Scudo Sports

İşte Bu Seneki TÜRK MİLLİ Takımı BİSİKLETLERİ..!

Sizce Bu Bisikleti Yeterli Buldunuz Mu? Millilerimize???

• Toplam katılım
    63
  • Anket kapanışı .
Bisikletler güzel olsa nolur, olmasa nolur. Türk sporcular pelotondan kopmayacakta biz sevineceğiz :p Zaten kim sallar Türkiye Turunu, kıytırık bir yarış.

• Beğen
Tepkiler: ergün yurt
Scudo
Dediklerinizi çoğunda haklısınız ama bence federasyon bu sene başarılıydı . Yurtiçi uluslarası turlar düzenleneyerek sporcularımızın puanlarını artırmaya çalıştı . Organizasyonları , elinden geldiğince iyi uygulamaya çalıştı.

Bisiklet Federasyonu , bu sene 60 adet organizyona katılmış , düzenlemiştir. Bunlara milli takım kampları , yurtdışı ve yurtiçi yıldızlar , gençler , büyükler kampları bayanlar ve erkekler seviyesinde dahildir.

Harcırah konusunda da yalnızca federasyonun suçlu olduğunu sanmıyorum . Bütçeniz 900 milyar TL oldu diye bu hemen federasyonun hesabına geçmez. Yalnızca ayrılan kaynaktır .

Sporcu Listeleri , Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ulaştıktan sonra bu harcırahların ödenmesine dair izinler çıkar. Bizde bisiklet sporu geride kaldığı için diğer federasyonlar ; örneğin boks , güreşe ait ödemeler öne çıkabilir. Devletin işi her zaman ağır . Belkide gelen harcırahlar , bir süre federasyona kaynak sağlamak için repo yapılıyor olabilir.

Bence Federasyonların en büyük amacı ; temsil ettiği spor dalına sponsor bulmak olmalıdır . Hatta enerjisinin %90'ını buna harcamalıdır . Sponsor bulunduğunda ise müsabakaları düzenlemek yalnızca ayrıntıdan ve hammallıktan ibaret olacaktır . Sponsor bulamıyoruz olayı ise bence tamamıyla hikayedir.

10-15 sene öncesine kadar Türkiye'de esamesi okunmayan satranç sporu İşBankası ile canlanmıştır . Bunda Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolun etkisi büyüktür . Satranç Federasyonunun web sayfasında bile bu fark hissedilmektedir. Türkçe , İngilizce , Rusça sayfalar ve geniş bilgi mevcuttur

(link)

Bisiklette de bu tip oluşumlar , satranç kadar kapsamlı olmasada denenebilir. Bu işlerde okullara kadar inmek gerekir . Yoksa herşey hayaldir.

3 Büyük klüp mutlaka işin içine sokulmalıdır .

öncelikle Cem Unden Bey'e cevapları teşekkürler,gerçekten çoğu şeyin aslında göründüğü kadar kolay olmadığını anlatmaya çalışmış.Milli takım bisikletleri gayet üst seviye yeterli bisikletler,daha iyisi olsa demişsiniz daha hafifi bu neyi değiştirir,hiç birşeyi.milli sporcularımızın tamamı bu bisikletleri hakeden sporcular bu imkanlar içerisinde ellerinden gelenin en iyisi için çaba gösteriyorlar.Federasyonun bütçesi konuşulmuş ama bir yarış için harcanan para tahmin edilmemiş.Bekara kadın boşamak kolay :) 900 milyar nereye gidiyor?federasyonun bu seneki yurtiçi faaliyetleri ve yurtdşında katıldığı faaliyet sayısını bilen yok.harcırahlar yatmıyor bu konudan herkes şikayetçi ama bu iş bir işletmenin maaş dağıtması gibi bir olay değil,benimde federasyondan alacağım var,başlarda bende çok isyan ediyordum ama işler düşünüldüğü kadar kolay değil.federasyon sporcusunu düşünmese bu kadar yarışma yapmaz,düşünce harcırah işi ile kıyaslanamaz.bi konu açılsa ki daha önce açıldı federasyondan şikayetleriniz diye yüzlerce kişi yazarda yazar ama sorsanız sen bisiklet sporunun gelişmesi için ne yaptın diye sorsak cevap hiç.en azından gazetelerin spor bölümlerinde bisiklet haberleri için mail atmış mıdır?imkansız.çok basit düşüncelerle,basit hesaplarla eleştiri yapmak basit.ama gelişim için ufacık bir hareket çok zor.türkiye turuna kıytırık demekle olmuyor bu işler :)
hanginiz avrupa şampiyonasını takip etti acaba?u23 erkeklerde yarışan sporcularımızı hanginiz izledi?hanginiz Recep'in derecesini biliyorsunuz?hanginiz yarış sonuçlarını açıp baktı Allah aşkına.siz anca türklerin bisikletlerine bakın ağırlık,malzeme muhabbeti yapın.startta kopmalarını bekleyin.yurt dışında pistte dünyanın gözünü üzerine çeken türk takımının neler yaptığından hanginizin haberi var?son pist şampiyonasını hanginiz izledi hanginiz türklere destek verdi uzaktan da olsa.bir elin parmaklarını geçmez.ama eleştiri şikayette yüzler binler olmayı iyi beceririz.:in:

Bana gore bisiklet harcirah vererek gelismez. Gelismesini istiyosan, federasyon secicek adamlarini, onlarin uzerine yatirim yapicak. O yeteneklerin gelistirilmesi icin kisilip harcirah olarak giden para bence bosa gitmis paradir.

Harcirah alip ta kac kisinin gercekten prof. olarak bisiklet yapmak istedigini bilmiyorum ama sayinin cok oldugunu sanmiyorum. Demek istedigim profesyonellik ve hobinin arasinda kesin bir cizgi oldugu ve hobi icin federasyonun para harcamamasi gerektigi. En azindan bu benim dusuncem, yanlis ta olabilir.

Eger federasyon da benim gibi dusunuyorsa, harcirah odemeleri ikincil oneme sahip olabilir o nedenle butceden para arttigi takdirde odeniyor olabilir.

zaten dikkat edin eleştirenler,şikayetçi olanlar hobi için yarışa gelmiş para harcamış ve aylardır harcırah bekleyen kişilerdir.harcırahla yarışlara gidilip gelinmez zaten o kadar süper bir harcırahımız yok ama gel gelelim bu arkadaşlar en iyi otellerde kalırlar,iyi yemek yerler sonra federasyondan gelecek üç kuruş paranın hesabını yaparlar.madem maddi açıdan zorlanıyorsun ya gelmeyeceksin yada ayağını yorganına göre uzatacaksın.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Örneğin Federasyonun masterlara harcırah vermesine de karşıyım . Ne gerek var ! Bu paralar yıldız ve yıldız altı yaşlardaki sporcuların gelişmesine harcaması lazım . Avrupa'da 10-12 yaş ve daha altında da yarışlar var . Erken kalkan yol alır. Herşey harika değil tabii . Ben de Federasyonun avukatı değilim . Daha çok bölgesel yapılanmaya gidilmeli .

Bizde işler hep sahışlara bakıyor . Sistem yok . İzmir'de bir Güner Hoca vardı . Kimse beğenmezdi adamı . Ne yaptı etti , bisiklet aldırdı Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne . O zaman düşük kalite Giant'lar vardı . 15-20 sene önceden bahsediyorum . Birtakım başarılar sağladı , Allah razı olsun. Şimdi koca İzmir'de bir klüp yok , bisiklet il temsilcisi bile yok .

ahmet özgen arkadaşım ben bugune kadar ne bi yarışa katıldım nede federasyonla alakalı bir sorunum var.yanlız bu konuda eleştiri yapan arkadaşların hepsini aynı kefeye koyup hobi için gelmişler,iyi yemek yerler,ayaklarını yorganına göre uzatsınlar gibi kelimeler size yakışmamış,kimin yarışa ne için katıdığı ,nerde yemek yiyeceği mali durumu sizi pek alakadar etmiyeceğini düşünüyorum,ayrıca yarışlara giren arkadaşları paralarını zamanında alması gerekir,eğer federasyonun durumu yoksa en başından harcırah tablosu çıkarmayacak ,yok kardeşim ben para veremicem diyecek herkes ona göre işine bakacak

• Beğen
Tepkiler: levent sünger
@Yollug

herşeyi devletten veya federasyondan beklersek böyle öffleyip pöflersiniz federasyon ve birçok gönüllü tarafından emek verilip bir haftalık turlar arasını katılan bir turumuz var hatırlayın 8-10 sene öncesini bırakın bir haftalık turu tv den canlı yayını geç banttan bile verilmiyordu beğenmediğiniz türkiyede bisiklet kültürü ve spor u bu seviyeye gelebildi bu yeterlimi elbetteki yetersiz dış dünyaya baktığımızda çok zayıf hemde.amaaaa böyle sözler sarf ettiğiniz zaman size sorarlar o duvar örülürken bir taşta siz koydunuzmu derler he bir taşta siz koyun ondan sonra eleştirin bence,bizim millet olarak hastalığımız bu işte hep birileri birşeyler yapsın başarsın bizde onunla kenardan köşeden övünelim başaramazlarsa bizde söveriz mantığı var,

ve yukardaki yorumunuzdan dolayı sizi kınıyorum(kimse benim ülkemin bisiklet turu na kıytırık diyemez)

ahmet
sen burda kimseye paran yoksa gelme diyemezsin!!!!, insanlar hayatlarında çok önemli fedakarlıklar yapıp yarışlara geliyorlar ve bu yarışlardan alacakları arcırahları da düşünüp yarışmaya devam ediyorlar, senin mantığına göre bu şekilde yarışmalara katılan herkes yiyici oluyor yanlış anlamadıysam!!!!!. tabiki harcırahla profesyonel olunmaz ama yarışmak isteyen için yol masrafını karşılar kendisi onun içinde ekstra masrafdan kurtulmuş olur. üniversitede öğrenciysen o harcırah yarışlara katılmak için birçok külfetten kurtarır evinden gelen yada kazandığın parayıda bir ay yettirmeye çalışırsın. harcırah sporun gelişmesi muazzam bir fayda da sağlamaz sadece gelmek isteyen bisiklet sürücülerine kolaylık spora teşvik niteliğinde bişey, çok büyütülecek bir yardım değil. ama ülkemiz de de bu işi yapmak isteyip imkanı olmayanların gidebileceği fazla sayıda spor klübü yok. neyse buna bukadar takmanında bir alemi yok konu milli takım sporcularuna verilecek bisikletler, biraz önce ilk sayfadaki verilerdeki ağırlıkları topladım 6200 lü bişey çıktı yanlış hesaplamadıysam. tabi buna iç lastikler, kablolar ve fabrika verisinden kaynaklanan fazla gramlarıda eklemek lazım. ama o şekilde bile 7 kilo zor çıkıyor. muhtemel ağırlık verisi yanlış verilmiş olabilir. ama eğer denildiği ağırlıktaysa fazla diyorum çünkü bu ülkede 6.9 kiloluk bisiklet satılıyor. madem cumhurbaşkanlık turu, ozaman benim ülkemin sporcusu niye daha ağır bisikletle yarışsın daha hafifi varken neden daha avantajlı olmasın yada niye diğer sporculardan daha ağır bisikletlerle onlardan dezavantajla yarışsın? neden daha iyisi sağlanabilecekken sağlanmasın???

@Genar Batur

Genar kardeş , haklısın da 100 gramı bu kadar takmanın anlamı yok . Toplasan da , çıkarsan da , çarpsan da , bölsen de 6800 gramın altında bisikletle yarışa katılamazsın .

Sanma ki Tour de France'e katılan takımların hepsi 6800 gram bisikletle yarışa katılıyorlar . 6900 gram olanda var , 7200 gram olanda var . 6800 gramın altında çıkan bisikletlerin sele borusu içine kurşun ağırlık koyduruyorlar . Lance'in başına bir kez gelmiş oradan biliyorum.

Herkes ülke için en iyisini istiyor da ülkemizin bisiklet kültürü ne yazık ki bu ; şu beğenmediğimiz İran'ın bile arslan gibi bisikletçileri var . Bizimkileri 100'e katlar . Adamlar Kazakistan ve Japonya'nın ardından 3. sıradalar Asya'da .

İran , Dünya sıralamasında 27. sırada . Biz 43. sıradayız. Fas 36. ; Eritre gibi gariban bir ülke 45. sırada . Hemen altımızda
(link)

@ergün yurt

Katılıyorum Tamam Bisikletler Pek Anlı Şanlı Değil SPORCULARIMIZIN ÇALIŞIRSA BU BİSİKLETLE BİLE BAŞARI ELDE EDEBİLİR...

cem kardeşim alt sınırın 6800 olduğunu tabiki biliyorum ama senin 100 gram dediğin 1000 gram yani 1 kilo, 100 gram olsa önemli değil 6800-7200 tabiki önemli değil ama 8 kilo(=7,98 kilo) da olmasın mümkünse. bizim sporcularımız onlar kadar iyi olamayabilir bunu asla yadırgamam yavaş yavaş o da olur, futbolda nerelerdeydik şimdi nerelere geliyoruz, keza basketbolda da öyle dünya 2. si olduk isteyince oluyor. ama benim demeye çalıştığım şey bu sporcular bizim sporcularımız bu ülkenin çocuğu neticede imkan varken bu ülkeyi temsil etmek fırsatı verilmişken niye en iyisini kullanmasınlarda sadece iyiyle temsil etsinler, çok imkansız bişey de değil anlatmaya çalıştığım neticede carraro yu alan federasyon daha iyisi ne alabilirdi bunu söylemeye çalışıyorum

• Beğen
@Genar Batur

arkadaşlar buradaki bisikletlerin kiloları maddi konularla veya bisiklet federasyonlarının,takımlarının imkanları ile alakalı bir durum değil 2010 yılı fransa bisiklet turu detaylarına baktıysanız bisiklet ağırlıkları o gün koşulacak tur etabının karakterine göre değişkenlik göstercek şekilde dizayn edilip her sporcu için 3 veya 4 bisiklet yedekte bulunacak şekilde yarış etaplarında takım domestikliği yapılır buradaki verilen bisiklet kilosu bütün katılacakları yarışların genel etap karekterlerinin sertlik veya tırmanma iniş gibi kriterler göz önüne alınarak verilmiş ortalama kilodur mesela 2010 yılında contador (ismini hatırlamıyorum) taş döşemeli etapta kullandığı bisiklet 8,6 kg idi o günki tur sert bir karektere sahip olduğu için daha dayanıklı bisikletle yarışması gerektiği için doğal olarak bu da direkt olarak bisiklet kilosuna yansıyor bu durumda ASTANA takımının gücü yetmiyormuyduki 6,8 kiloluk bisiklet veremedi contador,a durum bundan ibaret,bilmem bana katılırsınız veya katılmazsınız.

@Genar Batur

Ne demek istedin burada , ben anlayamadım . "100 gram dediğin 1000 gram" ne demek?

Hafif bisiklet , her zaman iyi bisiklet demek değildir. Tamam Carraro , bir Look , Specialized değil . Daha iyi markalar , milli takımın hakkı . Ama biraz daha seviye atlamak lazım . Konya Şekerspor , Specialized Tarmac kullanıyor . Federasyonda alabilir bunlardan ama Carraro , sponsor oluyorsa ; Specialized milli takıma sponsor olmuyorsa ; Federasyon ne yapsın .

100 gram önemli değil yazmışsın ama herhalde yazım yanlışı olacak çünkü arada 1000 gram var.
bu ararda yaşına bakmadan kardeşim demişim kusura bakma dikkat etmemişim

@ergün yurt

merhabalar dediğnizde haklısınız tabiki sert emin ve yol şartlarına göre farklı donanımda bisiklet vericeklerdir, ancak zemin şartlarınn elverişli olduğu etaplarda yine hafif donanımlı bisikletlerle yarışırlar diye düşünüyorum.

@Genar Batur

tabiki benim söylediğim genel tur karakteri ortalaması,ama tur karekteri sprinte endeksli etapta tabiki en alt limit olan 6,8 kg ile yarışılması en tabii olanıdır.

@Genar Batur Hala anlamış değilim . Carraro'nun ağırlığı 6,90 kg değil mi? Alt sınırdan 100 gram fazla . Hangi 1000 gramdan söz ediyorsunuz? Alt sınır 6 kilo 800 gram.

gözünüzden kaçmış olmalı 7.98 kilo bisikletlerin ağırlığı. bilgilendirme yazısının en alt kısmında yazıyor.

• Beğen
Geri