Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul - Çanakkale Turu için tavsiyeleriniz

Tepki
46
İsim
Berat
Öncelikle herkese selamlar :) Başlıkta da belirttiğim gibi İstanbul çıkışlı, Çanakkale tarafına bir tur gerçekleştirmeyi düşünüyoruz 5 kafadar. Ağustos sonu yada eylül ün ilk haftası gibi planlıyoruz, tahminen 10 gün civarı bir süre var kafamızda bir haftada olabilir.
Daha önce vapurla Yalova ya geçip çınarcık-armutlu-gemlik-mudanya turu gerçekleştirmiştik.

İstanbul-Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik-Mudanya İlk Tur

Şimdiki planımızda ya kaldığımız yerden yani Mudanya dan Çanakkale istikametine gitmek yada direk İstanbul çıkışlı Silivri Tekirdağ istikametinden gitmek.
Ancak şöyle ki Mudanya ya vapurla geçip kaldığımız yerden devam etmek bizim için daha iyi olur, ama Çanakkale den sonra tekrar İstanbul'a kadar pedallamak istemiyoruz açıkcası, daha doğrusu süremiz kısa olduğundan ve gezerek gitmek istediğimizden dolayı. Buradan nasıl dönebileceğimiz hakkında fikri olan var mı ? ben baktım ama Çanakkale den vapur gözükmüyor.
Daha önce bu rotaları gidenlerin tavsiyeleri nelerdir ? günlük ne kadar yol almalıyız ? istikametler üzerinde kesinlikle gezip görmelisiniz dediğiniz yerler var mıdır ? Tur için yanımızda olması gerekenler nelerdir ? Birde şu telefonda işimize yarayacak uygulamalar nelerdir ?
Siz değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin her türlü tavsiyelerini bekliyorum...

Yardım edebilecek yok mu :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Güner
Scudo
Bana kalırsa ne kadar kalabalık ekip, o kadar yavaş tur anlamına gelir. Performansınızı bilmiyorum tabiki fakat yüklü ve kalabalık olacağınızı var sayarsak yavaş bir tur olacağı kesin. Çanakkale ye gidiş için Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu rotasını tavsiye etmiyorum çünkü Bandırma feribotu gerçekten Çanakkale gezileri için büyük kolaylık. defalarca Bandırma - Çanakkale rotasını sürdüm. hepsinde de dönüşü otobüs ile yaptım. Çanakkale den dönüşte yolcu otobüsünün alternatifi olacağını zannetmiyorum. günlük 70 - 100 km arası giderseniz çok iyi olur. Şimdiden iyi gezmeler

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
yani kalabalığız ama çok da yavaş gitmemeye dikkat edeceğiz, bizimde asıl istediğimiz mudanya bandırma çanakkale , çanakkaleden yolcu otobusu 5 kişiyi alırmı dersiniz ?

@Berat Tombul

5 bisiklet ile bir otobüse binmeniz zor, 2 - 3 saat arayla farklı otobüslerle dönüş yaparsınız.

Bende Mersinden Çanakkale geliyorum şuan yoldayım konya Selçuklu. Yarın sabah afyona doğru yola cikicam. Orda çay içeriz günlerimiz denk gelirse Bide başıma geldiği için sizafe soyleyim 5 kişi gideceğiniz için önceden noktalar belirleyin mola yerleri gibi oraya gidene kadar herkes kendi temposunu tutsun o mola yerleri 10dk durun arkada kalan arkadaşlar yetişsin diğer türlü ortalama performans yakalamak zor olur kolay yorulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: meren12
Silivri kinalidan sonra yollar temiz silivriden canakklaye pedallamistim

@Berat Tombul
Otobuse veremezsiniz o kadar bisikleti, bi kamyona kamyonete otostop yapin, atin kendinizi herseyinizle kasaya, üfür üfür bakina bakina gidin.

mudanyadan sonrası sürekli inişli çıkışlı eğerceye kadar eğerceden sonra dalyan gölünün ordan aşağıya karacabey yoluna girmiştim ben ama duyduğuma göre kurşunlu yolu yani bandırmaya sahilden giden yol baya dik ve mıcırlıymış. Aynı şekilde sahilden devam edecekseniz bayramdere mesire alanı var orda kamp atanlar olmuştu bisikletle tur yapanlardan. Ben eğerce sahilde kamp yapmıştım fakat çok rüzgarlıydı ki mudanyadan oraya varmanız çok uzun sürmez zaten eğercede kamp atmanız mantıksız olur. Tirilyeye girdikten sonra tam tirilyeden çıkarken yokuşun başlangıcında bir çeşme var kesinlikle oradan su için ora kadar tatlı suya sahip bir yer görmedim ben :D Ayrıca su almanıza gerek yok istemediğiniz kadar çeşme çıkıyor karşınıza. Bir de esenceyi geçtikten sonra söğütpınara çıkan yokuştan hemen önce bir çeşme var ağaç olmayan çayırlık bir alanda yol kenarında. Hah orada bisiklet gözlüğümü düşürmüştüm 1 ay önce eğer hala oradaysa bulana hediyem olsun :D

Bence Tekirdag'dan degil de Istanbul'un kuzeyine tirmanip Subasi-Saray yolu uzerinden geze geze gidin. Saray'dan sonra isterseniz bir gunlugune Kiyikoy'e de inebilir oralari da gorebilirsiniz. Saray'dan sonra Tekirdag'a inip Ucmakdere-Sarkoy yolu uzerinden Gelibolu'ya gecmenizi tavsiye ederim. Gelibolu'dan Eceabat'a, oradan da Canakkale'ye gecebilirsiniz. Ya da direkt Gelibplu'dan Lapseki yapip oradan Canakkale'ye surebilirsiniz ama bence Eceabat'a gidip gecmek daha mantikli cunku yol daha keyifli.

Bu dedigim rotayla (Saray rotasi) yolunuz cok az uzar ama kesinlikle daha keyifli olacak. Her iki rotayi da (e-5 ve bu rota) izlemis biri olarak soyluyorum bunu. Tecrube :)

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
@Can33 Umarım denk gelir yollarımız, dediğiniz gibi yapmayı önceden gidilecek noktaları belirlemek daha iyi olacaktır herşeyin planlı programlı olmasını istiyorum bende, tavsiyeleriniz için teşekkürler sizede kazasız belasız iyi pedallamalar dilerim :)

@abidin89 teşekkürler :)

@Kuzey Ege oda güzel fikir aslında :D:)

@Erdem Şiğva
Gözlük için gidicem :D:D evet mudanyadan sonraki sahil yolunun bende oyle olduğunu düşünüyorum çünkü ilk turumuzda mudanyaya girerkende öyleydi :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

@Birhan K. öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler ama büyük ihtimal vapurla mudanya ya geçip oradan yolumuza devam edeceğiz, ama tekirdağ istikametinden gidersek tecrübelerinize uyarız çok sağolun :)

Olası bi kaza için mutlaka gerekli eczane malzemelerini alın yanınıza. Birde gideceğiniz güzergahı google map ten offline kullanabilmek için indirin. Telefonun çekmediği yerlerde lazım olabiliyor. Telefon için uygulama sormuşsun. Eğer sorduğun hayıt içinse ben stravayı öneririm. Eğer fotoğraf çekerken gps kaydetme özelliği de açık olursa gittiğiniz güzergaha fotoğraflarıda ekliyor. Şimdiden tebrik ederim, turlarınızın devamı geliyor anlaşılan :)

Merhaba ,

20 nisan başlangıç 3 gün lük plan dahilinde istnbul bakırköy - çanakkale tek ön bisiklet turu gerçekleştireceğiz inşallah. aklıma takılan tek soru ucmak dere rampasını tırmanmadan farklı bir rota önerebilir misiniz? varmı ? profosyonel olmadığımız için burayı es geçip yüksekliği bertaraf etmek istiyoruz.

şmdiden teşekkürler...

@brhmkrt
Tekirdağ sonrası için nasıl bir yol izlediniz. Uçmakdere tarafını es geçmek istiyorum bende

@Mehmetunlu alternatif olarak d100 karayolu üzerinden Tekirdağ dan sonra Malkara ve Keşan üzerinden gidebilirsiniz ama burda sizi Tekirdağdan çıkar çıkmaz sağlam bir Ramada rampası bekliyor buna ek olarak Malkara Keşan arası yer yer yüzde 7 eğimli 2 km uzunluğunda inişli çıkışlı yollar var üstelik Keşandan sonra Gelibolu ya giderken Korudağından geçeceksiniz. Onunda hatırı sayılır bir çıkışı var onu aştıktan sonra uzun bir iniş ve Gelibolu ya kadar neredeyse düz bir yolunuz var birde şansınız varsa rüzgar ardınızdan eserse ne ala,malum o bölgeler rüzgarı ile meşhur...

Unutmadan gitmeye karar verirseniz suyunuzu sakın eksik etmeyin tam hatırlamıyorum ama Korudağına kadar 30 35 km kadar su bulamayabilirsiniz, şahsen acı tecrübeyi yaşadım, ya çeşme vardı ben kaçırdım yada gerçekten yoktu ?

@bilalfidanboy
Selamlar ben normalde araç ile giderken koru dağından değil şarköy sapağından bir yol gösteriyor.köylerin içerisinden geçiyor ve evreşe tarafından çıkıyor diye hatırlıyorum.mesafeyide sanırım 40 km kısaltıyor. Belki o yolu değerlendirebilirim. Ramada rampası harbiden zor duruyor.bakalım sabah sıcak basmadan çıkarım umarım. Uçmakdere çok zor bir parkur gibi geliyor. Saygılar.

Açıkçası dikkat edilmesi gereken tek nokta bence rüzgar. Niyetim kimseye laf çarpmak değil baştan belirteyim ama daha önce Çanakkale turu yapmış büyüklerim hep Korudağı çok zorlu dediler ama samimi söylüyorum Çanakkale'ye vardığımda onlara Korudağı neredeydi diye sordum :D Korudağı o kadar da zorlayıcı bir rampa değil. Genel olarak yol rampalı görünse de öyle zorlayıcı rampalar yok. Ama rüzgara bakmadan giderseniz o yol bitmez keşke %20 rampa tırmansam dersiniz benden söylemesi :D

@CeRKeZ evet gerçekten Korudağı bir Ramada rampası kadar zorlu değil ama Keşandan sonra 30 km gibi bir süreçte susuz kalan biri için hele hele 35 derece ağustos sıcağı altında rezalet birşey ?, malum oraya gelene kadar zaten neredeyse 3 5 tane Korudağı çıkıyoruz ama beni mahveden ve gözümde büyüten orayı susuz çıkış yapmış olmamdı,rüzgar faktörü zaten en önemli etken mesela beni Malkaradan sonra bir an rahat bırakmadı... Bu arada uçmakdere ile Malkara Keşan üzerinden tercih yapmak zorunda kalırsam şahsen uçmakdere üzerinden ağırlık olur... Manzarası yeter, yoksa diğer yerin pek cazibesi yok,malum bilindik karayolu

Buda İstanbul Gelibolu arası Strava linki belki rota için bilgi verebilir ..

Check out my activity on Strava: (link)

Bilgiler benden taze taze gelsin o zaman bu sabah tekirdağ malkara keşan gelibolu rotasını kullandım çekilecek çile değil, hiçliğin ortasında truva ve kamil koç otobüsleriyle bitmeyen bir rampa çıkmanın bir cazibesi yok, tekirdağ, altınova, barbaros, kumbağ, uçmakdere, şarköy, kesinlikle tercih sebebi birkere uçmakdere yokuşunu çokıyosunuz sonra rahatsınız manzara muhteşem ayrıca yokuştan önce kumbağ yada yokuş sonrası şarköy kamp atmak için çok daha güzel seçenekler

İyi haftalar
Şimdi tekrar baktım dediğim yol 119 km keşandan koru dağından geçen yol ise 151 km.
E-5 ten devam ederek şarköy girişinden girip ileride kavakçeşmeden sağa ayrılıyor yol.oradan balabancık -evreşe tarafından normal yola çıkıyor. Troia agora restorantın oradan bağlanıyorsunuz. Oradan geliboluya kalan mesafe 33 km . İki alternatif var bolayır ve güneyli üzerinden. Sanırım bu yolu kullanıp deneyimleyeceğim. Arka bagaj 8 kg .sizce fazlamı dahada düşürmelimiyim.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    608,6 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Geri