Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

Scudo
Ben de Maltepe tarafındayım h.sonu sabahları faydalanıyorum bu alandan. Ne güzel her gittiğimde boş oluyor yada bizim gibi doğru şekilde bisiklet kullanan insanlar oluyor diye sevinirken bu olay üzdü gerçekten. Aslında şaşırtmadı dediğiniz gibi blurlu ve yüzü kapalı fotoğraflardan bile ne kadar boş beleş tipler olduğu belli kimse kusura bakmasın. Şu an için yapabileceğimiz bir şey yok gibi duruyor. Geri dönüşlerinde belirttikleri doğrultuda herhangi bir değişiklik olmazsa nasıl bir yol izlemek gerekir hiçbir fikrim yok açıkçası:/

Gecen ay bir arkadas pitbull kopegini dolastiriyordu velodromda.Uyarinca da sanki hakkini gasp ediyormusum gibi biraz soylenerek cikti.

Artik diyecek birsey bulamiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bende o taraftayım ancak 1 - 2 sefer sürdüm. Katlanırla zaten veledromda kendimi tuhaf hissediyorum :naslyany: Genel kurallara uymadan süren sayısı,genel kurallara uyanlardan daha fazla(yada bana öyle denk geldi)

Arazi motorları ile velodroma girip ortalığı karıştırıp giden bir gruba denk geldim bende. Güvenlik korkusundan grup gidene kadar yerinden kımıldamadı. Giderlerken arkalarından bağırdı çıkın dışarı ! diye :snzdglsn:
Bisiklet yolunun geri kalanında da aynı durum mevcut. Yasak mangallara müdahale edemeyen (!), yaya/bisiklet yoluna giren motorlara sesini çıkaramayan (!) güvenlik ve bisikletli polislerden ibaret sahilin güvenliği :acpsnr:

@Erdal Yılmaz bey detaylı olarak yazmış zaten olan biteni.
Burada yapılması gereken herkesin ayrı ayrı durum tespiti yapması değil.
Bilakis diğer bireylerin de aynı şekilde ilgili mercileri bu konuda gerekenleri yapmaya davet etmektir.

Bisiklet kültürü olmayan bir toplumda ilk veledromun kurallara uygun ve doğru şekilde kullanılmasını bekleyemeyiz.
Bu noktadan hareketle orayı amacına uygun kullanmayan insanları da hemen yaftalamamak gerekir.

Daha önce o kulübede bir güvenlik görevlisi duruyor en azından giren çıkanın belli bir sistematik içinde hareket etmesi sağlanıyordu.

Herkesin hemen bu kültüre alışmasını bekleyemeyiz. Bu sadece bizim ülkemizde değil bütün toplumlarda böyledir.

Ne zamanki yeni doğan çocuklar bile ebeveynleri tarafından bu alanların nasıl kullanıldığını görüp öğrenecek, onlar da bu kültürle yetişip büyüdüklerinde artık bu kültür haline gelecektir.

Şu aşamada yapılması gereken herkes tarafından ilgili kurumlara @Erdal Yılmaz Bey'in başvurusu esas alınarak gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmektir...

Fotoğraflar pazar günü akşam üzeri çekilmiş. Bu saatte bu durumda olması doğal.

Tüm bisikletçiler bilir ki, antrenman yapmak için en uygun saat sabah saatleridir. Pazar günü ahali 10'dan önce uyanmaz. O saate kadar güzelce antrenmanınızı yapabilirsiniz.

Eğer "yok kardeşim, ben her an ve ve saat velodrom bomboş olsun istiyorum" derseniz malesef çok uğraşmanız gerekecek aynı şimdi yaptığınız gibi :)
Ben, ne yapmaya çalıştığınızı anlamış değilim pazar akşam üzeri çektiğiniz bu fotoğraflarla. Velodroma karbon bisikleti olmayan giremesin mi?

IMG_3892.JPG

Yani şu fotoğrafın nesinden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum :snzdglsn:

Hiç kullanmak nasip olmadı. Lakin halka açık bir mekanda profesyonel anlamda beklentiyi yüksek tutmanın da bir manası yok diye düşünüyorum yazılanları okuduktan sonra. Sonuçta burası özel bir derneğin yada kulübün kendine ait bir mekanı değil. Haliyle boş beleş haftasonu bisikletçi tayfasının da buralarda dolaşması normal. Bu tip amiplerden kurtulmanın yolu da şehirler arası nonstop yardırmaktır diye düşünüyorum. Zaten gördüğüm ve şahit olduğum kadarı ile çoğu performans sürücülerinin en iyi antreman mekanları şehirler arası yollar oluyor. Tabi haliyle buna zamanı olmayanlarda bu amiplerle uğraşmak zorunda kalıyor. Ne diyelim İnşaAllah bu yaşam formunu geliştirmeyi başarır ve bunları tek hücreli canlı konumundan ; duyan, gören, işiten yaşayan bir canlı konumuna eriştirirsiniz... Başarılar...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Olayi belediyenin ve guvenlik kadrosunu tamamlamasi gereken insanlar uzerinden guvenlige cekmeyin. Analar adam gibi adam yetistirseydi guvenlik gorevlisine ihtiyac kalmazdi....

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
Pistin başıboş bırakılması at koşturulmasına sebebiyet verebilir, doğrudur. İnsan işgaline de uğrayabilir hatta piknik bile yapılabilir memleketimizde =) Başvurularınıza karşılık olumlu bir cevap gelene dek yukarıda söylendiği gibi sabahın erken saatlerinde sakin kafa ile antrenman yapmak en doğrusu olacaktır.

Konu sahibinin sitemi, güvenlik tedbirini almadan alana giriş yapılması. Kişi hem kendi güvenliği hem de diğerlerinin güvenliği için bu şikayetleri yapmış ki haklıdır.

Ama bisiklet yolunu bile kullanmayı bilmeyen insanlarla yine bisiklet yolum benim yolum diyip yayalara sürterek ya da yakınından hızlıca geçen bisikletliler olduğu sürece çok normal hareketler bunlar.

@Serkan Mıstınoğlu serkan bey merhaba,

dediklerinize katılmıyorum. Sebebi ise biz bu insanların velodroma girmesini istemiyoruz diye bir şey demedik fakat giriyorsan kaskını alacaksın ve velodrom kurallarına uymak zorundasın. Bunu dile getirmeye çalıştık.
Bisiklet sürmenin bence saati de olmaz. Kimine göre sabah kimilerine göre iş çıkışı sürmek daha iyi.
Onun için bu insanların biraz daha duyarlı olmaları lazım.

teşekkürler.

@Pamuk bunun sebebi çoğunlukla velodroma motor ile girmelerinden ötürü. zamanında girince dediğiniz zaman kovuyorlardı fakat artık önüne gelen giriyor. bazen bir güvenlik geliyor heralde dragostan uyarıyor sonra eski yerine dönüyordu

@fathwow

Kimler duyarlı olacaklar? 250 liralık market bisikleti kullananlar, bize karşı mı duyarlı olacak? Velodrom sadece bizler için mi yapıldı?

Yani siz ve Erdal bey açık açık "Bu velodrom bize özel tahsis edildi, öyle her bisikletçi giremez" diyorsunuz farkında mısınız bilmiyorum. Değilsiniz farkında :)

Ve o fotoğraflardaki diğer bisiklet kullanıcılarını küçük görüyorsunuz, kendinizi onlardan daha öncelikli görüyorsunuz, onları velodromu işgal etmekle itham ediyorsunuz :)

Bir de kılıf uydurmuşsunuz, "kask takmıyorlar efendim, bizim tek derdimiz kask takmamaları"
Hayır efendim neyi dert ettiğiniz çok belli :kötü:

IMG_3892 (1).JPG

Bu fotoğraftaki insanların velodroma girmelerinden rahatsız olmuşsunuz ve ben buna anlam veremedim :bsmagryr:

Yaptığınız şey tam olarak arabası daha lüks olduğu için, kavşakta öncelik hakkının kendine olduğunu sanan, hatta yolun komple kendisine ait olduğunu sanan insan modeli :naslyany:

Böyle bir şey mi olur yahu? "Onların bisikleti dandik, velodromu işgal ediyorlar" :acpsnr:

kardeş Ankara da veledromumuz yok böyle dertlerimiz de yok maalesef :(

Çelik krom alüminyum
Ankara de bir veledrom düşlüyorum
Parlak jantlar ve gururlu başlar üzerinde
Kasklar olsun miğfer yerine

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve Rip
Birşey diyeceğim de yanlış anlaşılacağım ondan korkuyorum. Kafa onların pekmez onların, siz niye kask olayına takıldınız tam anlamadım. Yaptıkları kendi sağlıkları açısından yanlış eyvallah. Ama çokta şey etmemek lazım bence :D

Bu kadar takılmayın, kendi sinirlerinize yazık. Değmez

@Serkan Mıstınoğlu

Sevgili Serkan Mıstınoğlu, konuyu farklı yerlere çekmeye devam edip, ısrarla niyetimin farklı olduğunu ifade ediyorsunuz. Bunun ispatını umarım yaparsınız, zira şu son yazdığınız iftiradan başka bir şey değil. Niyetinizin farklı olduğunu ve olayı ne boyutlara taşıdığınızı umarım fark edersiniz.

Unutmadan, pist üzerinde yanlamasına duran insanların neresinden geçip gidilmesi gerektiğini, benzer bir şekilde önünüze çıkanlara karşı nasıl bir önlem alınması gerekiyor gibi konularda arkadaşları bilgilendirmenizi rica ediyorum.

İlk mesajı editliyorum arkadaşlar, herkese selamlar sevgiler.

Adamlar bir fotoğrafta dönüş yönünün tersine gidiyor, diğerinde yola dik bir şekilde sürüyor. Bunları geçtim; her gün yaşadığımız problemler belli iken, "onları küçük görüyorsunuz" muhabbeti yapmak garip.

Pazar akşam antrenman yapmak isteyen adama veledrom kurallarına uymayarak engel olanları savunuyorsunuz. Bunun üzerine "antrenman yapacak olan adam sabah yapacak" türünden katı bir görüş sunuyorsunuz. İnsanların yaşam şartları sabah antrenman yapmaya uygun değilse ne olacak?

"Ne yani, o adamlar veledroma girmesin mi?" ---------> "Ne yani, o adamlar akşam antrenman yapmasın mı?"

Gün gelir, sabahın 6'sından itibaren o pistte piknik yaparlar, birisi de çıkar "Ne yani, yapmasınlar mı? Antrenman yapacaksanız gece 3'te yapın" der...

Ne yani, bir birimize biraz anlayışlı olmayalım mı? diyoruz başka da bir şey demiyoruz. ;) Bende kuralları acayip benimseyip milleti uyaran arkadaşlardan çıok sıkılıyorum mesela. Örnek, hayatta bisikletle yaya yoluna girmem (sahil yolunda caddebostan fenerbahçe arası), bisiklet yolundan giderim, bir gün çok kalabalık oldu soldan gittim, patenli bir arkadaş bana uzunca bir süre bisiklet yolunu gösterdi ordan git diye. Bana doğru geliyor elini açmış, hızlı değilim çünkü yaya yoluda biraz kalabalıktı. Gittim bilerek eline kafa attım mesela.:D Burdaysa saygılarımı sunarım. Acık höşgörü da çok birşey değil. Biliyoruz ordan gitmem gerektiğini ama müsait değildi tıkanmıştı yol.

Kural jandarmalarına saygılarımı sunarım. O arkadaş deseki bana bisiket yolundan lütfen, eyvallah başımla beraber. Ama o kolunu açıp bisiklet yolunu gösterince benim laz damarı çatladı valla. Gelmedi peşimden. İyiki de gelmemiş.

Yani özetle biraz hoşgörü. Yoksa Nasreddin Hoca misali sende haklısın sende haklısın :D

Geri