Scudo Sports

İstanbul Köpek Haritası

Durum aslında bir atasözü ile açıklanabilir. "2 ucu oklu değnek" Başı boş aşırı kalabalık sürü şeklinde yer almış köpeklerin bilinmesi gerekirse belediye ve gerekli kuruluşlar tarafından toplanması adına güzel bir uygulama. Ama öte yandan uygulama su istimal edilerek toplu şekilde hayvanların zehirlenerek öldürülmesi kötü bir durum.

Aslında bu köpek sürülerinin belirli bölgelerde daha fazla olmasının bir sebebi de belediyeler diyebiliriz. Ben Manisa'da çalışırken oturduğum bölge sokak köpeklerinin kısırlaştırma sonrası küpe takılarak bırakıldığı bölgeydi. Bazen işten eve giderken geri işe dönmek zorunda kaldığım dahi oluyordu sayıları 45-50 arası değişiyordu. İnternet ve sosyal medya platformlarında bir kesim aşırıya kaçarak olayı fazlası ile büyütüyor. Sokakta başı boş köpek saldırısına uğrayan, köpekten kaçarken araba çarpan veya köpekler tarafından öldürülen bir çok örnek var bu örnekler bu aşırı savunan kişilere gösterildiğinde maalesef kendileri sessiz kalıyorlar. Kendi adıma kediyi köpeği kuşu böceği ne kadar sevsem de sokakta başı boş köpek ve köpek sürüleri hem bisiklet binerken hem de yürüyüş yaparken can güvenliğim adına görmek istemem. Bence uygulama bu yönden bakıldığında gayet güzel. Sokaklardaki köpek popülasyonunun bilinçsiz hayvan satın alınması sonrasında sokağa bırakılması kadar kısır olmayan köpeklerin üreyip daha fazlasının ortaya çıkması da buna sebep veriyor. Maalesef vicdanı olmayan insanların bu hayvanları zehirleyerek ortadan kaldırmayı da çözüm bilmesi o kadar kötü.

Daha güvenli bisiklet binmek adına veya yolda saldırıya uğramamak adına uygulamayı haklı buluyorum. Malum bir beslenme şekli var keza forumda da başlığı var. O konuda biz hepçilleri hayvansal ürün tükettiğimizden dolayı katil ilan ettikleri gibi bunda da başıboş sokak köpeği sürülerini istemiyoruz diye aynı şekilde yargılayacaklarına inanıyorum, hakkımızda hayırlısı. Örnek görseli instagram'da bir sayfada gördüm. Keza ekşi sözlükte de bir başlığı var, hatta oradaki bir yorumda "köpekleri yemek için uygulamayı kullanıyorlar" yazısını görünce "her halde Çin'de bir uygulama" diye düşünmüştüm.
Konu içinde başka konular varmış.

Scudo
Köpeklerin yerinin işaretlendiği uygulama, biri kapatılır diğeri açılır çok önemli değil. Niyeti canlılara zarar vermek olan birisi için bu bir engel değildir. Cebinde her zaman zehir ile dolaşıp köpek gördüğünde zehirleyen adama uygulamaya ne hacet.

Ayrıca bisiklete binen ya da yürüyüş/koşu yapan insanlar için yolda potansiyel tehlike uyarısı yapan bir uygulama yapılması fena olmazdı.

Köpeklerle çağ atlayıp porsche alan beş para etmezler var. Deterjan.com patladı, Turcoin patladı, patlamayan ponzi yok. Sıra size de gelir. O zaman eli kelepçeli görüntülerinizi manşetten izleriz. Bizde yok öyle yağma.
Fetö de böyle bir oluşumdu, "Bizi sokmayan yılan bin yaşasın" diye diye buna göz yumanlardan hiç farkınız yok.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Biri köpek öldürmek istedikten sonra bir uygulamaya ihtiyacı yok. Türkiye'deki herhangi bir konumdam çıkıp 5 dk yürümesi yeterli.
Buna benzer mantıktan yoksun yasaklamalar bulmak çok kolay. Şu anda doğaçlama örnekler yazayım 3-5 tane.
Instagramı çocuk hesaplarını takip edecek pedofilleri engellemek için kapatalım.
İnternette yaban hayatı fotoğraflarının konum ile paylaşılmasını yasaklayalım, avcılar gidip vururlar.
Kimya fakültelerine öğrenci alımlarında psikoloji kontrolünden geçilsin, evde bomba yapmayı deneyebilirler ve çevreye zarar verebilirler.
Tıp fakülteleri de aynı keza insanlara zarar verebilmek için oldukça uygun bir seçenek.

İnsanların zarar verebilme olasılığına göre yaşıyor olsaydık, evlerimizden çıkamadığımız distopik bir Dünya'da yaşıyor olurduk.

Ben hayatımda bu kadar kaskatı bir kolektif cehalet örneği görmedim. Malum iktidarın elinde, evrensel hukuki ve ahlaki ilkelerden uzak, tamamen popülist amaçlara hizmet eden sakat hukuk sisteminden şaşırtmayan bir karar çıkmış. Ülkedeki her kesimin içindeki, (kendine Avrupai, aydın, ilerici etiketi vuranlar dahil), yasakçı, baskıcı ve linççi zihniyetin tezahürü adeta. Empati yoksunu ve medeniyetten nasibini almamış, doğanın ve evrimin bilimsel ilkelerine cahilce bir başkaldırıda bulunurcasına sokakların ve doğanın belli bir türün parazitik hakimiyetine teslim edilmesini isteyen bir kitle çıktı ortaya. Ve bunu istemeyen insanlara karşı her türlü niyet okuma, iftira, saldırı ve yaftadan çekinmiyorlar. Her türlü eğitime rağmen eritilmesi güç bir delüzyona nasıl sahip oldu bu kadar kişi, inanılır gibi değil. Atatürk'ü popülizmlerine alet etmeye bayılırlar, ancak Atatürk zamanında bu soruna (link) bir çözümle yaklaştığından bihaberdirler.

Havrita'nın köpekleri öldürmek için kullanıldığına dair hiç bir kanıt yok. Bunu iddia edenlerin, birinin günümüz Türkiyesinde köpek öldürmek için neden harita kullanması gerektiği sorusuna verecekleri bir cevap da yok. Ne var? Linç kültürü, hakaret, küfür, otoriteye şikayet, sorgulamadan tekrar etmek, demagoji...

Ülkede bunun bir sorun olduğunu kabul etmeniz için daha kaç kişinin ölmesi, sakat kalması, yüzünün parçalanması, bacaklarında ve kollarında yaşam boyunca geçmeyecek hasarlar olması, kaç çocuğun yıllarca atlatamayacağı travmalar ve korkular yaşaması lazım? Doğrudan başınıza gelmediği için yok saydığınız bu olaylar artık her hafta gerçekleşiyor.

Neden bir hayvan türünü diğerlerinden daha ayrıcalıklı bir konuma koyuyorsunuz? Köpek sürülerinin rahatsız ettiği hayvanlar sizin skalanızda neden daha değersiz? Kesip yedikleriniz neden daha değersiz? Köpeklere yedirdiğiniz etlerin ait olduğu hayvan hangi ahlaki öğretiye, insani düşünceye, etiğe göre köpekten daha az hak ediyor yaşamayı? Çoğunuzun vegan olmadığı da ortada.

Bu kadar tutarsız, cani, kötücül ve gerici olup da; bu seviyede ahlak borazanlığı yapan başka bir kitleyi ne okudum, ne gördüm ne de duydum. Havrita kapatılır, başkası açılır. Google Maps ile yapılır gerekirse, ya da diğer haritalama servisleri ile sağlanır. Ne yapacaksınız? Malum zihniyetin (hani sözde çok karşı çıktığınız) yaptığı gibi bir harita yüzünden tüm harita uygulamalarını mı engelleyeceksiniz?

Ülkede yaşamak için tiksinti duyulacak başka bir öge daha eklendi sepete...

Şaka gibi gerçekten, uygulamaya erişim engeli gelmiş. Bir de hayvansever adı altında tartışmalar yürüyor. Köpeksever diyin şunlara. Hayvansever olmanız için önce sığırın tavuğun balığın vb. hayvanların da haklarını gözetmeniz gerekir. Yedirdiğiniz mamalarla kaç hayvanın yaşam hakkını elinden alıyorsunuz önce bunu düşünün.

Havrita isimli, gudubet ,neye hizmet ettiği belli olmayan(aslında olan) uygulama kapatıldı.Emeği geçenlere teşekkürler.

Neye hizmet ediyormuş bu gudubet uygulama?
Ben hayatımda bu kadar kaskatı bir kolektif cehalet örneği görmedim. Malum iktidarın elinde, evrensel hukuki ve ahlaki ilkelerden uzak, tamamen popülist amaçlara hizmet eden sakat hukuk sisteminden şaşırtmayan bir karar çıkmış. Ülkedeki her kesimin içindeki, (kendine Avrupai, aydın, ilerici etiketi vuranlar dahil), yasakçı, baskıcı ve linççi zihniyetin tezahürü adeta. Empati yoksunu ve medeniyetten nasibini almamış, doğanın ve evrimin bilimsel ilkelerine cahilce bir başkaldırıda bulunurcasına sokakların ve doğanın belli bir türün parazitik hakimiyetine teslim edilmesini isteyen bir kitle çıktı ortaya. Ve bunu istemeyen insanlara karşı her türlü niyet okuma, iftira, saldırı ve yaftadan çekinmiyorlar. Her türlü eğitime rağmen eritilmesi güç bir delüzyona nasıl sahip oldu bu kadar kişi, inanılır gibi değil. Atatürk'ü popülizmlerine alet etmeye bayılırlar, ancak Atatürk zamanında bu soruna (link) bir çözümle yaklaştığından bihaberdirler.

Havrita'nın köpekleri öldürmek için kullanıldığına dair hiç bir kanıt yok. Bunu iddia edenlerin, birinin günümüz Türkiyesinde köpek öldürmek için neden harita kullanması gerektiği sorusuna verecekleri bir cevap da yok. Ne var? Linç kültürü, hakaret, küfür, otoriteye şikayet, sorgulamadan tekrar etmek, demagoji...

Ülkede bunun bir sorun olduğunu kabul etmeniz için daha kaç kişinin ölmesi, sakat kalması, yüzünün parçalanması, bacaklarında ve kollarında yaşam boyunca geçmeyecek hasarlar olması, kaç çocuğun yıllarca atlatamayacağı travmalar ve korkular yaşaması lazım? Doğrudan başınıza gelmediği için yok saydığınız bu olaylar artık her hafta gerçekleşiyor.

Neden bir hayvan türünü diğerlerinden daha ayrıcalıklı bir konuma koyuyorsunuz? Köpek sürülerinin rahatsız ettiği hayvanlar sizin skalanızda neden daha değersiz? Kesip yedikleriniz neden daha değersiz? Köpeklere yedirdiğiniz etlerin ait olduğu hayvan hangi ahlaki öğretiye, insani düşünceye, etiğe göre köpekten daha az hak ediyor yaşamayı? Çoğunuzun vegan olmadığı da ortada.

Bu kadar tutarsız, cani, kötücül ve gerici olup da; bu seviyede ahlak borazanlığı yapan başka bir kitleyi ne okudum, ne gördüm ne de duydum. Havrita kapatılır, başkası açılır. Google Maps ile yapılır gerekirse, ya da diğer haritalama servisleri ile sağlanır. Ne yapacaksınız? Malum zihniyetin (hani sözde çok karşı çıktığınız) yaptığı gibi bir harita yüzünden tüm harita uygulamalarını mı engelleyeceksiniz?

İzin verirseniz imzamı atıyorum...

Köpekleri toplayıp Çin'e gönderelim. Orada güzel bir festivalleri var.

• Beğen
Tepkiler: benben
Devleti yönetenler bu çağ dışı başıboş sokak köpeklerine bir çözüm bulmaz ise toplum daha fazla beklemeyip gereken cevabı kendi yöntemleri ile vermeye başlayacaktır. Bu benim temenni ettiğim bir şey değil fakat yakında bu yaşanacak.

• Beğen
Tepkiler: SerdarDemirel

Bize yaşatılan rezilliği harika özetlemişsiniz, alkışlıyorum

Ülkedeki ünlü bozuntuları bu haberleri de paylaşsa da en azından çözüme yardımcı olsalar. Kamuoyu oluşturmadan bu işin çözümü çok zor.

hayvan hayatının insan hayatından daha üstün olduğu zamanlara da geldik, bunu da gördük..
bu itler sanarsın ki savunanların gerçek çocukları. sanarsın ki itleri bunlar yaratmış. "yaratığıma dokunma! o benim!"
la daha kaç insanın mağdur olması, ısırılması, ölmesi lazım.?
bu hayvanlar tabiatı gereği bunları yapıyor. biz insanlar da tabiatımız gereği korunmak istiyoruz. güvenli sokaklar, caddeler istiyoruz.
la ben insanım insan.
öncelik benim olmalı alooooo

Koşmaya çalıştığım koşu parkuru olan parkın içerisinde bir güruh türedi parkın içinde her yere kağıt mendil üzerinde mama bırakmaya başladılar.
Son yarım saatlik koşumda kısacık koşu süresinde bir sürü farklı kedi ve besili 3 köpekten oluşan bir grup parkur üzerindeydi. Köpeklerin yanından koşarak geçmeye cesaret edemediğim için antremanı bozup yürümek zorunda kaldım.

Kafa derisi parçalanan çocuğun yanında benimkisi önemsiz sayılır tabi.

Her yer başı boş sürülerle dolu. Lanet olsun yem lobisine de, it taparlara da, çözüm bulmayan yöneticilere de.

Türkiye irrasyonelliğin merkezi. Bu ülkede akılla mantıkla bir iş yapıldığını görmedim. insan hayatını önceleyelim diyoruz ruh hastaları ve bu işten nemalananlar karşı çıkıyor, siyasiler de bunlara boyun eğiyor… saçma sapan işler.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Twitter'da #havritakapatılsın konusunu gündem yapmışlar it tapıcıları. Sebebi ise köpekleri havrita sitesinde işaretledikleri için köpek katilleri bu uygulamadan köpekleri bularak zehirleyerek öldürüyormuş. Google maps'in de kapatılması lazım aynı mantıkla. Google maps açtım ve "banka" diye arattım, uygulama çevredeki tüm bankaları işaretlemiş. Resmen soyguncular için bankaları hedef gösteriyor bu uygulama, potansiyel bir soyguncu bu Google haritalardan bankaların yerini şak diye bulup şakkadanak diye soyabilir!

293237 dosyayı görüntüle

kimsenin ite taptığı yok da sen neye tapıyorsun acaba ?

• Beğen
Tepkiler: utksn
Çok traş yaptınız kapımın önüne 1 tas mama 1 tas su koyuyorum merhametimi kimseye sorgulatmam hayvan sevmeyen insan sevemez. Bu konuda devlet bir şeyler yapmalı. Kısırlaştırma, alıp belli yerlerde insani şartlarda barınma hizmeti vermeli, sokak hayvanlarının sorumluluğu yerel yönetimlerde. Sokak hayvanı sokakta yaşıyor diye kimse suçlayamaz, sokak hayvanları her zaman sizden daha zor durumda.

(link)

Kim daha mağdur çok ağlıyorsunuz hayvan düşmanları.

Hayvanlara yapılan eziyet tabi ki tepki bulmalı, korunmalılar da aynı zamanda fakat, yukarıda ve daha bir çok yerde 10 yaş altı ya da erişkin insanlara yapılmış saldırılar örnekleri verilmiş, bunun karşılığında köpeğe tecavüz haberi ile karşılık vermek, kendi türünüzü aşağılamak değildir de nedir.

- hayvanları canları yokmuş gibi hor gören, yok sayan ve işkence eden, edilmesine göz yumanlardan nefret ettiğim kadar,
- çocuk sahibi olmayıp hayvan besleyen ya da bakanların, onlardan çocukları gibi bahsetmeleri ve bu ve benzeri konuya da durumlarda insanlardan daha hassas davranılması gereken canlılarmış gibi tavırlara bürünenlerden de bir o kadar nefret ediyorum.

Insan da canlı, hayvanlar da, köpeğe kediye işkence edeni de kınarım, başıboş hayvanlardan canı yanan insanların karşısında hayvanseverlerin duyar kasmasından da rahatsız olurum.

İnsanlar evlatlarının can sağlığı için, başıboş sokak hayvanları tarafından talan edilmemeleri için "insanseverler derneği" mi açmalılar.?

Başıboş hayvanlara karşı önlem almak isteyenler kadar hayvan severlerin de hoşgörülü ve empati yapar halde olmaları gerekir.

Geri