Herkese merhaba,
Bike fit hizmetine Shimano bisiklet sistemleri bünyesinde yer alan bikefitting.com un teçhizat ve ekipmanlarıyla 2020 yılında başlamış bulunuyoruz. Bu sistemde fit 6 adımdan oluşmaktadır:
1.Tam Ölçüm
2.Pedal fit
3.Sele fit
4.Statik fit
5.Dinamik fit ( Kamera karşısında özel sensörler ile dinamik açılar ve pedaling analizi yaparak)
6.Pedal analizi, (Özel simülatör ile pedal güç verimlilik analizi yaparak)
Yukarıda sıralanan ilk 4 adıma ilave 4. ve 5.adım olan dinamik fit ve pedal analizine 2022 yılı itibariyle başlamış bulunmaktayız.
Bike fite gelen bir kullanıcı 2 saat civarında fit hizmeti aldıktan sonra işlemin tamamen bittiğini söyleyemeyiz, kullanıcı fit sonrası bisikletine binerek yeni ayar ve sürüş açısına adapte olurken geri bildirimini bizimle paylaşır ve gerekirse ayarlar yeniden ve yeniden ele alınır.(bu geribildirime bağlı ayarlar ödenen fit hizmetine ücretine dahildir.)
Bike fitte ana olarak göz önünde bulundurulan 3 ilke vardır bunlar:
1.Güç ilkesi (Örneğin doğru noktada pedal kal ayarı yapılarak gücü pedal üzerinde olması gereken noktada odaklamak)
2.Konfor ilkesi (Örneğin yüksek bir gidon merkezi ayarı ile Bel açısının 45 derece ve üzerinde ayarlanması)
3.Aero ilkesi ( Örneğin daha uzun ve açısı aşağı bakan bir gidon boğazı ile önden kullanıcı silüetinin cm2 olarak küçültülmesi.
Çoğunlukla fit seanslarında kullanıcından gelen istekler 2.ilkeye (konfor) odaklı olmaktadır.
Kullanıcılar arasında da 2 fark vardır.
1.Hemen yeni ayara adapte olabilen kullanıcı (Makro)
2.Yeni ayara kolay kolay adapte olamayan kullanıcı (Mikro )
Son olarak bike fitte verilen tavsiyeler, tibbi tavsiye yerine geçmemektedir. Örneğin bir ağrının tam olarak nedeninin tedavisini doktorlar verebilecektir.
Fit uzmanının görevi yanlış bir ayarın verebileceği zarardan bisiklet kullanıcısını korumak olmasıdır.
Daha çok bilgi için iletişime geçebilir randevu alabilirsiniz.
Saygılarımla
Fatih Ertörün
eğer ağrılı sancılı bir durum ve aciliyeti yoksa kemalpaşa fabrikada Bisan ücretsiz biketfit hizmeti veriyo. hala ücretsiz diye biliyorum. bizzat yaptırdım ve memnun kaldım. 3 saat gibi bi sürede yapılıyo ve çok detaylı ve kusursuz olmasa bile olması gerektiği kadarını yapıyorlar diye düşünüyorum.
karşıyaka da evime yakın diye kadans bisiklette daha önce bikefit yaptırmıştım ve hiç memnun kalmadım çok daha yüzeysel ve profesyonellikten çok uzak eksik ekipmanlarla yapılan bir fit nekadar verimli olabilir.
aktif pedal tuttuğunu yapan zihniyetinde bi işletme olduğu için sundu bisikletin 700 dediği piyasada muhtemelen en az 1000tl fiyat isteyecektir. adk hakkında bilgim yok açıkcası ama şuan için en mantıklı durum Bisan sanırım