Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul trafiği ve yol bisikleti, model önerisi (kadın kadro)

Antrenman ve ulaşım amaçlı tek bir bisiklet alsanız hangisini seçersiniz?

• Yol bisikleti

• Fitness bisiklet

• Toplam katılım
    30

vegancycle

Üye
Tepki
4
İsim
Evren Aydın
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba, benzer sorular defalarca sorulmuştur, ancak kafası karışık bir bisiklet sever olarak fikir ve deneyimleriniz benim için önemli. Hem antrenman yapmak hem şehir içi ulaşım sağlamak için bir bisiklet alacağım. Specialized Crosstrail Comp Disk kullanıyordum ve bisikletim çalındı. Şehir içinde amortisör hep kilitli kaldı bu yüzden düz maşaya geçmeye karar verdim. Ve daha hızlı, agresif bir bisiklet beni daha mutlu edecek diye düşünüyorum. Yol bisikleti ile trafiğe çıkan var mı? Fren mesafesi vs ile ilgili ciddi sorunlar yaşıyor musunuz, pratik yaparak alışılabilir sorunlar mı? Yoksa bir fitness bisiklete mi yönelmeliyim? Ki ilk başta düşüncem buydu.

Fitness bisiklette, Specialized Sirrus Sport ve Elit modelleri arasında kalmıştım. (Birde Giant escape air düşündüm ancak ondan vazgeçtim)

Şimdi ise eğer yol bisikletine karar verebilirsem bütçemi biraz daha yükseltip kadroya yatırım yaparak Allez Sport Saxo Tinkoff Edition almayı düşünüyorum. Ancak bu erkek kadrosu. Giriş, orta seviye kadın yol bisikleti bulmak çok zormuş. Bütçemi de yükselterek alacağım bir bisikletinde uzun ömürlü kullanım sağlaması ve beni mutlu etmesini istiyorum. Kadın kadrosu olmaması büyük bir sıkıntı yaratır mı sizce? (Vücuduma mümkün olan en uygun kadro seçildiğinde dahi.)

Herkese teşekkürler.

Scudo
Kadın kadrosu? Yol bisikletinde böyle birşey yok. Üst borunun alttan kavisli geçmesi yada alta bağlanması sadece gezi bisikletlerinde olur ve kadın anatomisi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Yobaz hırıstiyanların kadınların etekle bisiklete binmesi için uydurdukları bir şey.
Trafikle bisiklet arasında doğrudan bir bağlantı yok ama mesela yanlarından heybeler sarkan bir tur bisikleti trafikte kullanılmaz. Ben tinkoff saxo sahibiyim bir kaç durumda ani fren yapmak zorunda kaldım ama durdum. Genelde zaten yoluna göre temkinli giderim.
Tinkoff Saxo sora Donanım ile gelir
Ki soranın en üst dünamımı dir 105 aralarında neredeyse fark yoktur ve gayet yeterlidir. Ben 1 sene sonunda jantları compagnolo vento ile değiştirdim ve hayatımda harcadığım en iyi paraydı. Yol bisikletinde mutlaka SPD öneririm ve biraz alıştıktan bir iki turdan sonra alın derim.

Kadın kadrosu olayıda şu Açıdan dert değil üst boru eğik ve kavisli yapısı bir kadro boyuna uyan insan sayısını artırır. Örneğin siz öçünüze göre 53 le 56 arası çıkarsınız bacak içi boyu bir cm daha olsa 56 almanız gerekir ama 53 ünde boyunuza göre en üst değerindesinizdir işte bu durumda size her iki kadroda mükemmel uyar eğer yere paralel üst boru klasik bisiklet olsaydı acayip şekilde rahatsız olursunuz. Ayrıca yol bisikleti akıcılık konusunda çok rahat gelecektir. Size garanti veriyorum ilk sürüşünüzde iyiki çalınmış dersiniz.
Sirrus konusuna hiç girmiyorum ama söyle kısa bir fikir - eğer bisiklete biner işe giderim gezerim 20-30 km yaparım- derseniz Sirrus bütçe zorlamadan Alınacak en iyi bisiklet ama - binerim 50 km yaparım kendime rotalar çizer hem gezer hem spor yaparım derseniz allez sport.
Fren konusunda kafanız takılmasın tüm specialized road lar 700c25 ile geliyor yani lastik okadarda ince değil ben kışın gelen lastiği Yazında daha hafif ve daha ince bir lastik kullanıyorum.
Kafanıza takılanı sorun birde canınızın istediği bisiklete gidip bir oturun o size belli eder uyumunu. Illa specialized da şart değil 3000-4000 arası bütün bisikletlere bakın. Çünkü her 175 insan aynı değil kiminin bacağı uzun kiminin vücüdu kiminin kolu dolayısı ile farklı markalar farklı hissettirir.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Ben anlamıyorum fren olayını neden bu kadar dertmiş gibi gösterirler.

Kontrollü bastığınız sürece mis gibi duruyor. Hiç kafanıza takmayın.

• Beğen
Tepkiler: Hasan özil
Trafikte gidon boyu one cikiyor ne kadar dar o kadar ceviklik aralardan sizmak ama en onemlisi kendinizi hangi gidon tipinde gormek istediginiz drop bar mi flat bar mi

• Beğen
Tepkiler: vegancycle
@Zekeriya Çab

Yol kategorisinde Specialized da 3, Scott da da 1 tane kadın yol bisikleti gördüm. Scott dışındakiler şuan ayırabileceğim bütçenin 2 katından fazlaydı. Kişinin vücut ölçülerine uygun bir bisiklete binmesinin ne kadar önemli olduğunu bildiğimden ve kadın erkek anatomik farklılıklarını düşününce böyle bir soru yönelttim aslında. Ama sanıyorum bana uygun bir kadroda kadın, erkek tasarımı çok fark yaratmayacak. Normalde trafikten korkmuyorum ve bolca sürüş yaptım. Sanırım yol bisikleti ile trafiğe çıkmaktan çekiniyorum, daha önce hiç yol bisikleti kullanma şansım olmadı çünkü. Spd düşünüyorum indoor sürüşlerimde bile kullanmaya başlayamadım daha. Ama bir an evvel önce indoor, sonra outdoor da deneyimlemek istiyorum. Yeni iş yerim Kartalda, yağışlı havalar başlayana dek Kadıköyden Kartala gidip gelmek, enerjimin yüksek olduğu günlerde de daha uzun sürüşler yapmak niyetindeyim. (Fitness eğitmeniyim ve haftanın en az 5 günü ağırlık antrenmanı yapıyor, 3 günü dans, 4 gün de indoor cycling dersleri veriyorum.) Diğer markaları da inceleyeceğim. İlginiz için çok teşekkürler.

@E.E

Yol bisikleti kullanan gördüğüm hemen herkesle konuşmaya çalıştım son haftalarda. Bir çoğu yol bisikleti ile trafikte kaza riskimin çok daha yüksek olacağını, konforsuz bir sürüş olacağını söyledi. Ve daha önce sürüş yapmamış ve haliyle fren sistemini de hiç denememiş olduğumdan etkilendim bu yönlendirmelerden. En son aldığım bir öneride de eğer yarışa katılmak istersen şehir içinde de yol kullanmaya başla, katılmayacaksan fitness al oldu. Yoğun hayatım izin verse yarışmak isteyeceğim, beni heyecanlandıran bir şey. En azından deneyimlemek adına. Ama emin değilim bundan. Çok teşekkür ediyorum bu yorumlar beni yol bisikletine karşı cesaretelendirdi.

@gmfaruk drop bar daha fazla sürüş açısı sağlayacağından tercih etmek istiyorum. Aklıma takılan fren mevzusuydu daha çok ama şuana kadar yapılan yorumlar sayesinde biraz daha rahatladım. :) Herkese teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve E.E
Woman road bike diye baktım genel olara fark yok ama Anladığım kadarıyla daha eğik bir üst boru var. Dediğim gibi uyması yeter. Yol kullanan kadınların çoğunda gayet standart kadrolar görüyorum pek rabet olmadığından fiyatlar yüksek yada sadece üst Donanım getiriyor.
Fitness eğitmeniyseniz hiç düşünmeyin tinkoff gayet güzel olur. Zaten her zaman spor giyineceğinizden işe giderken çok zorlamaz ulaşım için kullandığınızda. Kadıköy Kartal düz yol Bisikletiyle nasıl geçtiğini anlamazsınız. Hiç vakit kaybetmeyin SPD bacak kaslarını en iyi şekilde kullandırıyor. Ben almadan önce kilo veriyordum bisiklette SPD ye geçince kilo aldım çünkü çalışmayan kaslaralıştı ve gelişti. Yol bisikleti kullanmadıysanız hiç ilk zamanlar çok eğleneceksiniz. Kadro ve diğer akşamları evladiyelik UpGrade edilecek tek yanı jantları.

@Zekeriya Çab Evet bende bu zamana kadar çok farklı bir kadro görmedim. Gerçi çok fazla yol bisikleti kullan kadına rastlamadım ama. Tinkoff bir model mi? Tinkoff saxo bir takım ve s works serisi kullanıyorlar diye biliyorum. Bir model ise hiç duymadım ve şimdi araştırınca da bir sonuç bulamadım. Ya da donanımlardan herhangi bir parça için mi marka verdiniz anlamadım, acemiğilime verin, oyaladığım için de kusura bakmayın. Evet yol ulaşım esnasında çok çok büyük bir bölümünü de sahilde geçirebileceğim bir rota aslında. Muhakkak trafiğe çıkacağım farklı zamanlarda olacak ama ilk etap da güzel bir alıştırma olabilir bu ulaşım şekli. Şimdiden heyecanlandım, sürüş hissinin bu zamana kadar beni en mutlu edecek sürüş hissi olacağına şimdiden eminim aslında. İlk etapta donanımda da bir eksiklik hissedeceğimi sanmıyorum sürüş anında. Ortalama 1 yıldır outdoor sürüş yapamıyordum. Son 1 aydır ultra ağır bir dağ bisikletini kullandım ara ara, geçici olarak bende. Ondan sonra bineceğim her türlü fitness özellikle de yol bisikleti beni mutluluktan çıldırtabilir diye düşünüyorum.

Ve en kısa zamanda indoorda spd ayakkabı ile başlayıp outdoorda da deneyeceğim.

@Zekeriya Çab Sesli güldüm kendime. Allez Sport Saxo Tinkoff Edition olduğunu şuan farkettim. Saatin 4 ü geçmesine veriyorum. :komik:

Tinkoff bir takım specialized orta Donanım çok satan allez sport kadrosunu takım kadrosu renklerinde boyamış kıyak olsun diye gerçi 50 € farkı alıyor ama boya işçiliği allez Sport tan bir tık daha iyi. Mavi lacivert sarı renkte olduğu için bence beyaz yada kırmızı kadrodan çok daha güzel duruyor ben sadece kampanyaya denk gelmiştim o yüzden bu renkleri Seçtim ama sonra diğer alternatifleri görünce iyi seçim yaptım dedim. Dediğim gibi jant değişebilir ama oda ciddi Yokuşlu rotalar için ben Beşiktaş ta Olduğum için Zaruri oldu. Tabi unutmadan yol bisikleti mtb gibi lastiklerine hava basmak kolay değildir mtb de el pompası yada benzinlik iş görür ama yol lastiği 100 140 psi gibi Değerler gerekir. Bütçenizde iyi bir yer pompasına paça ayırın. Yüksek başıçlı lastik her gün 1-2 psi azalır. 70-100 tl decatlonda satılan yer pompaları iyidir. Diğer oluşabilecek teknik sorunlarda yardımcı olurum. Hatta yarışırız bile. Siz contador olun ben Cavendish olurum. :))

Bende renklerini de gerçekten çok beğendim. Beyazdan hiç hoşlanmama rağmen beyaz selesini, gidonunu bile sevdim. Bisikletimi çaldırmadan önce pompa edinecektim sonra çalıntı üzerine ihtiyacımda kalmadı. Ama yeni bisikletim ile beraber alırım muhakkak. Çok sevinirim, size de uyarsa muhakkak isterim sürüş yapmayı. :) Çok çok teşekkür ederim. Özellikle aynı bisikleti aktif olarak kullanan biri ile iletişim kurmuş olmak beni çok mutlu etti ve endişelerimden arındım herkesin değerli yorumlarıyla. Muhtemelen bu hafta hatta belkide yarın alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
Yol bisikletlerinde kadın erkek kadrosu pek fark etmiyor. Gördüğüm yol bisikleti kullanan bayanlarda normal yol modelleri vardı hep sorun yaşamazsınız.

Nasıl oldu@vegancycle bir deneme ilerleme var mı? Bir kaç bisiklete bakabildiniz mi? Sadece somak için sormuyorum konu popüler listesine taşınması için belki farklı fikir yada haber çıkar.

@Zekeriya Çab İş yoğunluğum nedeni ile Aktif Pedal'a bugün gidebilecektim ancak kapalı olduklarını öğrendim ve maalesef hafta içine kaldı. Allez sportsun kadrosu bana uygun ise almayı düşünüyorum. Çok ciddi bir araştırma yapmadım bu modeli düşündüğümden ama genel itibariyle scott, merida, orbea gibi markaların yol bisikletlerini inceledim biraz. Ya donanım olarak allez sportstan düşük (anladığım kadarı ile), ya da 4.0000-5.000 tl ve üstünde bisikletler bulabildim. Gözümden kaçmışsa kullanıp memnun kalan, varsa maksimum 3.5000 tlye kadar öneriye açığım. Ama sizin benden çok daha tecrübeli bir kullanıcı olup önermeniz de allez sports üstünde çok düşünmeme neden oldu. Specializedın kadro teknolojisine önem veren bir marka olduğunu bildiğim için daha çok specialized üstünde durdum araştırma esnasında. Ama öneriye açığım. İlginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim. :)

Benim diğer bisikletim fuji Gönül isterki fuji de görün bakın ama zor oluyor. Kadıköyde bisiklet evim bayisi ama onda bile zor. Genel distribitör Melsa bisiklet orayla görüşünce istediğiniz modeli bayiye söyleyin bize spariş geçsinler gidip bakın alıp almamanız problem değil diyorlar. Almassam adamla papaz olmayalım diyorsunuz yok onlar satınca ödüyor parayı diyorlar. melsa.com.tr den bir bakın Amerika'da specialized ile fena savaş halindeler zaten specialized a rakip bir tek onları görüyorum aliminyum kadroda. Meridayı ilk gördüğümde heycanlanmıştım ama işçiliğe yakından bakınca specialized ın yakınında bile değil. Orbea ve giant güzel fakat giant biraz geride kalıyor.
Her ne alırsanız alın umarım mükemmel uyum denk gelir.

Allez sports tinkoff Saxo kadro 2013 e ait bir kadro bu arada bu yüzden muadillerinden ucuz fiyat alıyorsunuz. Aktif pedal bu arada indirimde. Bu 2014 için tinkoff diye kadro yoktu ama benim bilmediğim 2015 kadro su çıkarmış olabilirler. Isteseniz PMden fiyat karşılaştıralım.

@Zekeriya Çab Ders saatlerime göre uygun olursa yarın sabahtan Aktif Pedala gideceğim, eğer bir sorun yaşamazsam hemen almak istiyorum. Zaten kışa az kaldı sayılır, geçen her gün kayıp gibi geliyor. Umuyorum bedenime uygun olmazsa satıcılarda beni bu konuda doğru yönlendirir. (Daha önce aksi başıma geldi maalesef.) Eğer uyumlu olmazsa hemen ertesi günlerde Melsa bisiklet ile de görüşeceğim.

@Zekeriya Çab Kadın yol kadrosu yol bisikletinde yok demişsiniz ancak yanılıyorsunuz.
@vegancycle Scott Contessa, Specialized Ruby (eşim kullanıyor) ve Specialized Amira bayan için özel üretilmiş kadrolara sahip modellerdir. Kadro geometrisi, açılar, reach çok agresif değildir, üst boru daha eğimlidir. Bütçeniz Specialized karbonlar için uygun değilse Secteur modellerini düşünebilirsiniz. Üst boru bu modellerde de kadın kadroları gibi eğimlidir, aslında endurance kadrolarda üst boru sizin isteğinize hitap edebilir. Giant Anyroad'u da listeye koyabiliriz. Allez bence bu arayışınıza cevap olmayacak.

• Beğen
@Zekeriya Çab

Yol bisikletinde kadin kadrosu diye bir kavram var dostum.

Google amcaya "road bike frame ladies" diye yaz, o sana anlatsin. Resimlerini de göstersin.

@vegancycle trafikte flat bar ile arabalarin arasindan gecmek isinizi zorlastirabilir. Yol gidonu hem kontrolu kolay hem de daha dar. Ben 20 senedir road bike kullaniyorum ve trafikte cok daha rahat. City bike aldim rahat edemedim 3 ay sonra sattim.

• Beğen
@Zekeriya Çab Sirrus serisinde s bedenin boyunun ideal olduğunu söyledi satıcı. Bende öyle hissetim. Bir önceki tur bisikletimde m bedeni boyunzu uzun bu uygun diyerek satmışlardı.

@gokhankoc Allezden önce Secteur c2 modeline bakmış ancak biraz daha üst bir model olduğunu düşünerek bütçemi biraz daha arttırıp Allez serisine yöneldim, tavsiye de alınca aklıma yattı, Secteuru unutmuş oldum. Aslında özellikle kadro eğimli olsun gibi bir isteğim yok, istediğim uyumluluk. Kadın kadro önerisi isteğim kalça, kol beden, bacak uzunluklarının genel olarak erkeklere göre farklı olması ve bisikletin her açısının buna uyumlu tasarlanmış olacağından kaynaklanıyor. Secteur ya da Allez serisinde ya da herhangi bir erkek kadrosunda eğer kadro boyu ve diğer mesafeler bana uyumlu ise kadın kadro olmamasının başka bir dejavantajını yaşar mıyım sizce? Scott contesa serisi dışında kadınlar için üretilmiş kadrolar maalesef şuan için bütçemi aşıyor. Allez donanım ve kadro olarak contesadan daha üstün bir model sanıyorum. Bu durumda seçimi nasıl yapmalıyım sizce? İlginiz ve değerli yorumunuz için çok teşekkürler.

@Gökhan BİROL Model ne olursa olsun seçimimi yol bisikletinden yana yapacağım, ona karar verdim. Yol bisikleti ile trafikte sürüş yapan bir sürü insan var sonuçta, belkide zorlanan veya önermeyenlerin kişisel sıkıntıları olmuş olabilir diye düşünmeye başladım. Bir süre alıştıktan bisikleti ve fren sistemini tanıdıktan sonra trafikte de pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum artık. :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@vegancycle orbea'nin isinizi gorecek ve bahsettiginiz markalardan hic de asagi kalitede olmayip, road bike frame ladies modelleri var ve cok şık. Dediginiz gibi erkek ve kadinlarin olculerinin farkli olmasindan kaynakli olarak zit kullanimda kadrolar ergonomik rahatsizliklara yol acabilir. Orbea modellerini bi inceleyin derim. Specialized kadro ve diger elementlerinde kaliteli olsa da komponent bilesenlerini genelse düşük tutar. Hareketli aksam da önemli...

Dediğim gibi compact kadro çok daha esnek bir uyum sunar. Arkadaşlar kadın kadrosu konusunda daha derin bilgi vermiş. Benim fikrim diğer açı farkalrı çok sofistike bir unsur olarak gözardı edilirse geriye sadece önemli reach kalıyor oda daha kısa bir gidon boğazı ile halledilebilir. Reach= sele orta Noktası gidon boğazı sonu.

Geri