise bisikletlilerin sık sık yayalara çarpması :naslyany: ve trafiği aksatmasıymış. o_O

(link)

(link)

Kaldırılan bisiklet yolları artık park yeri olarak kullanılıyormuş anket ile alınan bir karar halk istemiş yani vatana milletimize hayırlı olsun

Scudo
anket mi ? düzenlenmiş di hatta ıspartalı pedaldaşlar destek istedi biz de destekledik ama demek ki anket olayı değil de birisi istemiş kaldırılmış

Bisiklet yolunda yayaya çarptıysa yaya hatalı zaten ne işi varmış bisiklet yolunda. Sebep başka. Zaten kaza oluyorsa bisiklet yoluna daha çok ihtiyaç vardır. Arabalar kaza yapıyor yolları kapatalım gibi bir mantık olamayacağına göre bu mantık ta saçma sapan.

@berberci

Bisikletliler tek tip varlıklar değiller. Her birinin bisiklet sürme amacı, tarzı, hâli tavrı farklıdır. Bisiklet sürenler sadece genç, atletik, sportif insanlar değiller. Aralarında yaşlılar, kadınlar, çocuklar, bedensel kısıtları olanlar da var. Kimileri işe gidip gelirken kullanıyor bisikletli, kimileri de alışverişe, okula, pazara çarşıya, komşu ziyaretine, gezmeye tozmaya, kimileri de spor yapmak için. Dolayısıyla ulaşım ağında bisikletlilere ayrılması gereken alanın ve sağlanması gereken güvenliğin de çeşitlenmesi, farklı kriterlere göre şekillendirilmesi gerekir. Dahası kentsel mekânın kendisi ve ulaşım ağının yapısı da bu çeşitlilikte kriterdir. Trafiğin yoğunluğu, ortalama akış hızı, yol genişliği, kentteki ulaşım ihtiyacının topografya ve yerleşim düzenine göre dağılımı gibi bir dizi etken bisikletli ulaşımın tasarlanmasında doğrudan rol oynar. Geçende İsveç hükümetinin bisikletli ulaşım stratejisine dair bir metin okumuştum, düşünmeye tam da bu noktadan başlamışlar, yani "tek tip" bir bisikletli olmadığını, hayatlarının farklı evrelerinde olan kadınlar erkekler gençler çocuklar ve yaşlılardan oluşan bir topluluk tanımı yapmışlar. Kimi koşullarda kimilerine engel gibi görünen bir bisiklet yolu başka bir koşulda başkalarına gereklilik olarak görünür. Türkiye'de bisikletle yollara çıkma hakkının yaşça alt sınırı 11'dir, yani 11 yaşında bir çocuk bisikletle trafiğe çıkabilir, dolayısıyla zihnimizde yerleşik olan genç atletik sportif bisikletli tipi bu çocuğun ulaşım ve yol ihtiyacını tanımlamakta bize yardımcı olmaz. Bütün bunlardan öte, Isparta'daki tartışmanın çok başka yönleri de var.

Bisiklet yollarının tasarımı ve çeşitliliği hakkında çok yararlı ve doğru bilgiler içeren bir kılavuz var, WRI Türkiye'nin hazırladığı, okumanızı hararetle tavsiye ederim. Sitede bisikletli ulaşımla ilgili başka raporlar ve kılavuzlar da mevcut.

(link)

belediye seçimlerinin çok yakın oldugunu ve yoldan memnun olmayan araba kullanan insanların,yayaların bisiklet yoluna ihtiyacı olan insanlardan kat kat daha fazla oldugunu ve onların oyunun ezici çoğunluk olmasından dolayı bence

Anket kaç kişiye yapılmış? Avrupalı bisiklet yolu yapar bizimkiler kaldırır.

Ne güzel işte ne kadar demokratik bir ilimiz. Anket düzenlemiş, sonuca göre kaldırmış. Ne kadar mantıklı ve güzel bir çözüm bravo. Bizim nasıl aklımıza gelmedi bu anket düzenleyip demokrasicilik oynamak yahu :) Sorarlarsa da "halk böyle istedi" demişler iyi olmuş.

En iyisi ne yapalım biliyor musunuz? Harika bir fikir geldi şimdi aklıma. Ülke çapında bir anket düzenleyelim hemen. En çok sevdikleri ve zaman ayırmak istedikleri spor dalını soralım kendilerine. Ve bu demokratik seçimle, halkın kararıyla, diğer bütün sporları yasaklayalım. Muhtemelen futbol seçilecek, ama sonuçta demokrasi kazanacak :)

Futbol hariç tüm spor dalları ülkede yasaklansın, kampanyayı imzala :snzdglsn:

@umutntm
Yayaya çarpan bisiklet değil ki. Elektrikli motorsikletlerdi :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Bisikletlilerin de çarptığını varsayarak söyledim konu başlığında da öyle diyordu :) Elektrikli bisikletler de kullanmalı zaten bizden daha hızlı değiller

2. linkteki haberin altına yazılmış olan yorumlardan bazıları;

vatandaş
07 Temmuz 2018 Cumartesi 12:39
bisiklet yolu isteyen mahluklar.ısparta gibi yerde kaç kişi bisiklete biniyor.binende yine yoldan gidiyor.görüyoruz.hiç anbulansların sıkıntıya düşdüğünü görüyormusunuz.belediye otobüslei yolun ortasında insan indirin bindiriyor.görüyormusunuz.ıspartanın halis bal kabakları.

tayfun
07 Temmuz 2018 Cumartesi 01:35
ha bisiklet yolu ha park etmiş arabalar fark ne

Berkay
06 Temmuz 2018 Cuma 22:02
Esnaf 150 tl otopark parasindan kacacak diye, Yusuf Ziya oy kazanacak diye (ki bence kaybededecek) yapilan ise bak. Helal olsun esnaf kardeslerim.Batisinizi zevkle izliyorum sizlere inat yasasin internet alisverisi.Son 3 senedir bir kere bile gidip esnaftan bisey almadim.Evime kadar geliyor hem de daha az para veriyorum

Iso
06 Temmuz 2018 Cuma 18:31
Iyi oldu 2 dk durup bir reçel almaya fırsat olmuyordu

Reçelci Iso
06 Temmuz 2018 Cuma 20:31
Iso kardeşim b.k ye b.k reçel alamıyormuş angutsun yaaa

Ahmet Hoca
06 Temmuz 2018 Cuma 17:58
Şimdi kimse kimseyi kandırmasın. Esnaf bisiklet yolunu, otopark parası vermemek için, arabasını dükkanının önüne koymak için istemiyordu. Ben vatandaş olarak çarşıya işim düştüğünde otopark parası veriyorsam, esnaf ta verecek. Ekmek kapısı bu. Hep kazanayım, hiç bir yere vermeyeyim. Daha bugün geçtim bisiklet yolu güzergahından, daha da sıkışmıştı. Bisiklet yolu varken tek sıra bile park yapmaktan çekinen insanlar, bisiklet yolu kalkınca 2. sıra parkı bile düşünmeden yapıyor.

Doğrusu bu
06 Temmuz 2018 Cuma 15:57
Çok ta güzel oldu teşekkürler syn yzg

İsparta32
06 Temmuz 2018 Cuma 15:07
Çok iyi olmuş sanki Isparta'da bisiklete binen vardı

r
06 Temmuz 2018 Cuma 17:34
ısparta32 denen arkadaş sen mağara da mı yaşıyon çık bi etrafına bak istersen

Mehmet Gembay
06 Temmuz 2018 Cuma 14:41
Kaldırımları da kaldırın. Oraya parketsinler, ne önemi var yayanın bisikletlinin. Değil mi! Gidin bir Avrupa şehir görün lan belediye çalışanları... Utanıyorum bu kararı verenden...

ısparta
06 Temmuz 2018 Cuma 14:36
bir farkı olmadı ki bisikletler veya motorlar simdi yoldan gidecek yol genişlemesi olmadı haliyle araç parkına yaradı bu olay

dsfsff
06 Temmuz 2018 Cuma 14:20
Ne güzel inci gibi dizmişsiniz arabaları hemen. Bu mu şimdi genişleyen yol? Isparta yeni otoparkınız hizmete girmiştir afişlerini bekliyoruz artık güzel bir açılış ile birlikte. Yazık gerçekten yazık.

Şahsen belli standartlarda olmayan bisiklet yolu çokta birşeye yaramıyor. Hatta ana yolu kullanmamızı engelliyor Yavaş yavaş giderim acelem yok diyenin işini görür yayalardan geçebilirse. Yoksa bir boya vur al bisiklet yolu ile olmaz bu iş. Ufacık kaldırımı boyuyor. Yaya nereden bisiklet nereden gidecek. En iyisi ana yollardan kısarak yapılmalı. Çoook gerideyiz malasef. Bilmiyorum Türkiye'de cidden güzel bi bir bisiklet yolu olan yer var mı?
Hiç yoksa kanunda bisiklet yolu olan yerde ana yola çıkamaz ibaresi düzenlenmeli. Bazı sürücüler bunu biliyor inadına 3-5 saniye zaman kaybediyor diye sıkıştırıyorlar.
Haberi açınca gördüm adamlar yola yapmış ondan kaldırıyor. Bizim belediye uyanık kaldırımı boya yayalarla birlikte git.

Herkes hak ettiği gibi yönetilir. Ben Fethiye'de oturuyorum ve büyük bir çalışma var bisiklet yollarıyla ilgili. Fethiye merkezden Çalış plajına kadar uzatıldı bisiklet yolu. Ayrıca daha da uzamaya devam edecek. Bisikletliye ayrılmış yollar diğer sokaklarımızda da mevcut. Elektrikli bisikletler, 3 tekerlekli bisikletler, yol bisikletli amatör bisikletçiler, nadiren profesyonel bisikletçiler ve daha niceleri. Yaşlılar, çocuklar, gençler, orta yaşlılar ve envai çeşit bisiklet. Gül gibi geçinip gidiyoruz. Kaza falan da olmuyor. Bir defa ben düştüm. Onun dışında hiç kaza görmedim :))

@Serkan Mıstınoğlu futbol u spor olarak görenler de haftada 1 defa halı saha o da defansta beklemek koşma vs yok ya da tv başında cips kola sigara eşliğinde maç izlemek den ibaret spor olayı tamamen hikaye :)

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@tekin17

Bu konu çok önemli gerçekten de. Kasım 2015 tarihli Bisiklet Yolları Yönetmeliği mevcut bisiklet yollarının 5 yıl içinde bu yönetmeliğe uygun hâle getirilmesi şartını getirdi. Demek ki 2 sene daha bu çelişkiyi yaşamaya devam edeceğiz. Ama sonrasında hiçbir belediye yaptığı yalan yanlış sözde bisiklet yollarını hukuken savunamaz olacak. Emniyet de bu yönetmelik gereğince o yollara bisiklet yolu muamelesi yapamayacak.

"GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte mevcut bisiklet yolları 5 yıl içerisinde bu Yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilir."

Kırşehir merkeze yeni yapıldı. Akibetimiz isparta gibi olmaz inşallah. Bu yolların yogun biçimde kullanılması lazım ki,gerekliliği kanıtlansin..eksiklikler soyle;yollar kesinti ile devam ediyor,karşı yola geçmek gerekiyor.yollar düz gitmiyor,araba park yeri girintileri nedeniyle,zikzak yapıyor.bazı yerlerde çift yönlü, diğer yerlerde tek yönlü. Bu nedenlerden dolayi kullanım azaliyor.şehir dışındaki bisiklet yollarının kimseye bir zararı yok.merkezdeki esnafin,dükkanınin onu açıldı, satislari açılır. 45 derece park yerler ile, uzun park yapılmaması şartıyla müşterileri artabilir.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bence bisiklet yolunu kaldıracaklarına, insanlara yola atlamadan önce soluna sonra sağına bakmayı öğretsinler. O zaman kimse kimseye çarpmaz.. İşin içinde başka bir iş var bisiklet yolu para getirmediği için kaldırmışlardır. Bir kaç güne otoparktan para alırlar..

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@RedFoX
Hocam çevrede çok otopark var zaten. Otoparklara daha çok parketmeleri için yapıldı zaten yol . Millet otoparka para vermemek için yola karşıydı başından beri, hem yayalar, hem engelliler, hem küçük çocuklar için çok iyiydi o yol.

Bu olayın " Spartaküs " de yaşanması ayrıca çok manidar...

Eller ay a biz yaya...Çok yazık..

Geri