Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

(İst) Bandırma - Çanakkale rotası 2018 Çanakkale bisiklet turu

Koray Gürel

caylakpedal
Tepki
231
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Selamlar,

2018 Çanakkale Bisiklet Turuna katılmak için İstanbul'dan IDO ile Bandırma'ya geçip, ordan Çanakkale'ye pedallamayı planlayan varsa haber versin. Bizim durum tabi henüz belli değil ama bu şekilde gidecekler haberleşmiş olur. Birlikten kuvvet doğar.
Bu rotayı daha önce tecrübe etmiş kişilerin yorumlarını da alabiliriz. Nerde durulur, yollar güvenli midir, ne kadar sürebilir vs vs

Bandırma - Çanakkale
170km civarı

Gidiş
23 Mart Cuma
Feribot Kalkış : 07:00
Bandırma Varış: 09:30

Bandırma - Çanakkale
- en az 9 saat süreceğini tahmin ediyorum. Biga - Lapseki üzerinden

Dönüş
26Mart Pazartesi
Feribot Kalkış: 18:30
Yenikapı VArış: 21:00

Konu gezi-tur yerine buraya taşınmış. Olmaması gereken bir alanda şuan ama hayırlısı rotayı kullanacakların gözüne çarpar umarım

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Scudo
Biga - Çanakkale yolunda rüzgar faktörünü de hesaba katın hocam. Rüzgar iyi engelliyor.

• Beğen
Tepkiler: Koray Gürel
@Sabri YURDAKUL Teşekkürler. Alternatifi yok sanırm yapacak birşey yok. Sürenin biraz uzamasına sebep olur artık.

route.jpg

• Beğen
Tepkiler: gursunas
@Koray Gürel

Aynen hocam alternatif bir yol yok, emniyet şeriti geniş onda da bir problem yok ama sadece rüzgar engelliyor onda da ulaşma zamanında bir uzama olur.

70GÜN
14SAAT
18DAKİKA
13SANİYE

kalmış.

@Koray Gürel Eylül ayında Şarköy Çanakkale arası gitmeye çalıştığımızda 55km hızı bulan rüzgara dayanamayıp araca binmek zorunda kaldık. Rüzgar türbinlerinin olduğu bölgeydi.
Tavsiyem rüzgar haritalarına bakın mutlaka yola çıkmadan.
Windguru sitesi başarılı

Birde kesinlikle lapsekiden geliboluya geçip karşıdan Eceabat a gitmek muhteşem bir manzarası var. Yol çok güzel. Tabi tekrar Çanakkale ye feribota binmeniz gerekiyor ama değer o yol.

142094 dosyayı görüntüle

Edit: foto mobilden yan eklendi. Düzenleyemedim kusura bakmayın

@Koray Gürel
2016 da Çanakkale'den Bandırma'ya gelişimin strava linkini ekliyorum, rüzgar tam karşıdan esiyordu...
2017 yazında da Bandırma'dan Çanakkale'ye gittim, ama bu sefer rüzgar arkamdaydı, strava kaydı tutmadığım için ortalama zamanı hatırlamıyorum, fakat çok iyi bir toplam zamandı, kesinlikle yorucu değildi.
Yaz ve sonbaharda hakim rüzgar kuzey-kuzey doğu galiba...
Yol çok iyi, zemin tümüyle sıcak asfalt ve doğa çok güzel, eminim ki çok hoşunuza gidecek...

(link)

@Koray GürelBen katılmak isterim. Tabi Mart ayına çok var önemli bir isim çıkmazsa bende sizleyim. Gece konaklama için neresi düşünülüyor ?

GM 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
<iframe height='405' width='590' frameborder='0' allowtransparency='true' scrolling='no' src='(link)'></iframe>

2017 Eylül ayında yüklü bisiklet ile Erdek - Çanakkale arasını sürdüm , şansıma çok çok rüzgar yoktu, Emniyet şeridi geniş ve hafta içi olduğundan trafikte azdı. O gece çadırda kalmıştım , yorgunluktan deliksiz uyumuştum :)

80km mesafe 800m irtifa denedim geçen hafta. Şimdilik çok rahat geçti diyemeyeceğim.
Bu tur her iki anlamda da 2 kat demek (mesafe ve irtifa) Rüzgar'ı da denkleme ekleyince kolay görünmüyor.

@Koray Gürel bandırma çıkışında çok sağlam rüzgar vardı biz geçen sene oralardan geçmiştik.arkadan eserse tadından yenmez.önden eserse inişleri indirmez :)

Rüzgar potansiyeli ve 165 km 'lik mesafe nedeni ile planı güncelledik şimdilik

22Mart 07:00 Yenikapı
Perş 09:15 Bandırma (46 TL)
75km
17:00 Biga Varış
geceleme otelde (kişi başı X TL)

23Mart 08:00 Biga'dan çıkış
Cuma
95 km
19:00 Çanakkale Merkez Varış

24Mart Tur günü
Ctesi
geceleme otelde (kişi başı 100 TL)

25Mart 08:00 Çanakkale Merkez Çıkış
Pazar
95km
19:00 Biga Varış

26Mart 06:30
Pztesi
75km
18:30 Bandırma
21:00 Yenikapı (46 TL)

@Koray Gürel Biz geçen sene Büyükçekmece den çıkıp İlk gün Keşan'a gitmiştik. Büyükçekmece Bisiklet Kulubü ile beraber hareket ettiğimizden mtb li arkadaşlar, 15 yaşındaki gençler vardı aramızda 193 km gidildi ilk gün. Bence çok rahat 168 km gidersiniz. Ortalama 20 km hızla gidilse bile (biz geçen sene 23 km ort ile gittik) Yükselti olarak Büyükçekmece Keşan arası yaklaşık 2000 metre.

@trainspotting35
kimseyi zorlamadan geze geze rahat rahat gidelim dedik. Biraz gezelim görelim turu gibi olacak.
Dönüşü de Çan üzerinde yapma durumu var. Bakalım

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Hayırlısı olsun o zaman kazasız belasız gidip gelin. Bu sene hanım vizesini alamadım ben. Çanakkale yalan oldu. Yaz tatilinde memlekete gönderince 1 gün de gitmeyi deneyeceğim ayak uyduran arkadaş bulursam.

Yolu iki günde alacaksanız bence Tekirdağ üzerinden gitmeniz daha iyi ve hesaplı olur.

Ben olsam şöyle yapardım:

1. gün:
Sabah daha gün aydınlanmadan, saat 5 civarı Metrobüs'le Beylikdüzü son durağa kadar gidip, oradan itibaren toplam 120 km sürerek Tekirdağ-Kumbağ'a varır ve geceyi orada geçirirdim.

2. gün:
Kumbağ'dan erken saatte yola çıkar, Uçmakdere-Şarköy yolu üzerinden geze geze harika manzaralar eşliğinde Gelibolu'ya varırdım. Bu da yaklaşık 110 km. Gelibolu'ya vardıktan sonra iki seçenek var. Ya karşıya geçip Lapseki üzerinden Çanakkale'ye gidersiniz (bunu tavsiye etmem, yol sıkıcı), ya da Gelibolu-Eceabat arasını da kat edip vapura binersiniz. Gelibolu'dan kalkan Eceabat minibüslerine bisikleti atıp aradaki mesafeyi araçla geçip sonra vapurla Çanakkale merkeze varmak da bir alternatif. Rüzgar ve yorgunluk durumuna göre bu da yapılabilir. Minibüsler sanırım en fazla 8-10 liraya gidiyorlar Eceabat'a.

• Beğen
Gidiş
I. Gün Bandırma - Biga
II. Gün Biga - Çanakkale ( Lapseki üzerinden)

Dönüş
IV. Gün Çanakkale - Çan
V. Gün Çan - Bandırma

Rüzgar her iki rotada da aynı şekilde etkili oluyordur diye düşünüyoruz.
Gidiş dönüş sıkıcı olmaması adına farklı olsun dedik. Gidiş yolunda deniz kenarı bulunduğu için güzel olabilir. Dönüş yolunda da yeşillikler ve köy kasabalar vardır inşallah.

@trainspotting35 bende yazın düşünüyorum...bende her ne kadar günü birlik düşünsemde 320 km gibi bir rakam 12 saat sele üstünde ortalama 27 km gibi rakama tekabül ediyor... Buda günübirlik gitmek işini keyiften ziyade biraz marifete dönüştürüyor, tabiki İstanbul Çanakkale güzergahı Tekirdağ sonrası neredeyse hiç eksik olmayan rüzgar faktörü ilede karşımıza çıkacak.ben ilk gün İst /Şarköy 2.gün Şarköy /Çanakkale ve geri dönüşüde kısmet olursa otobüs ile düşünüyorum..

Geri