Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da jant ören?

Maşallah @Kuzey Ege @Anonim kazak dantel örmek gibi bahsetmişsiniz helal olsun. Sizin gibi insanlar varsa ve çoğalsa bu memleketin başına birşey gelmez. Kahveye yancı lazımsa gelirim ama ben gelirsem 2 jant 10 saatte örülür

Scudo
@soneryen
valla sen gel yine de, istanbulda olsa idi eğer, @Anonim arkadaşımız ile gözler kapalı bir şekilde kronometre tutarak aramızda bir müsabaka bile düzenleyebilirdik :)

@Kuzey Ege
Ahaha.d karikatür anlatmış herşeyi .d

@yahyaeminbaris Birazcık internet araştırması ile yeni aldığınız göbeklerin teknik verilerini internetten bulabilirsiniz. Mesela şuan kendi bisikletimde 4 farklı boy jant teli kullandım. ön jant sol taraf 282mm, sağ taraf 288mm, arka jant sol taraf 284mm sağ taraf 286mm. dt swiss'ın sitesinde çember ve göbeklerle ilgili verileri girip tel boyu hesabı çıkartabileceğiniz bir modul mevcut. Normalde elinizde farklı uzunluklarda çin veya taiwan malı teller varsa deneme yanılma yöntemiyle uygun teli bulabilirsiniz. Eğer kaliteli teller kullanacaksanız sonuçta ölçülerini belirleyip yurt dışından sipariş vermeniz gerekiyor. Zira Türkiyede çok fazla standart dışı tel bulamıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: SerkanEriş
bi janta ne çaylar ne kahveler :) süpermiş yaa
harika dayanışma

Öncelikle merhaba. İkinci el aldığım (2008 model) bisikletimi hem fırsat bulamadığımdan hem de arka tekerdeki sorundan dolayı pek fazla süremedim. Sorun arka tekerin sol tarafa daha yakın olması. Bu sebepten mili tam oturtmama rağmen bir türlü fren ayarını tam yapamadım. İlk sahibi (kişi bisikleti hanımına hediye etmiş) de sanırım bu sorunu farketmediğinden teker hep sola yakın olarak sürülmüş, sol fren pabucu da bu sebeple kadroda bir miktar aşınma yaratmış (son foto). İlçedeki en deneyimli bisikletçiye götürdüğümde; "sorunu yok ki" deyip gönderildim. Forumda araştırdığıma göre sorun jant akordsuzluğunda veya göbekten de kaynaklanabilirmiş. Sorularıma geleyim

1- Akord yaptırsam sorun hallolur mu , yoksa bu yanlış sürüşle göbek de zarar görmüş müdür ? Göbek markası yazmıyor ama internetten belalı Formula göbeklerden olduğunu öğrendim.

2- Akord yaptırmışken telleri de değiştireyim mi (gittiğim diğer bisikletçi "daha önce birkaç defa akord yapıldıysa başlıklar yalama olmuş olabilir, tutmayabilir dedi")

3- Tuzlada oturuyorum en kapsamlı bisikletçi Pendikte Efor bisiklet var. Diğer alternatifler Göztepedeki tanınmış bisikletçiler. Hangisi daha güvenilirdir ? (hem beceri hem de fiyat konusunda)

Yardımcı olursanız sevinirim.

tumblr_og9sd0PzRk1tcjtw3o1_1280.jpg tumblr_og9sd0PzRk1tcjtw3o4_1280.jpg tumblr_og9sul4JyG1tcjtw3o1_1280.jpg tumblr_og9sd0PzRk1tcjtw3o3_1280.jpg

@orneken duzgun akord yapan iyi biri bu janti yeniden ormeden duzeltebilir fakat bu akorddan biraz daha zahmetli iş. bir defa efor bisiklete gittim adam bana bildiğin kötü davrandi sanirim bisiklet im Merida oldugu icin. dunyanin en iyi bisikletcisi de olsa benim icin efor bitmistir.

@alperr125 bir kere gittim bugüne kadar. O anda da çok kalabalıktı. Civardaki malzeme yönünden en çeşitli yer orası olduğu için geleni gideni biraz çok sanırım. Dediğiniz gibi tavırları genelde böyleyse kötü birşey tabi. Kendilerine zararı olur.

@orneken Pendik'te bu tren istasyonun oradaki alt gecitten gecince bir merkez bisiklet var bir amca vardi o da biraz ilgisiz falan da yinede iyi niyetli biri. bunu duzeltebilir mi ondan emin degilim.

• Beğen
Tepkiler: orneken
Mavic Cosmic Elite 30mm jantım da vidalar devamlı gevşiyor haliyle akord kaçıyor yeniden ördürebilceğim işin ehli ustalar arıyorum forumda bi kaç sayfa var ama üzerinden çok zaman geçmiş

Dostum, eğer teşhisiniz doğru ve sürekli kısa sürede akort bozuluyor ise, bu durum ayar yapanın başarısızlığından kaynaklanmayabilir. Bilginiz olsun çok iyi denilen ustaya gidip ayarlatıp ta kısa süre sonra bu usta da yapamadı demeyin. Dikkatinizi çekerim gideceğiniz usta daha belli olmadan bunu yazıyorum.
Yani süregelen problem yaşamamak için akort sorununuzun kaynağını netleştirip öyle ördürün/ayarlatın derim.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Karabas
@Çetin ŞAHİNÖZ Jant tellerinde akort ayarının yapıldığı vidalar 3 kere başıma geldi jantın içine düşüyor bu ne sebeple oluyor hiç bilmiyorum hani o kadar çok canımı sıkar olduki bu konu her sürüşte acaba bu yine mi içine düşücek kaygısıyla bisiklet sürer oldum verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim sıkıntısını çektiğim jantdan ne kadar sıkıntılı olduğumu ilgili kişiyi bulabilirsem anlatıcam

@mahden Emirhan usta tam olarak yeri neresi acaba

@Çetin ŞAHİNÖZ Sorun çözülürse jantın örülmesini gerektircek bişey yok ama vida neden düşer bunu işin ehli bilir diye özellikle usta arıyorum akordum da pek iyi durumda değil :(

Geri