Bakın, burda hepimiz bir şekilde herhangi bir tip bisikletle haşır neşir olan, belli ortak bir hobisi/işi/ilgisi artık ne derseniz olan bir güruhuz. Okuduğunuzu anlamaya çalışmak yerine olmayan iddialara cevap vermeye çalışmanın bir anlamı yok. İçinde bulunduğunuz durum sebebiyle gergin olmanızı anlıyorum ama gerçekten kimse "sen hatalısın, cezanı da yemişsin sus otur oturduğun yerde" şeklinde bir yaklaşım içinde değil, aksine yani şu forumda 1 kişi olduğunu zannetmiyorum ki başka bir bisikletli ne kadar haklı ya da haksız olduğu farketmeksizin ceza yediği için mutlu olsun. Siz doğruyu yaptığınızı ve hakkınızı arayacağınızı söylüyorsunuz, kaldı ki bence bisiklete binen birisi bir şeyi ne kadar yanlış yapmış olarak değerlendirilebilir ki zaten, ama maalesef, bakın özellikle maalesef diyorum, ülkemizdeki yasalar bisikletliyi korumadığı gibi sempati de duymuyor.
Ayrıca "siz öyle yapmaya devam edin, onu yapın bunu yapın" gibisinden şeyler de yazmışsınız, aşağıda kendimle ilgili de bir örnekle sizin yaptığınızın bence de yanlış olmadığını, benim de aynı şekilde uygulamalarım olduğunu göstermek isterim.
292690 dosyayı görüntüle
Şu yolda bisiklet sürüyorum, şu anki trafik durumu yolun nasıl bir bağlantı yolu ne denli kalabalık bir yol olduğuna dair ufak da olsa fikir veriyordur diye tahmin ediyorum. Yolun hem gidiş hem de geliş tarafında baştan sona kaldırımlı bisiklet yolu da mevcut.
292691 dosyayı görüntüle
Ancak ben bu yolda ne zaman bisiklet sürecek olsam yolun en sağındaki emniyet şeridimsi kısımda sürmeyi tercih ediyorum, zira kaldırım üzerindeki bisiklet yolu işe gider gelirken falan aheste bir tempoda sürüş için uygun olabilir ama ben bir yol bisikletine bindiğim için bana uymuyor.
Şimdi gelelim mevzuya; aynen yukarıdaki fotoğrafta göründüğü gibi o emniyet şeridimsi kısımda bazen arabalar denk gelebiliyor. Veya o şerit kısmının çok daraldığı kısımlar var, oralarda ister istemez ortasına kadar olmasa da sağ şeridin sağ tarafına doğru girmek zorunda kalıyorum. Şimdi burda bana bir otomobil çarpsa, sonuçları benim ve sevenlerim açısından çok acı olacaktır muhtemelen ama kabahat maalesef benim olacaktır. İstediğiniz kadar hakkınızı savunun, önceki mesajlarımda da dediğim gibi umarım kayıplarınızı karşılarsınız ancak bunun pek mümkün olmadığını çok yakın bir arkadaşımın başına gelen bir olay neticesinde öğrendim. Ha belki çoook uğraşırsam o bisiklet yolunun benim bisikletime uygun olmadığından dolayı karayolunu kullanıyor olmama anlayış gösterecek bir hakim, vs. çıkar mı, çıkabilir ama dediğim gibi, performans derdi olmayan birisi için gayet uygun bir bisiklet yolu olduğu için ondan da pek umudum yok açıkçası.
Keşke bisiklet yollarımız temiz, pürüzsüz, tek parça halinde olsa, insanlar kaldırımda nerede yürünmesi gerektiğini bilse, motosikletliler ve arabalar kaldırımları, bisiklet yollarını işgal etmese, bisiklet yolu olan yerlerde dahi karayolunu kullandığımızda otomobil ve kamyonlar saygı gösterse... böyle se'ler sa'lar bitmez.
Rica ediyorum burda kim ne diyor, ne demeye ne anlatmaya çalışıyor ona odaklanın. Yemin ediyorum "bisiklet" gibi bir ana temaya sahip bir forumda bile şu garip "forum gerginliği"nin var olduğunu görmek canını sıkıyor insanın. İstemeden gerginliğinizi pekiştirecek bir üslup kullandığımı düşündürdüysem de benim kabahatimdir, özür dilerim.