Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzin Günü Temizlendik - Z800

ozeltimci09

Daimi Üye
Tepki
160
İsim
Özgür
Bisiklet
Whistle
Bugün istirahatimi değerlendirerek hemen motosikletimin yanına koştum :D Zincirimi gazyağı ile temizleyip yıkamaya aldım.Sonrasında yıkayıp kuruladım.Akabinde Disk ve balataları Würth balata temizleyici ile temizledim.Zincirimi Motul C2 zincir yağı ile yağladım. Son olarak Wd40 ile hareketli parçaları yağladıktan sonra iftar sonrası gezmek üzere yerine koydum :harika:

(link)
(link)
(link)

Galiba forumda bisiklet tutkunu olan arkadaşlarda motosiklet tutkunu olan yok :)

Scudo
Ben ilgileniyorum heves düzeyinde şimdilik, daha ehliyetim bile yok:). Motoru çok beğendim. Sınıfı ne ?

• Beğen
Tepkiler: ozeltimci09
var kardeşim var ama burda bakmıyorum hatta ilk defa görüyorum bu sitede motor.motosiklet net den takip ediyorum okuyorum.valla hayalimi almışsın sürüyorsun muhteşem gerçekten.alıcağım son motor bu tabi oraya gelince başka bir şey düşünürmüyüm bilemem:)2 senedir sürüyorum bende scooterden başladım şimdi pulsar var buda yetmemeye başladı.bende antalyadayım bugün çamur yağdı resmen benimde bi gıcırdatmam şart motoru siyah olduğundan çok pis gösteriyor malesef.kazasız belasız sür sezonunda geldi aman dikkat.bu arada memnunmusun bu böyle olmasaydı dediğin bi yer varmı ?

• Beğen
Naked sınıfın özelliği nedir?@Umut AKAN

Çıplak elcik koruması, siperlik vs yok, o anlamda mı?

@Orhan Akarkut
rüzgar koruması aerodinamik olarak grenajı yani kaportası eksik:) süper motorlar kadar hızlı ama şehir içi için düşünülmüş onlardan daha dik sürüş ve oturuş ayrıca gidon turuda daha yüksek manevra kabiliyeti açısından.

@ozeltimci09

WD40 bir süre sonra kurur yağ kalmaz hareketli parçaları uygun yağ ile yağlama yapın.

WD40 daha çok kir pas akıtmak bölgeyi yağdan kirden arındırmak için kullanılıyor, yani bir nevi yağ çözücüdür. (Su itici özelliği vardır.)

Motor naked sınıfına giriyor süpersport ile enduro arası.üzerinde racing bloğu var ama aşırı hızlanmada rüzgar kesiyor

Ve de çok memnunum.

@starscream wd40 ayaklıklar anahtar yuvası ve elektronik tuşlara uyguluyorum iyi oluyor :) zincire falan uygulamıyorum

Ehliyet kadar önemli birşey varki,hiçbir tecrübeniz olmadan bu tarz bir motor kullanamayacağınız gerçeği.Ufak cc den başlayıp en az 20 bin km yaptıktan sonra belki iyi alınan eğitimlerle denenebilir.Yeni başlayacak arkadaşlar bu konuda dikkatli olursa daha keyifli bir motosiklet hayatı geçirebilir.Saygılar

@tinan

Aynen sana katılıyorum dostum tücrübe çok önemli

@tinan müthiş bir konuya değinmiş.. motorun şakası olmaz arkadaşlar..

Benim de yaklaşık 40bin km tecrübem var.. lakin... bu da yetersiz... motor türü ve cc si büyüdükçe eğitimlerin artması gerekiyor. Ben sürerim, yatarım, viraj yaparım vs denirse olmaz.. tekniği var her şeyin...

Bu arada motorunuz çok güzel maşallah.. naked rüzgârla barışık olunması gereken bir tarz..

• Beğen
çok güzel olmuş elinize sağlık, eksozlarda çok yakışmış, kazasız belasız kullanın

Tekerin duz bassin kardesim canavar parliyor :harika::harika:

Geri