Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İsrail, Bisikletlinin Hayallerini Yıktı

@Kamış Tornavida
Yanılıyorsunuz..
Böyle bir genel kabul var ama bu doğru değil..
Mesela Yunanlılar kendileri gibi olmayanlara ''barbar'' demişler..Bunlar olağan şeyler..Antik tarihte sadece Yahudiler yaşamadı..Ya da islamdan örnek vereyim..Şiiler,kendileri gibi olmayanların vücutlarını mekruh kabul ederler..Bu da o coğrafyanın bir adetidir..Zerdüştlerden gelme bir adettir bu..Sünniliğe de geçmiştir bu..Hani ''kafirlerin kestiği et yenmez'' denir ya,bu işte..
Bu bakımdan Yahudilere haksızlık etmemek lazım..

@Yusuf G.
Somutlaştıralım..Deniyor ki incirlikten teröristlere uçaklarla filan yardım yapılıyor..Buna rağmen İncirlik olduğu gibi duruyor..Bu hoşgörü mü sence?Bence başka bir şey..!
Belki bu iddia yalan olabilir ama Fethullah'ta Abd'de korunuyor..Bu bakımdan bu iddia doğru olabilir..

Türklerin ne olduğunu söylemek/anlamak zor..Yeni bir kitap bitirdim..Deniyor ki ''Türkler sadakatsizdir''..
Yani başka toplumları eleştirirken,nerede durduğumuza da bakmak lazım..

Scudo
@ahlaksız

Siyasi konulara hiç girmeyeyim ben! Bir kitapta "Türkler sadakatsizdir" yazmasının benim için hiç bir hükmü yoktur tabi yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de yazmıyor ise. Müslümanları öldürmeyi hak bilen bir dinin mensupları bile dünya üzerinde bu kadar korunup, kollanıp, aklanmaya çalışılırken benim yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapıp kardeşçe yaşamış Türk milletini kusurlu görmem mümkün olamaz.

@ahlaksız
Tabi ki kusursuz ne bir millet ne de insan olamaz. Benim belirtmek istediğim diğer milletlerin geçmişte ve günümüzde yaptıkları ortadayken Türk milletini kusurlu, eksik, hatalı görüp eleştirecek değilim.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@ahlaksız Altını çizdiğim şey sonradan Yahudi olamıyor olmanız. Evet, kendi gibi düşünmeyeni aşağılayan çoktur. Ama Yahudilik anlayışına göre sonradan Yahudi olamazsınız. Bu yüzden zaten var olma amacınızla bile aşağılıksınız. Böyle başka bir anlayış tanımadım.
Ha şu konuda ortak noktamız belki olabilir: Yahudiliğin içinde ayır bir mezhep var olup bu dediklerimi kabul etmiyorsa onları saf dışı edebiliriz ama onun dışında söylediklerim yukarıda :)

@Kamış Tornavida yanlış bilgi. Sonradan Museviliğe geçip Yahudi olabilirsiniz. Ancak bunun için çok ağır bir din eğitiminden ve sınavdan geçmeniz gerekiyor. Bu sınavı verip de din değiştiren İslam kökenli insanlar var.

İsrail bence işini çok başarılı şekilde yapıyor. Baksanıza hobi amaçlı bisiklet binenleri bile 2000 km öteden nasıl kanlı bıçaklı yapacak.

@kerem.erdogan
Doğru veya yanlış bilgi sınıflamasını hoş karşılamıyorum. Sizin söylediğiniz de Yahudilik içerisindeki bir görüş, benim söylediğim de. Ha sizin bahsettiğiniz görüşte sonradan Yahudi oldunuz, ya sonra? Anneden doğma Yahudi ile bir olmayacaksınız, olamayacaksınız. Farklı muamele uygulayanlar varsa bilmem. Yaygın görüş bu şekilde.

@ahlaksız Yahudiye toz kondurmuyosun. Kimse bisey demeden savunmaya geciyosun. Konu Turklere Muslumanlara gelince veriyosun odunu. Masallah..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Kamış Tornavida yanlış bildiğini kabul edebilmek de erdemdir. Gördüğüm kadarıyla hala yanlış bilgiyi saçma argümanlar ile savunuyorsunuz. Yahudilik anneden geçer bu doğru ama sonradan olamazsın diye birşey yok. Bu kadar basit. Özellikle İsrail ilk kurulduğunda çokça dönen kişiyi kabul edip vatandaşlık verdi.

(link)

@Desertiger adam çok güzel örnek vermiş, her toplum kendini yüceltir. Biz yapınca sorun yok da onlar yapınca mı suç? Diğer toplumları düşman veya kötü gösterip kendini toplumunu/ırkını yüceltmek çok yaygın maalesef. Bunu savunduğum için söylemiyorum, ama gerçek bu.

''HİTLER"" allahın sopası.bunda da bir hikmet olabilir.yola gelmeyen kavim.dünyayı karıştıran ikili.müslümanlar birlik(mezhepler,gelişmişlik,kültür farklılıkları) olup,bu ikiliye karşı duramazlar.demek ki yalnız bir ülkenin müslüman olması yetmiyor.uygar ve gelişmiş olması gerekiyor.mezhepçe ötekilenen iran,israille karşıtlığını bizden iyi sürdürüyor.emperyalizm müslümanları her zaman kullanmıştır(kurtuluş savaşımızda,dışarıyla işbirliği yapan kesimler).Atatürk ilk şamarı vurmuş,troyanın öcünü almıştır(batı doğu savaşı).bizi takip eden birçok ülke bağımsızlığını kazanmıştır.şimdi ekonomik yönden bizi tekrar bağımlı hale getirmişlerdir(400 milyar dolar diş borç(bu para şimdi nerededir,lütfen araştıralım).selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@Kamış Tornavida
Sonradan herşey olabilirsiniz..Bu söylemler antisemitik söylemlerdir..1000 sene önce bu tarz söylemler mutlak doğru kabul ediliyor olabilir ama biz 1000 sene önceki durumda değiliz..Zamanla yahudilerde çok değiştiler..
Bugün bir Müslüman Yahudi de olabilir,israil vatandaşı da olabilir..Yahudi anneden doğan bir Yahudi de,ateistte olabilir,israil vatandaşlığından da çıkabilir..
Azıcık bu konularda okuyanların bileceği bir şey söyleyeceğim..Aslında Yahudi ırkı diye,bir ırk filan yoktur..Yahudi dediğimiz şey,farklı ırklara mensup ama bir inançları olan bir topluluğa verilen addır..Haliyle Yahudi olmak için annen Yahudi olacak gibi,bugün bazı Yahudilerin ve Yahudi düşmanlarının ortaya attığı laflar beyhudedir..
Bir kere bu iddiaların kaynağı tanahtır ve tanahta bir tarih kitabı değil,bir mitoloji kitabıdır..Bu yazılanları baz alıp,yahudi diye bir ırkın varlığını kimse iddia edemez..Buradan yola çıkıp,''annen yahudiyse sende yahudisindir'' argümanı yaratılamaz..

Daha önce örnek verdim..Başka toplumlarda da bu aşağılama mevzusu mevcuttur..Yunanlılar,Mısırlılar,Persler ve benzeri tüm antik toplumlar,kendileri gibi olmayanları aşağılamışlardır..Şii örneğini de verdim..İran'a gitmedim ama İran'da mesela bir pazarda dolaşan bir Zerdüşt,yanlışlıkla meyvelere/sebzelere dokunsa,bu dokunduğu yiyeceklerin çöpe atıldığını kitaplar yazar..Bu belki daha önceleri yapılıyordu,şu anda ne durumdalar bilmiyorum..Şiiler çok çok katılar bu konularda..

@Desertiger
Kanıt?
Nerede,ne demişim,buyur göster..

@Desertiger

kullanıcı adının hakkını veriyor : )

@Engin Elmalı işte klasik bir ad hominem vakası.. çünkü verebileceği bir cevap, bir argüman yok. Hatta bilgisi yok fikri var diyebiliriz.

@ahlaksız boşver cevap vermekle uğraşma bence. Anlamayacak çünkü. Saçma yerlere gidecek konu.

Bu israil fitne fesat için gelmiş dünyaya. Bunlari ancak Allah ıslah eder. :mad:

@soner kalaycıoğlu

Bu mantıkla türklerde çok iğrenç insanlar yıllar önce şunu şunu yaptılar denebilir.Diğer tüm ırklar içinde.Kaldı ki ayşhh yahudiler dünyayı yok edecek ayy illuminati ayy masonlar ayy tapınak şövalyeleri falan kıvamında komplo teorilerine ancak gülerim.Ayrıca isral devleti ne yapmışsa yapsın bu tüm yahudilere mal edilemez.Madem çok hakettiklerini düşünüyorsunuz,Josef Mengele denen herifin esir kamplarında o çocuklara yaptıkları şeyleri iyice araştırın derim.

Midemi bulandırıyorsunuz...

Geri