Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir - göztepe sahil yolundaki bisiklet yolu

@Tasogare benim arkadaşım @Xraten kendi tabiri ile bisiklet yolunda giden yayaları Hz. Musa'nın Kızıldenizi ikiye ayırdığı gibi zil çalarak aralarından ayırıp geçiyor sayesinde arkadan da biz geçiyoruz. Tabi bu olay neticesinde çok az bir kesim haklı bisiklet yolunu işgal ediyoruz derken çoğunluk ise sözlü sataşmalara giriyor.

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Scudo
@MakRo

işte sözlü sataşma başlayınca baya sinirleniyorum, çok azı farkedip yaya yoluna geçiyor

@Tasogare bu görselde büyük bi planlama hatası sözkonusu, bu nedenle yayaları suçlamak hata olur.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2014/4/20/62731_resource/1.jpg

bir bisiklet yolu böyle aniden yaya yolunda "bitemez/başlayamaz"
ben şahsen oradan geçerken hiçbir yaya'yı rahatsız etmeden geçiyorum
ama konak pier'e doğru devam eden mavi yolda yürüyen olursa zil çalıyorum onlar da hemen çekiliyor zaten

bence insanları suçlamadan önce biraz belediyenin bi türlü beceremediği şeylere odaklanmak lazım,
bunlardan biri de "farkındalık yaratma kabiliyetsizliği" yani bazı yolların bisiklete ait olduğunu kimse bilmiyor

https://i.hizliresim.com/v4nqAA.jpg

mesela bayraklıda deniz kıyısına üstteki gibi kırık taşlardan bi yaya yolu yapmışlar ama insanlar o yolda yürümüyor,
onun yerine hemen yandaki düz zeminli bisiklet yolunda yürüyorlar. demek ki kırık taşlı yaya yollarını kimse tercih etmiyor,
belediyenin önce bu konuda bi kendini düzeltmesi lazım, böyle tasarımlar estetik görünüyor olabilir ancak pratikte başarısız oluyor demek ki

@Türka¥
aferim sana, süper duyarlı bi bisikletçiymişsin demek ki, ne yapalım herkes senin gibi olamıyor. Foto temsili zaten, o noktaya kilitlenip kalma, bütün yaya yolu için geçerli. bende rahatsız etmiyorum kimseyi, senin kadar bile rahatsız etmiyorumdur çünkü bi zilim bile yok.nasıl bi algıdasın bilmiyorum ama, sende olayı tam kavramadan başkasını suçlama bence, senden başka da duyarlı bisikletçiler var
evet belediye projeyi daha düzgün yapabilirdi, ama şu nda bu noktada değiliz. bu yol bu kadar yapılabilmiş ve maviye boyanmış, üzerinde yürüen şahısda o mavi rengi farketmiyor, tabelaları görmüyorsa bunun için belediyeyi mi suçlamalıyım.
belediye o yolu araç trafiğinin içine sokmadıysa bunu bisikletçiler ölmesin diye yapmıştır, hangi ülkede olduğunuzu unutmayın bence, henüz bisiklet yolunda bisiklet kullanan her sürücü trafikte kullanmaya, trafikteki her sürücüde bisikletliyle kullanmaya hazır değiller. yavaş yavaş bilinçlendirmekten başka şans yok. hollanda da bisiklet yollarını nasıl kazandıklarını anlatan bi belgesel var, bakmanızı öneririm, size çok faydası olur

@Tasogare

ben fotonun temsili olup olmadığını bilemem..
seni de direkt suçladığımı sanmıyorum..
sadece görseldeki noktanın hatalı olduğunu söyledim.
bu forum herkes kendi görüşlerini yazsın diye var.

tavsiye için de tşkler, mutlaka faydası olacaktır..

selamlar ;)

bisiklet yolunda görüpde rahatsızlık duyduğumuz, yolu kaplayan, çekilmeyen, uyarınca söylenen kalabalıktan bahsediyorum. yoksa farkında olmayan birini bende rahatsız etmiyorum. sanki bisiklet yolunda olan yayaları rahatsız eden ve suçlayan benmişim gibi algılanıyor da ilk mesajda o sebeple açıklama yaptım
sizede selamlar

Bugün çok yoğun olmamasına karşın en az 5-6 defa karşılaştığım durum;
Bisiklet ön aydınlatmasının yanlış açı ile karşıdan geleni kör etmesi. .
Yüzdeye vursam %30-40 civarı kullanıcı. .
Bisiklet binmeyenlerden anlayış beklerken! binenlerin de çok fazla hatalı davranış ve tutumları var maalesef

• Beğen
Tepkiler: Esatesat ve ugurus
Bende çok görüyorum . Ayrıca hızlı yakıp sönen güçlü farda karşıdan geleni çok rahatsız ediyor .
çok bilgim yok ama bence bu ışıklar aşağı eğimli olması lazım Ve bisiklet yolunda çok gerek yok özellikle güçlü farlara . Ben yarım güçte açıyorum Açarsam şehir içinde yada bisiklet yolunda . Başka ışıklarım da Var 15lümen olması lazım. Baya düşük Yani onlar yetiyor bana .

Biraz daha dikkatli olmak lazım Karşıdan gelen bisikletliler ve arabalar için.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat ve by0ne
Geri