Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir' de 2000-3000 TL arası bütçeyle alınabilecek bisiklet için önerileriniz varmı?

Kayıt
9 Nisan 2014
Mesaj
4
Tepki
0
Şehir
İzmir
Bisiklet
Ghost
Merhaba arkadaşlar, öncelikle okuduğum yazılardan bisiklet severlerin zeka seviyesinin ve tartışma biçiminin ülkemiz genelinin üzerinde olduğunu görmek beni sevindirdi. Konuya dönersek, yaklaşık 15 yıldır içtiğim sigaradan kurtulmak ve tatilde 5 yıldızlı otellerdense doğa ile iç içe olabilmeyi tercih ettiğimden bisiklete yönelmiş durumdayım. Mayıs/2014 ün ilk haftası bisiklet almayı planlıyorum. Amacım aracımla kamp alanlarına gidip, bisikletimle çevreyi gezmek (onca yıl hareket yok spor yok başta çok kasmayayım), öneri ve tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz.
 
Scudo
bütçeniz iyi seviyede.
ormanlık alanlarda kullanacaksanız mtb bakabilirsiniz.

hafif arazi derseniz tur bisikleti düşünebilirsiniz, marathon plus lastik alarak daha uzun ömürlü kullanım elde edersiniz.
marka olarak merida ghost scott vb gibi markalara bakabilirsiniz
 
Ben olsam şunu alıp (link)

jant seti / gidon-gidon boğazı / sele-sele borusu gibi düşük kaliteli parçaları değiştirirdim.
 
Öncelikle düşüncenizi kutlarım. Aramıza bir bisikletsever daha kazandığımız için mutluyum. Benim size önereceğim bisiklet Ghost SE 8000 modeli.

(link)

Donanım seviyesi ve kadro yapısı sizi yeterince tatmin edecektir. Ghost kadroları çoğu markadan daha kaliteli kadro yapısına sahiptir.

Zaten bisikleti aldığınızda onu sevecek ve hergün binmek isteyeceksiniz. Sizi yeterince tatmin edecektir çünkü. Bunun yanında kask ve gözlük edinmenizi de tavsiye ederim. Özellikle kask takmayı ihmal etmeyin. Kaskın ne işe yaradığını da -forumda biraz gezinirseniz- kazalarda tecrübe edinmiş arkadaşların açtığı konuları okuyarak bilginebilirsiniz.
 
Cevaplarınız için teşekkürler, ek birkaç açıklama yapayım. Bu bisikleti yılda 1-2 ay kullanacağım (yurtdışındayım, sadece tatillerde kullanacağım), çok nadirde olsa kötü zeminlerde kullanma ihtiyacım olacaktır. Hüseyin Bey, linkteki bisiklet gerçekten güzel görünüyor, diğer tavsiyeleriniz içinde teşekkürler. Bu fiyat aralığında bir bisiklet daha hoşuma gitti, Trek FX 7.3 fiyatı biraz daha makul, farkları bakımından ve kullanım amacı açısından aralarında ciddi farklar varmıdır? (link)
 
Server Bey,

Öncelikle gösterdiğiniz bisiklet şehir bisikleti. Yani her yola giremezsiniz bununla. Donanımları ise gösterdiğim Ghost SE 8000 den kat ve kat daha düşük.
 
Satıcıların tavsiyeleri ve başlangıç seviye kullanıcısı olduğumu düşünerek aşağıdaki bisikletlerden birini seçmeye karar verdim.
1) GHOST SE 2000 (1750TL)
2) GHOST SE 1175 (1250TL)
3) TREK 3900 (1600TL)
Görüşleriniz nedir, yardımcı olabilirmisiniz.
 
karşıyakada bisikletevi diye bir mağaza açıldı geçen hafta (facebooktan bulabilirsiniz) kendileri trek bayisi sanırım. isterseniz bir uğrayın.
 
(link)
(link) bu iki bisikletin f/p yüksek
 
joker bisiklet var birde sahibinden.comdan adresini daha iyi bulabilirsiniz, bolca mosso var
 
Yardımlarınız için teşekkürler, Ghost SE 2000 aldım bugün. Deneme fırsatım olmadı, yarın deneyeceğim.
 
@SERVER ŞEKER

1750 çok muallak bir rakam iyi bir fiyata çok muallakta kalmış modeller alırsınız bence üstüne biraz daha koyup eski bütçenize dönün, ilk kullanıcıyım acemiyim meselesi değil bu bende ilk bisikletimi düşük bütçeli aldım şimdi 2.yi bakıyorum baştan iyisini almak daha mantıklı hem heveslenir daha çok binersiniz
 
aktif pedal a , specialized e de bakmanızı öneririm..
 
Geri