Scudo Sports

İstanbul'da bisikletinizi nereye ve nasıl park ediyorsunuz?

E. Erdi

Üye
Tepki
9
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar bisikletimizi merkezi bir yerde nasıl parkedebiliriz? Mesela Kadıköy'e inmek istiyorum ama park olayını nasıl halledebilirim güvenli olarak?

Bisiklet park noktaları yok, caddede bi yere koysam da çalınma riski var ne kadar kilit koysak da.

Siz neler yapıyorsunuz yada ne önerirsiniz?

Scudo
Hocam o konuyu incelemiştim teşekkür ederim.

Aslında benim sormak istediğim park yeri. Eğer güvenli bir yer bulursak o konuda geçen birsürü şeye gerek kalmaz diye düşünüyorum :)

Mesela nerelere park edebiliriz? Paralı otoparklar var onlara mı? Oraya koyarsak para isterler mi acaba? Yoksa şöyle ara sokaklarda kuytu bi yere koysak bişey olur mu?

Sırf İst. olması şart değil, başka şehirlerde kalabalık mekanlarda bisikleti nerelere park ediyorsunuz yada park etmiyorsanız ne tavsiye edersiniz :)

Türkiye'de meydanlık,ara sokak,vb gibi yerlere uzun süreli bisiklet park etmek,onu son görüşünüz olabilir.Dikkat çekmeyen bir bisiklet olsa hadi neyse de,bin tl civarı bisikletimi herhangi bir yere park edipte rahatça dolaşmam mümkün değil:) güvenli bir yer bulsam dahi uzun süreli park yapmam

Eminonu gibi bazi yerlere ispark bisiklet bark demirleri koydu oldukca kaba ve goze batan cinsten ki bu guzel bence, ancak oraya baglarmiyim hayir yani kafam rahat etmez, belki sizin kafanizin rahat edecegi bu tip park yerleri vardir isparkin falan kadikoy de

Bugün gittim bakındım biraz. İspark'ın biri metrobüs durağında diğeri de sahil otoparkında olmak üzere 2 bisiklet parkı var. Metrobüstekini bilmem ama sahildeki güvenlikli geldi. Eğer ön lastiği çıkartarak çalmayı denese güvenlik kapısından öyle geçmesi lazım ama o da çok dikat çekebilir. 2 tane kapı var ve başka yerden çıkmasına imkan yok. Kapıdaki güvenliğe de söylenirse sorun çıkmayabilir. Bugün de park etmiş baya bisiklet vardı.

Metrobüsün oradakini görmedim ama o da sanrıım otoparkın içinde. Ve bi yerde okuduğuma göre çok yakınında bir taksi durağı varmış. Bu da biraz güven verebilir belki.

söğütlüçeşme metrobüs durağının oradaki isparkda var hatta ben orada geç saatlerde bile bisiklet gördüm.

Ben Kadıköy'de iki kere sahildeki parka bıraktım bisikletimi. Her ikiside yaklaşık 2 saat süren işlerimi hallettikten sonra tertemiz bir şekilde yerinde duruyordu. Belirtmiş olduğunuz gibi baya bir bisiklet vardı orda. Gözüm biraz arkada kaldı ama yinede iyi bir çözüm kısa süreli parklar için. Tabi 2 bin liralık bir bisikletim olsa bu kadar rahat bir şekilde bırakırmıydım bilemiyorum. Bence bırakamazdım,
Park yeri olmayan yerler için şu an bulunmuş en iyi yöntem temiz yüzlü yerel (seyyar olmaz kesinlikle) bir esnaf bulup "abi bir saate gelcem şu direğe kitlesem olur mu?" demek şimdilik pek güvenilir olmasa da kullanmak zorunda kalınılan bir yöntem. birde iyi bir kilit tabiki.

Florya da gordugum baya aktif kullaniliyor ki kalabalik bir yer, eminonu de oyle ama fazla kalabalik karambol yani. Birde ben hep sunu dusunuyorum adam calmayacak bile olsa gelip jantina tekme atar tukurur bisi yapar vs vs sonra can sıkıntısi . Oyuzden bu tip yerleri boyle cok ayak alti yerlere yapmasalr daha guzel olur:) ama diger yandan dusunmeleri de beni sasirtmisti demekki yavas yavas gundeme geliyor bisikletler buda sevindirici:eek:

Arkadaşlar konuyla ilgili güvenlik görevlisi olan bir bisiklet parkı yapılması için İBB'ye imza kampanyası başlatılmıştır.
(link)

Ayrıca Facebook ve diğer forumlar gibi alanlarda imza kampanyasını paylaşalım lütfen.

Adres:
(link)

Bisiklet ile gezmek, ulaşım aracı gibi kullanmak hem pratik ve eğlenceli bunda hemfikiriz.
Ama ben İstanbul gibi bir şehirde bisikletimi kitleyerek bile bir mağazaya, markete vs giremiyorum.
Kilidin patlaması için max. 2-3 dakika var o süre içinde muhakkak bisikleti bıraktığım yere dönmek zorunda hissediyorum kendimi.

En azından AVM gibi kapalı otopark olan yerlere bisikleti kitleyip rahatça alışveriş yapabiliyormusunuz?

Veya bu konuyla ilgili bir anısı olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hiç bir yere bırakmıyorum kahve çay molalarımda bisikleti yanıma alabileceğim yerlerde dinleniyorum gözümün önünden ayırmıyorum istanbulda sağlam kazık yok bağlamak için

@Osman Apaydın

İnsanların çoğunlukta olduğu yerlere kilitliyorum ben. Mesela İstanbul Marmara Forum'daki Decathlon'un hemen önü. Bilmiyorum orası bana güvenli geliyor, şimdiye kadar 10-15 defa da kilitlemişimdir oraya. Girip alış veriş yapmışlığım çok olmuştur foruma..

Ben bisikletimi pek yanimdan ayirmayi tercih etmiyorum, hatta bisiklet parki olmayan dükkanlardan alisveris yapacagim zaman yürüyerek gidiyorum.

Bisikletim benim herseyim :)

Konu hortlamışken uyaralım madem, kilitlemeyin.
Kilide de güvenmeyin, kalabalığa da güvenmeyin. Geçen yıl Karaköy'de tramvay durağının hemen yanındaki parmaklıklara kilitli bisiklet saniyeler içinde demir makasıyla kilidi kesilerek çalındı. Kamerayla naklen yayınlandı, izledik buradan.

Son zamanlarda takip ediyorsunuzdur, apartmanların içini geçtiler, balkonlardan bisiklet çalınıyor arkadaşlar. Eskiden bu kadar ilgi çekmezdi bisiklet. Hırsızlar bilmezdi bisiklet piyasasını. 200-300 eder en fazla der, uğraşmazdı bile. Son yıllarda bisiklet kullanımıyla beraber bisiklet fiyatları da evrim geçirdi! Artık hırsızlar da olayın farkında, en kötü ihtimalle 500'e okutacağını biliyor en dandik dediğimiz bisikleti bile.

Kilitlemeyin, nereye gidiyorsanız bisikleti de götürün. İçeri bisikletle girin! :eek:

Video eklendi:

• Beğen
Tepkiler: Xoqo ve firestone
@Serkan Mıstınoğlu Keşke caddeye fırladığı an otobüsün altında kalsaymış, en azından 1 hırsızdan kurtulurdu memleket

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Anlaşıldı,bisiklet istanbulda ulaşım aracı olarak kullanılamaz. Yanımızda çanta gibi gezdirmek lazımmış.

Kilit falan hikaye ya cidden hikaye. 1.5 metreden fazla uzaklaşmamak lazım bisikletten...

@Aazam

Marmara Forum Decathlon'un içinde de bisiklet park yeri mevcut. Gittiğim zaman oraya bırakırım, dışarıdan daha güvenli en azından.

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
park etmiyorum nereye girersem yanımda götürüyorum.

Geri