Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul Anadolu Yakası / Bisiklet Servisleri

erkantuc

Daimi Üye
Tepki
1.063
İsim
Erkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Dostlar merhaba,

Bisikletle uğraşmak tamir etmek bakımını yapmak birçoğumuza terapi gibi geliyor biliyorum fakat bazılarımız işten güçten fırsat bulamıyor. bende bu gruptanım ve artık 'bugün yaparım, yarın yaparım'lı cümlelerden çok sıkıldım. İstanbul anadolu yakasında bisikletimizi verip gözümüzün arkada kalmayacağı ve kazıklar mı diye düşünmeyeceğimiz bir bisiklet servisi önerisi verebilir misiniz.

Hatta herkes gittiği servisi belirtip yaşadıkları tecrübeleri paylaşırsa birçok arkadaşımıza rehberlik etmiş oluruz.

şimdiden herkese çok teşekkür eder, keyifli sürüşler dilerim.

Scudo
Benim servisim Bike&Outdoor’dur. Eşe dosta arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, şu ana kadar bir problem yaşamadım. Güvenebilirsiniz.
İnternet alışverişinde bazen ufak tefek aksamalar oldu, telefon ettiğimde hepsini hallettiler, ciddi boyutta bir sorun yaşamadım.
Mağazaya giderek yaptığım alışverişler ve servis hizmetinden her zaman memnun kaldım. Bu nedenle başka mağazalardan zaman zaman alışveriş yapsam da servis ihtiyacımı gidermek için başka servis hiç aramadım. Belki daha iyi olanlar da vardır, benim bildiğim bu kadar.

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Bilgilendirme için teşekkürler semt olarak neredeydi

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Bike&Outdoor dan bisiklet aldım. Gayet bilgili ve canayakın bir servis. Bisikletimi çok güzel montajladılar. Sorulara sıkılmadan cevap verdiler. Gravel ımı ordan aldığım için gravel g2 servislik ihtiyaçları için oraya gidiyorum. Yerleri selamiçeşme de
(link)

Ayrıca scott için geçen sezon başında bisiklet sepetine gitmiştim. Sadece kontrol ve ilk bakım için gittim. Bisikleti kendi bisikletleri gibi dikkatli kontrol ettiler. Bisikleti teslim alırken normalde bisikletçiler "canavar gibi oldu sorunsuz binersin" diyerek uğurlarlar. Ancak Bisiklet sepetinde ilgili arkadaş tam 10 dakika neler yaptıklarını, nelerde sorun olmadığını, ilerleyen dönemde sorun çıkartma ihtimaline karşı dikkat etmem gereken yerleri vs anlattı. Üzerine usanmadan sorularıma yanıt verdi. İlk defa böyle bir servis gördüm. Fiyat olarak da o zamanlar iyiydi.

Şimdi scott ta full fren set ve vites kolu değişikliğim olacak. Bu işler ve genel kontrol için bahar da bisiklet sepetine gideceğim.

(link)

NOT: İki deneyimim de problemli alengirli konular ile ilgili değildi. O tür durumlarda ne olur tabi ki bilmiyorum. Ancak iki serviste işlerine hakim, profesyonel görünüyordu. İkisinde de yedek parça anlamında da memnun kalinabileceğini düşünüyorum.

@erkantuc Bostancı'da Pedaltürk var,teknik servis olarak da bakım olarak da kullandım,memnun kaldım.Hatta bu ayın sonuna kadar detaylı bakım 200 TL,normalde 250 ya da 300 TL istiyorlardı sanırım

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
arkadaşlar merhaba,

Biraz önce bisikletimi @ahmet1914 arakdaşımızın tavsiyesi üzerine PEDALTURK servisine teslim ettim.
Bu tür ihtiyaçlarımız için referans olması adına tecrübelerimi buradan adım adım sizlerle paylaşacağım.

I. İlk Tanışma,
aracımla giderek bisikletimi teslim ettim. Servis ara sokakta bulunuyor fakat caddeye çok yakın. Caddede ispark ta yer bularak park sıkıntısını çözdüm. ( servis önünde araçlar park ettiği için yer yoktu). 2 katlı mekanın alt katı (-1) servis ve onarım için kullanılıyor. Üst katında ise bisiklet satışı ve karşılama kayıt işlemleri yapılmakta. Karşılamayı Emre bey yaptı. gayet sıcak ve yardımsever birisi. hemen bisikletimi alarak kablo stresini ve zincir kontrolü yaptı.
3.Paket Detaylı Bisiklet Bakımı (200TL)
-Vites ve Fren kollarının iç mekanizmasını temizledikten sonra korozyana uğramış olan vites ve fren tellerinin değişimi
-Amortisör yağlarını kontrol edip, hava ile çalışan amortisörlerde hava basınçlarının tamamlanması
-Disk frenlerde rotor ölçümlerini yapıyor. V Frenlerde bağlantı vidalarının kontrolleri i ve ayarlarının yapılması
-Ön ve arka jant göbeklerinin sökülüp biye ve rulmanların kontrolü, değişmesi gerekiyorsa müşteriyi bilgilendirerek değişimin yapılması yağlanması
-Aynakol ve orta hazneyi söküp kontrol edilerek, değişmesi gereken parça varsa müşteriye bildirilerek temizlik ve yağlanması
-Ön ve arka aktarım elemanlarının kontrolünü yapıptüm perçinlere ve vidalara temizleme ve korozyon önleme işlemi yapılması
-Jant tellerinin gerginliğinin kontolleri yapılarak akort ayarlarının yapılması balans ayarı
-Dişli ve zincir ölçümlerini yapıp aşınma durumu ile ilgili müşteri bilgilendirmesi
-Lastik basınçlarının kontrol edilmesi
-Bakım bittikten sonra özel solüsyon ile detaylı bisiklet temizliği yapılması
-Zincir yağının yenilerek bisikletin sahibine sürüşe hazır bir şekilde teslimi

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Geri