Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İsrail, Bisikletlinin Hayallerini Yıktı

münferit vagon

Daimi Üye
Tepki
572
İsim
Ali
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta yaşayan 21 yaşındaki bisikletçi Ala Lutfi el-Dali, işgalci İsrail güçlerinin kurşunları nedeniyle bir bacağını kaybetti. Şarku’l-Avsat haber ajansının haberine göre, bisikletçi Dali sağ bacağından vuruldu, İsrail işgalinin Batı Şeria’daki gelişmiş hastanelere naklini engellemesinden sonra bacağı tıbbi sağlık ekipleri tarafından kesildi.

opt-30740295_145179152992946_7108802009217229485_n-3YW49XHIEB9AJG9QAV7R.jpg

Dali, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada “30 Mart Cuma günü Gazze Şeridi sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde işgal güçlerinin saldırısında ayağımdan yaralandım. Durumumun kötüleşmesine rağmen işgal güçleri hastaneye nakledilmemi engelledi, doktorlar da iki hafta önce bacağımın kesilmesine karar verdi” diye konuştu. Dali, o gün 3 bisikletli arkadaşı ile sınır bölgesine gittiğini fakat çatışmalara katılmadıklarını ifade ederek barış yanlısı göstericilerle birlikte olmasına rağmen İsrail askerilerinin 200 metre uzaklıktan ateş açtığını söyledi.

opt-31068863_145179122992949_2672003011543444036_n-YJJ1F2RXEWY865MSACU3.jpg

Filistin bisiklet takımının üyesi olan Dali, Batı Şeria hastanelerinde tedavi gören düzinelerce yaralı olduğuna işaret ederek işgalcilerin kasıtlı olarak tedavisini engellediğini vurguladı. Dali açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bir an için küçüklüğümden beri sevdiğim bu sporu asla yapamayacağımı düşündüm. İşgal, benim tedavi olmamı ve ayağımı kurtarmamı engelledi. Şu an bir ayağım yok. Beni hayalimden mahrum bıraktığına inanıyorlar ama hayır. Ben geri döndüm ve asla hayalimden vazgeçmeyeceğim. Tek ayakla ya da protezle; nasıl olursa olsun bu sporu yapmaya devam edeceğim.”

Kaynak: (link)

Scudo
Yaşananları sadece Yahudi halkına mal etmemek lazım..Her Yahudi bu yaşananları onaylamıyor..Mesela dün çıkan bir habere göre Yahudi asıllı Natalie Portman,kendisine Yahudilerin vermek istediği ödülü,bu olaylar yüzünden reddetmiş..

Dali’nin yaptığı açıklama çok önemli... Sporu bırakmayacağını devam edeceğini söylüyor...
Olayla ilgili olarak ise “malumun birkez daha ilanı...” Şaşıracak birşey yok... :(:(:(

ahmet orkenin israile transferine konuyu getirmek istemem fakat bu transferi duydugumda kafam cok karismis ve ona gitmesi yonunde destek olanlari anlamaya calisirken diger yandan gonlum bu transferi kabul etmemisti. sonunda israil tercihinin yanlis oldugunu gec olmadan anlayan Orken turkiyeye dondu, fakat belki de artik buyuk bir firsati kacirdi. bu olay bana bu konuyu da dusundurmus oldu.
israil konusunda hamasete gerek yok. zaten bilinen biliniyor.

Fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür bir neslin ülkemizde ve dünyada yetiştirilmesi en büyük dileğimiz olsun.Yani bir nevi zamanının ötesinde evrensel insani değerlere sahip kaliteli insanların olduğu bir dünyada İsrail Hükümeti gibi devletler; o dünyada yer bulamayacaktır.

İsrailin her haddizsizliği arkasunda aslında Avrupa yok. Arkasında kendine müslüman diyen,bölgede yaşayan,gerek menfaatinden gerek korkusundan düşmanın karşına çıkmayan bir topluluk var. İran, Sudiarabistan vs adı müslüman devletler,adı şeriatçılar, dışarda saçı açık gezdi diye kadını odunla döven anlayış,iş mazlumun hakkını aramaya gelince,çıkarları için,korktukları için dinin özünü terkketmekten çekinmiyorlar....

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
@Yusuf G.
@Yusuf G.
Yusuf bey,böyle bir konu açıldığı zaman,otomatikman antisemitik cümleler kurulacaktır..Ben bunu bildiğim için,''aman dikkat'' minvalinde bir mesaj yazdım..Siz de anında bana tepki olarak ''kimse Yahudilere bir şey demedi'' deyip,aradan 14 saat geçtikten sonra,''çocuklarını böyle eğiten bu ülkeden ne beklenir?'' tarzında antisemitik bir mesaj yazdınız:D

Hayret! ettiğim bir konu var yahu arkadaş naziler sizi gaz odalarında öldürdü,yaktı katletti daha neler,neler (josef mengele) gelmek bile istemiyorum.ve daha sayılamayan korkunç!! şeyler bunlara maruz kalan bir toplumun, bunlardan iyi bir ders çıkarıp ona göre bir politika izlemesi gerekiyor ama malesef kendileri neler yapıyor.hep görüyoruz dahada neler göreceğiz kimbilir.

@Kırık jant
Doğru..Peki,Türkler ne yapıyor?
100 yıl önce emperyalizme tarihin en büyük tokatlarından birini atan bu insanlar,bugün emperyalizmin uçaklarının Müslümanların üzerine daha çok bomba atması için dua ediyorlar..Ben açıkçası ben bu yaşananlara hayret etmiyorum..Çünkü ders dediniz ya,bu ders alma konusu,homo sapiensin doğada olduğu müddetçe etkili olmuştur..Homo sapiensin doğadan uzaklaşması ile kafasının karışması bir olmuştur..

@ahlaksız
Doğru diyorsun bizde yapsak bizden iyisi yok el üstünde tutarlar ''acıma acınacak duruma düşme''

@ahlaksız

Kimse Yahudilere dil uzatmadan baştan uyarmak istediniz yani :) Yahudilerin tamamını tabi ki genellemiyorum ama çocukluktan itibaren Müslüman düşmanı olarak yetiştirilen, kendilerini üstün ırk olarak gören bir ırktan bahsediyoruz ve bu hastalıklı zihniyet bu insanların büyük bir çoğunluğunda mevcutsa hatta bunu ülke politikası olarak tüm dünyaya pompalıyorlarsa sizin bahsettiğiniz asimile olmuş birkaç sanatçı ırklarının kara lekesini temizleyemez.

@Yusuf G.
Toplum/ulus/halk/millet gibi bir kelime yerine,niye ''ırk'' kelimesini kullanıyorsunuz?
Bu zamanda ırk mı kaldı artık?!
Yahudilerin Dünya'ya bakış açısı doğru olmayabilir..Peki,Türklerin Dünya'ya bakış açısı doğru mu?
Mesela,Türkler kendileri gibi olmayan insanlara dost gözüyle bakıyorlar mı?

@ahlaksız
Yahudilik dediğimiz zaman Yahudi soyundan gelip dinlerinden dönmeyenleri anlıyorum. Ve bu din onların özel seçilmiş olduklarını, diğer insanların onlara hizmetkar olarak yaratıldıklarını söylüyor. Bu dine sonradan giremiyoruz, kendi soyları sadece. Dünyada benim bildiğim bu şekilde başka bir kavim, millet, toplum, kesim yoktur.
Ben Türk'üm deyince ne anlayabilirsiniz mesela? Benim soyumun Türklük olduğunu. Ama bir Yahudi Yahudiyim diyorsa onun sizi aşağılık bir mahluk olarak görmesinden tutun, dünya üzerindeki emellerine kadar birçok şeyi anlayabilirsiniz. Ben söylemiyorum, dinleri söylüyor ;)

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
@ahlaksız

Benim şahsi kanaatimi soruyor iseniz eğer, asırlardır yediğimiz kazıklara, gördüğümüz düşmanlıklara, kirli ittifaklara rağmen yabancı milletten insanlara karşı bizim kadar misafirperver, hoşgörülü ve samimi bir millet görmedim. Dost gözüyle bakmaya gelirsek biz o gözle baksak da onlar bizi asla dostlarının arasına almazlar, bizi samimi dost olarak gördüğüne inandığım Azerbaycan ve Pakistan dışında ülke yok maalesef, kısmen birkaç ülke daha sayabilirim ama bir elin parmaklarını geçmez.

Geri