Scudo Sports

İstanbul - İzmit (Rota Önerisi)

Seyda Ünlü

5 Vakit Bisiklet ve Kamp
Tepki
1.124
İsim
Seyda Ünlü
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar yaz sonuna doğru Beylikdüzü'nden İzmit/Gölcük'e gitmeyi planlıyorum. Bu ilk uzun turum olacak (Tur Bisikletine göre). Rota çizeceğim. Daha önce İzmit tarafına doğru turlayan oldumu? Benim kafamdaki plan bu ama sizin varsa tecrübeleriniz tavsiyeleriniz yazarsanız sevinirim.

Tur Bisikleti ile gideceğim. Ortalama hızı en kötüsünden 15km olarak kabul ediyorum.

- Beylikdüzü'nden E5'ten devam edip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçeceğim.
- Göztepe'den sahil yoluna girmeden yine E5'ten devam edeceğim.
- Gebze'nin oralarda Eskihisar'dan feribota bineceğim.
- Topçularda inip E5'ten Gölcük'e devam edeceğim.

Rota 140km civarındadır. Ortalama 15km hız ile 9.5 saat yapıyor.
2.5 saat duraklamalar eklersem 12 saat yapıyor.
Sabah 6'da çıksam akşam 6'da varış noktasındayım.

Scudo
köprüden geçmek sıkıntı olabilir, genelde çeviriyorlar. vapuru düşünün derim :)

Ortalama hıza 15 diyorsanız E-5'ten uzak durun derim. Öyle akıcı bir yolda güvenle gidebilmek için 30 tempo tutturmanız gerekir.
İkinci nokta köprü. Köprüden bisiklet geçişi yasak. Bu sebeple Avcılardan itibaren Eminönü'ye kadar sahili kullanıp, vapurla Kadıköy'e geçmeniz en doğrusu olacaktır.
Kadıköyde'de sahil yolundan Tuzlaya kadar ulaşabilirsiniz.

Bu arada ek olarak 15km ortalama ile 140 km bir rotadan önce 50-60-70-80km'lik turlar planlayıp hızınızı arttırmanızı tavsiye ederim. Hemde rotanızı tanımış, kendinizi tartmış olursunuz :harika:

@BerkEvren

Cumartesi günü Beylikdüzü - Silivri yaptım toplam 100km. Ortalamam 16.7. Yol düz ise zaten 25-30'u buluyorum ama yokuşlarda doğal olarak yavaşlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Merhaba Gebzeden marmaraydan inip İzmite gitmeyi düşünüyorum.Planladığım rota görseldeki gibi.Daha önceden gebze-izmit rotasını yapanlardan rota hakkında tavsiye/fikir almak isterim

Yandex den rota araştırması yaparken Otoyol üzerinden de bir rota çizdi(Limanların önünden)

Hangi rota üzerinden gitmek daha mantıklıdır.

Dosyalar

• rota.PNG
    rota.PNG
    225,6 KB · Okunma: 45
Merhaba Gebzeden marmaraydan inip İzmite gitmeyi düşünüyorum.Planladığım rota görseldeki gibi.Daha önceden gebze-izmit rotasını yapanlardan rota hakkında tavsiye/fikir almak isterim

Yandex den rota araştırması yaparken Otoyol üzerinden de bir rota çizdi(Limanların önünden)

Karayakuplu üzerinden çizmiş rotayı. Yeşillikler içinde ama bol tırmanışlı bir rotadır. Her ay 1-2 süreriz keyifli yollar. Ama bu ara asfalt çalışması var bitmemiştir diye düşünüyorum. (En kötü halinde Bn ile yol bisikletleri ile geçtik gerçi) Rota için komoot gibi eğimleri de gösteren bir site kullanın derim bu arada 👍

• Beğen
Tepkiler: muhammed.sedef
Karayakuplu üzerinden çizmiş rotayı. Yeşillikler içinde ama bol tırmanışlı bir rotadır. Her ay 1-2 süreriz keyifli yollar. Ama bu ara asfalt çalışması var bitmemiştir diye düşünüyorum. (En kötü halinde Bn ile yol bisikletleri ile geçtik gerçi) Rota için komoot gibi eğimleri de gösteren bir site kullanın derim bu arada 👍
Stravadan yapılan turları inceledigimde keşfettigim bir güzergah dedigim gibi otoyoldanda bir rota var ama sanırım bu güzergah daha saglıklı gibi hem yeşilliklerin bol olması hemde nispeten otoyol a göre daha sakin olacagını düşünüyorum.

Kamoot-Naviki-Strava şuanlık kullandığım uygulamalar.Bu uygulamalardan rota oluşturduğum zaman sesli bir şekilde rotayı tarif etme özelligi var mı gps göstergeli yol bilgisayarım olmadığı için kulaklık takılı bir şekilde rotayı takip etmeyi düşünüyorum.Sesli komut özelligi olan uygulama çok işime yarar

Komoot'ta sesli navigasyon var ama İngilazca :D

• Beğen
Tepkiler: Mr.pro

A9D8014A-EAF0-4782-9D4E-77211F04D52A.jpeg
dönüş feribot ile Eskihisar yapıyoruz, tavsiye ederim

@PianoMan @BerkEvren merhaba abiler acaba başakşehir - sapanca rota önerisi alabilir miyem ?

@Mr.probahçeşehirden yola çıktığında sahil yolunu kullanarak Sirkeci'ye ordan Marmaray kullanarak Söğütlüçeşme durağından inerek yine sahilden şaşmadan Tuzla'ya kadar rahatlıkla gittikten sonra D100e bağlanarak Gebze'ye gidersiniz, ondan sonra iki ihtimalli seçenek var
1)yine D100 kullanarak İzmit - Maşukiye - Adapazarı yolu üzerinden Maşukiye'yi geçince Sapanca'ya varırsın
2)Gebze'den Eskihisar'a iniş yaparak feribot ile Topçular'a ordan Altınova-Karamürsel- Gölcük-Başiskele yaklaşık 50 km üzerinden yine İzmite bağlanıp Maşukiye Sapanca yapabilirsiniz Ayrıca İzmitten sonra Sapancaya iki farklı yoldan gidebilirsiniz birisi D100 Sakarya yolu Eşme üzerinden temiz emniyet şeridi geniş olan ve asfaltı düzgün bir yol, diğeri biraz daha karışık ama ağaçlık ve yerleşim merkezlerinden geçme olanağı veren Maşukiye üzeri yol. Birde unutmadan İzmite giden inişli çıkışlı rampaları olan biraz daha kuzeyde kalan yollar var, o yolu fazla kullanan biri olmadığımdan yanlış bilgi vermeyeyim..
Not : iki yolda mesafe olarak en fazla 10 km kadar artı eksi olacak şekilde Bahçeşehirden çıktığınızı varsayarak tek yön olarak 140-150 km mesafelerde, yükselti yine aynı şekilde 850 900 metre toplam irtifa alacaksınız... yani rota üzerinde hangi yolu kullanırsanız kullanın kondisyonunuz iyi ise siz hiç zorlamayacaktır yada orta seviye ise öyle aman aman rampalar yok(bahsettiğim kuzeyde kalan yol hariç)

Son düzenleme:
.

Son düzenleme:
Geri