Scudo Sports

İzmir eshot'ta bisiklet yasağı

@Bisnev99 Benim bildiğim 45 dakika içinde aktarma yapınca para almıyo kentkarttan...Bisikletle binince durum farklı o zman...Sıkıntı olduğunu bildiğim için denemedim bile onun yerine minibüs aldım arabamı satıp ;)

Scudo
@Şevket Akça

izmirde çok eylem oldu
izmirde bisiklet grupları kullanan çok fazla ama aralarında kibir ve artislik kavgası var.
az havalı olmayı bıraksalar birlik olsalar çok iş yaparlar ama nafile

bisiklet tekeri ile izbana girmeye çalışıp bir çok eylem yapıldı izmirde bu eylemler sonrasında en azından belli saatlerde bisikletle giriş oldu.
ama +1 bilet olayı kadar saçma bir şey yok. bilerek yapıyorlar girmeyin kullanmayın diye.

aziz hala ahmet piriştinanın ekmeğini yiyor onun projelerini yapı. malesef izmir halkı özgürlükçü batıcıdır ama başkanı bir o kadar geri kafalı

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Rotam üzerinde mecburi metro, eshot filan varsa 2 tane en büyük boy mağaza poşeti (plotter kırtasiye, nalbur) vs. alıp bisikleti birine tekeri diğerine koyuyorum, genelde sormuyorlar sorarlarsa da bebek arabası diyorum henüz arıza yapan çıkmadı. Özellikle katlanır bisikletlerde çok rahat oluyor.

Sadece bisiklet ile ilgili değil her konuda bir bilgisizlik, beceriksizlik var belediyede. Yakın zamanda Mavişehir Koçtaş civarında tramvay çalışmalarının olduğu bölgeden geçtim. Artık bu işlerin projesini kim çiziyor kim onaylıyorsa, yolun her iki tarafındaki kaldırımları aynı anda yıkıp çalışma yapmaya başlamışlar. Kaldırımda yürürken birden kaldırım bitiyor ve araç yolunun ortasında kalıyorsunuz. Araç yolunda yürüyen bir sürü yaya, zaten raylar nedeniyle sıkışık olan trafikte daha da artmış risk altındalar. Genelde bu işler diğer ülkelerde, (ve ülkemizde otoyol yapılırken) önce bir taraf yapılır yapılırken kaldırımda çalışma var lütfen karşı kaldırımı kullanınız şeklinde uyarı tabelaları konur. Bir taraf bitince yayalar oraya yönlendirilip sonra diğer taraf yapılır.

Bu bölgedeki bisiklet yolununda yerinde yeller esiyor bu arada. Ne bir uyarı ne bir işaret.

Daha yayalara özen göstermeyi beceremeyen belediyeden bisiklet için bir şeyler yapmasın beklemek zor bence. Hayatında bisiklet sürmemiş insanları bu işlerin başına oturturyorlar. Medeniyeti sağa sola beton dökmek, köprü viyadük yapmaktan ibaret zanneden kişilerin yaptığı belediyecilik bu kadar olur zaten.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@UtkuK Mavişehirde yaşayan biri olarak sen bi kere geçmişsin kızıyorsun...Biz ne yapalım her gün aynı trafiği çek, koçtaşa yürüsen kaldırımlar iptal arabayla gitsen ayrı dert bisikletle gitsen o daha da beter her an biri biçebilir...Bu arada hakkını yeme belediyenin 30 metrelik bi bölümü yıkmışlar uyarı olarak da bisiklet yolunun ortasına beton bloğu bırakıp gitmişler :) Yani yol bisikletiyle geliyorsan ve süratli isen bir anda beton bariyer seni tüm içtenliğiyle karşılayabilir :)

Karşıyaka belediyesi çok iyi çalışıyor beyler. Laf yok .

Bizim mahallenin parke taşlarını iki senede üç sefer söküp yaptı :). Altındaki asfalt ise benim çocukluğumdan kalmaydı bi sefer tamir gerektirmedi :)

@Anonim
Bitse de görsek nasıl olacağını diyeceğim ama yaşlanırız her halde bi 15 yıl geçer. Malum evka-3 metro inşaatı 10 yılda, gaziemir terefelik bakımı 7 yılda tamamlanabildi. umarım buda o kadar uzun sürmez :)

@D.Mustafa Yani en azından şu bisiklet yolu tamamlansa da çekimini yapıp inceleyebilsem...Böyle İzmir i rezil etcez Türkiye ye çekmiyorum o yüzden açıkçası :) Bi zaten İzmir kaldı geriye son kale :)

@Anonim
Hocam hepsi vatan toprağı hepsi kan ile alındı da işte daha iyi çalışmaları lazım ken izmirdekiler yatıyor paso ne bi yatırımcıya destek olma ne bi sanayileşme konusunda. Bildiğim birkaç firma ve fabrikaları ile birlikte başka şehirlere taşındı buda izmir in ekonomisini olumsuz etkiliyor.

malesef izmir artık bitik şehir oy uğruna nuhun gemisine döndü her çeşit mahlukat var ama izmirin düzelmesi için bir umut yok artık

Aslında hayatımda doğru belediyecilik görmedim . O nedenle izmir belediyesini ne kadar eleştirebilirim ki. Ankara gibi olsun istanbul gibi olsun dersem o da yalan olur. Her yağmurda oraları da su basıyor buraları da:)

Eskişehir Belediyesi iyi çalışıyor diye bi efsane vardı bi zamanlar. Var mı bilen , gerçek mi ?

Valla ben aynı şekilde düşünmüyorum...İzmir özgürlükler şehri kimse kimseye karışmaz herkesin birbirine hoşgörülü olduğu son şehir diye düşünüyorum...Konu siyasi görüşe girmesin diye yazmıyorum fakat nelerin kimlerden sırf bak gördünüz mü işte bu belediyeyi seçtiniz hizmet gelmiyor demek için nasıl engellendiğine biçok kez şahit oldum...

@Soner U. Ah sorma özellikle Basmane bi ara Halep gibiydi...

@Anonim
Uzun zamandan beri katlanır a binip metro yu kullanmaya çalışmadım. Durum hala aynı değil mi bi gelişme var mı ?

@Anonim
Bende video daki gibi savaş verdim ve yıldım, çöp poşetine sardım bi kaç defa kendimi tuhaf hissettim sanki yasak bişey yapıyorum. Aslında evet ama belediyemiz daha katlanır ile normal bisikelt ayrımını yapamadığı için ceremesini biz çekiyoruz. Ama bebek arabası giriyor ki katlı haldeki bisikletden 3 misli daha büyük. Valiz li yolcular giriyor onlarda aynı şekilde bi bisiklet li giremiyor ne o yasssakk.

Geri