Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da jant ören?

@Tolga Ayla

Valla buna da yapamam diyen dükkanını açmasın bence hiç... Sadece tel ölçüsü uymayacaktır; yeni tel ve tel başı masrafı var. Eskiler eğer DT - Sapim - Wheelsmith - Alpina - Union gibi kaliteli teller değilse kesilip atılabilir.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
Scudo
jant tellerinin gerginliğini bir birine eşitlemek bu işi meslek edinmiş kişiler için çok zor değil. (hata yaptınızmı jant dönerken milimetrik ölçüde de olsa yalpalıyor) Asıl tellerin gerginliği ne kadar olacak bu nasıl ölçülüyor?. (ya da ölçülmeli)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
ben yenibosnadayım, mtb bisikletimin cantına çelik kapı düştü yine bozulma yok iste benim mahalle arası bisikletci..

istanbulda fp olarak en uygun yer neresi jant orme konusunda

@yahyaeminbaris siz ne tarz bir jant ordurmek istiyorsunuz? Ben orme konusunda yardimci olabilirim. Bisikletci esnafi degilim ama on yili askin suredir jant oruyorum.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Jant orme isini herkes yapabilir , yine herkes tel gerginliklerini ayarlayabilir , jantin sag sol akordunu yapmak , cok cok kolaydir cnku orada 2 yada 4 tel ile ugrasirsiniz . asil onemli olan nokta jantin tam bir daire olabilmesidir , tam bir daire olmasi icin 32 bilinmeyenli denklemle ugrasirsiniz , her tel gobege esit uzaklikta olmalidir , iste isin sanatida buradadir . bu is icin profesyonel bir akord masasi gerekir , elde yapilmis ince ayarlarda hassas bir masada olabilir. Benim amator sehpam ile ne kadar ugrasirsam ugrasayim 1-2 mm hata payi kaliyor. Usta janti orduken sonrada akord kacirirsa ucretsiz janti sifirlarim derse bu ise 50-100 lira arasi bir meblag odenebilir. Bir janti ormek ve tamamen sifirlamak nereden baksaniz 3 saati buluyor. Jantin oruldukten sonra akord kacirmasinin nedeni de teller orum esnasinda egilip bukulmek zorundadir , ustune yuk bindiginde bu teller tam olarak duz konuma gelir ve hafif bir akord bozulmasi olur. Kendi jantlarimi 1-2 mm lik hatalar ile kullaniyorum , pratik kullanimda bir fark olusturmuyor.

@Kuzey Ege şöyle bi durum var iyi gobek aldım suan kargoda mtb kullanıyorum benım ıcın onemli olan bi nokta yok ama duzgun orulmesı ve fıyat konusunda hassassım

@yahyaeminbaris Akort ayarı hakkında bilgin varsa benim jant örme videoma baka baka çok rahat örersin...Yok yapamam dersen bana ya da @Kuzey Ege ye yolla bizde öreriz hiç problem değil :)

@yahyaeminbaris
Geziniyo arkadasimi bilmem de, ben herhangi bir ucret talep etmiyorum, örerken hem sohbet ederiz, hem tanismis oluruz. Bir fincan kahvenizi icerim ama :)

ben örmesini bilmem ama yalnız kalmayın diye eşlik edebilirim @Kuzey Ege @yahyaeminbaris maksat muhabbet olsun. ama bende kahve içerim :islik:

• Beğen
ben jant örme işlemini izleme ve kahve içme konusunda ustayım. zamanım olsa bu yeteneklerimden sizi mahrum etmek istemezdim. bu arada @Kuzey Ege arkadaşımızı takdir ettim.

• Beğen
@yahyaeminbaris
Istanbulda iseniz yardimci olabilirim.

Yalniz soyle bir de kampanyamiz var, jantini ördürüp kahve ismarlayana, @chnkrmz ya kahve ismarlama keyfi BeDAVA!! :) :)

@yahyaeminbaris Öncesinde mevcut göbeğin flanş ölçüleri ile yeni aldığınız göbeğin flanş ölçüleri birbirine yakın mı diye bir bakın derim. Tutmuyorsa aynı ölçülerde tellerle örüldüğünde teller uymayabilir. Hatta flanş ölçüleri tutsa bile mevcut teller uzamış da olabilir. Küçük bir tel boyu hesabı yapılmasında fayda var. Sonrasında örüm ve akort işlemleri :harika:

• Beğen
Tepkiler: SerkanEriş
tamam tamam hallederiz :D @Kuzey Ege @chnkrmz istanbuldayım gobek daha gelmedi gelince haberleşiriz bi yerde buluşup öreriz inşallah

@S.Çal bu flanş ölçülerini nerden bakıyoruz belli bi kriter vaar mı ve daha onemlisi bu konu ciddi bir konu mu?

Geri