İstanbul'un anadolu yakasında bisiklet bakımı yaptırabileceğimiz yerler

ppidpi

Üye
Kayıt
29 Mayıs 2018
Mesaj
35
Tepki
54
Şehir
İstanbul
İsim
Pınar
Bisiklet
Giant
İşlerini layıkıyla yapıyor olabilirler ama parça değişimi yok bir şey yok temizlik ve ayarlama yapma adı altında yapılan işlemin ortalamasının 150tl olmasına anlam veremiyorum. Buna lokasyonları ve tanınırlıkları/reklamları da fazlasıyla ekleniyor. O yüzden başka semtlerde mahalle aralarında kısaca çok göz önünde olmayan bisikletçiler paylaşılınırsa alternatif olur bizlere. Böylece tekel mantığından çıkıp seçenekler çoğaldıkça daha doğru hizmetler alınır.
@a.valverde
 
Scudo

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.606
Tepki
10.293
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
150 tl normal rakam bence. Adam fiyatı ucuz tutsa bu sefer de bu mekan dandik herhalde derler.
 
B

BF Okuru

Misafir
@Kuzey Ege

500-2000 TL bandında bisiklet sahibi olmuş insanlar için 150 lira büyük rakam. Biraz mantıklı yaklaşıldığında temizlik ve bakım için 150 lira her halukarda büyük rakam. Asla böyle bir hizmet için bisikletçiye bu parayı vermem.

@ppidpi

Ben yıllar önce Yalova'da bir esnaf ile tanıştım. Aldığım hizmet ve geçen sohbetin samimiyeti çok hoşuma gitmiş olsa da Yalova ya devamlı gidip gelmek zor görünüyordu. Bir kaç kez basit işlemler için İstanbulun sahil şeridinde bisikletçilere uğradım. Bir tanesi zincir yağmalama ve gidon boğazı sıktığı için 10 lira gibi bir rakam istedi ( yıl 2014 ). Bir tanesi eliyle sıktığı vites telininin ardındna vites kolu bozuk deyip sökmeye kalktı. (Kendim düzelttim) Küçük tamiratlar istenilen yüksek rakamlardan sonra Yalova'daki bisikletçime gider gelir oldum. Zamanla ahbap olduk. 2 bisikletimi oradan aldım ve tüm bakım ve tamiratlarda sadece onlara güvendim. Hiç bir konuda gözüm arkada kalmıyor artık.

Bakım için gittiğimde bisikleti tamamen parçalıyorlar ve bana bırakıyorlar. ( bunu ben istiyorum) Onlar kendi işlerini yaparken ben firmanın imkanları ile bisikletimi tepeden tırnağa temizliyorum. En ince ayrıntısına kadar kendi istediğim gibi temizliyorum. Arada onlara yardım ediyorum. Temizliği tamamladığımda bisikleti toplayıp tüm kontroller gerçekleştiriliyor. Engin abim parça değişimi olmadığı zaman para almak istemiyor. Bunu hiç bir zaman kabul etmeyip mutlaka ödeme yapıyorum.

Zamanla yapılan alışveriş, sohbet ve samimiyetin ardından oluşan bu güven, beni Yalova ya gitmekten hiç alıkoymuyor. Şuan iki lastiğim yarık ve pislik içinde bisiklet. En kısa süre de yine Yalova'da olacağım.
 

DayKnight

Aktif Üye
Kayıt
4 Ekim 2018
Mesaj
187
Tepki
197
Şehir
Istanbul
İsim
Mahmut
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Katlanır
Ben bakimi Giant Caddebostan da yaptirmistim(Strada Bisiklet), cok ilgilendiklerini soyleyemem. Bir avantaji var, bu gunlerde bakim yaptirana forma hediye ediyorlar(Hediye edilenler bayanlar icin olanlar, unisex e en yakin olani secmistim.)
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.193
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Bu çok bulunan 150 tl civarı bakımlar zaten çoğu kişi için 1-2 yılda bir gereken bakımlar. 12 ay aktif kullandığınız zaman bu tip detaylı bakımları yapmak / yaptırmakta fayda var. Kimse her ay 150tl vermiyor zaten. Kaldıki bu bakımları her ay gidince yapmıyorlar sırf para almak için. Jant göbeklerinden, orta göbeğe, furş yatağından fren/vites kablolarına temizlik bakım ve gerekirse değişim yapılan bir hizmette bu devirde 150tl istenmesine şaşırmamalı. Kaldı ki temizlik ve bakım için en kaliteli ürünleri kullanan yerler bu bahsedilenler. 2-3 saatlik bir emeğe para veriyorsunuz bunu da es geçmeyin. Evde 2 dakikalık iş için usta çağırsanız 50-60 tl para alıyor.
(Temizlik ve bakımı würth, muccoff gibi malzemelerle yapan, kullandığı alet edevat park tool vb kalitede olan, tork anahtarı kullanabilen, gres yağını telleri shimano kullanan ve bunları 50tl'ye yapan mahalle bisikletçisi varsa bizde ona gidelim zaten :)
 

Koray Gürel

caylakpedal
Kayıt
28 Ekim 2009
Mesaj
169
Tepki
237
Yaş
42
Şehir
İstanbul-Anadolu
İsim
Koray Gürel
Bisiklet
Canyon
Yakın zamanda PedalTürk-Erenköy'de yaptırdım bakımları. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım sonrasında. Neler yapılıyor diye merak edenler için video hazırlamıştım. Ordan inceleyebilirsiniz altta.
Şuan Mart'a kadar 99 lira kampanyadalar. Sayfalarından da inceleyebilirsiniz.
İlk bakımım olduğu için şundan iyi veya bundan kötü diyebilecek durumda değilim. Karar sizin.


(link)
 

Ormanci

Üye
Kayıt
28 Ocak 2010
Mesaj
95
Tepki
128
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Merida
Yaklaşık 2 yıllık aradan sonra, uzundur garajda bekleyen bisikleti tekrar çıkarıp kullanmak istediğim şu günlerde, bu mesajınız da iyi oldu, güzel, esaslı bi bakıma ihtiyacım olacak, teşekkürler.
 

kuzey61

Üye
Kayıt
7 Şubat 2019
Mesaj
1
Tepki
2
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Tolga
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ben olabildiğince bakımlarını kendim yapmaya çalışıyorum. İnternet denen bir nimet var arkadaşlar kullanın. Vites veya fren ayarı gibi basit şeyleri kendiniz yapabilirsiniz. Kendi bakımını yaptığınız bisiklete binmek daha keyiflidir .
 
B

BF Okuru

Misafir
Koşuyolu master bisiklet ve pendik efor bisiklet 2'side işini düzgün yapan adamlar.
 

coyote3880

Üye
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesaj
14
Tepki
19
Yaş
39
Şehir
İstanbul
İsim
Ali DEMİR
Hocam bu nasıl yüce gönüllülük! Yapmayın lütfen. 150 TL çok uçuk bir rakam. Ben sekiz dokuz ay önce yeni aldığım Honda motorun bakımına 50-70 TL veriyordum. Komple şanzumanı söküp WD40 ile temizliyolardı. Yağ değişimi yapıyorlardı. Fren ayarlarını, filtre temizliğini yapıyorlardı. Hatta bir ara bir servis elemanı komple bir tüp WD 40 ile motorsikleti yıkadı. Bildiğiniz heryerini yıkadı. İkinci tüpü bitirdi. 50 TL ödedim. Yani 150 TL bir değişim yoksa çok fazla!
 
  • Beğen
Tepkiler: ppidpi ve kuzey61