Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir: Kayadibi Ormanlık Bölge - Homeros Vadi iniş patikası düzenleme çalışması

Murat.K

Daimi Üye
Tepki
126
Bisiklet
Trek
İzmirli dağ bisikletçisi-downhill'ci (böyle bir grup yok ya yine de başlık açayım duyan gelsin) arkadaşlar!
30 Ağustos 2012 Perşembe tatili fırsat bilip, kazma-kürek-çapa-bahçe makası-testere-süpürge ile başlıkta bahsettiğim parkurda düzenleme yapacağız.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü saat 14:00-17:00 arası ve
Pazar günü (dün) 15:00-18:30 arası ciddi emek harcadık.

Çok güzel singletrack alanlar ve rock garden'lar çıkarttık. Az bir işimiz kaldı.

Dağ bisikleti alıp, kordonda,sahilde vb. binmek yerine gerçek yerinde dağda-taşta-ormanda binmek isteyen İzmir'li arkadaşlara duyurulur.
Böyle yerlerde bindikten sonra bakın bakalım bir daha düz yolda bisiklete binebiliyor musunuz.

Araç ve ulaşım sorunumuz yok , gelmeyi düşünenler buradan belirtsin, saati ve diğer detayları konuşuruz.
Pek alet edavata ihtiyacımız kalmadı ama katılımcı sayısı artarsa ilave alet gerekecektir.
Şu an için 4 kişiyiz.

Scudo
Before/After yapıcaktık ama unuttuk, özellikle çalılardan geçilmeyen ama aslında zemini patika olan sadece geçilmeye geçilmeye kapanmış bir çok alan şu an otoban gibi (singletrack otobanı diyelim)
Cuma günü yaptığımız çalışmadan bir kare:
http://img850.imageshack.us/img850/4374/img00024201208241502.jpg

Şehir dışına çıkmazsam; sürüncemede kalan 1-2 konu var, ben orada olacağım. Motosikletle gelirim sanıyorum.

Perşembe günü 9 saatlik, toplamda 3 gün 17 saatlik muazzam yorucu çalışmanın ardından , dün ilk inişimiz yaptık.
İzmir'e muhteşem bir technical trail parkur kazandırmış olduk.
Yeni aldığımız Gopro arızalı çıktığı için geri yolladık, gelsin video da ekleriz..

Elinize sağlık, bir de parkur GPS bilgisi grafiği falan eklesek; bugün / yarın gidecek olan var mı?

Benim çift amor. oraya çıkana kadar ben helak olurum. Yavaş yavaş gitmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat.K
Büyük çalışma olmuş yazları o çalılardan o kadar o patikayı kullanamıyorduk elinize sağlık..En kısa zamanda parkurun zevkini yaşamaya gideceğim....

• Beğen
Tepkiler: Murat.K
Hem güzel düşünce hem de düşünceyle kalmadığı için tebrikler size. Ben bornovadan homerosa çıkmıştım ama aklıma böyle bişi gelmemişti. Gerçekten tatlı bi inişi var. Bu aralar üniverstemde bütlerim var onlar bitince kesin gelirim yardımcı olabilirim :)

@Aybars, valla yorgunluktan bu hafta gitmedik, zaten Cuma günü de izinliydik yorgunluğa rağmen sırf o kadar emeğin karşılığını almak için indik.
Bu arada biz çıkışı sevmiyoruz, bir arabayı aşağıda bırakıp, ikinci araba ile yukarı çıkıyoruz. İndikten sonra aşağıdaki arabayla yukarı çıkıp aracı alıyoruz. Her araçta da 3'lü Saris taşıyıcı var :)
Google Earth ekerim bir ara.

@Ferhat, senin tarif ettiğin yeri ilerlettik, artık Kayadibi köyünün ordaki ormanlık bölgeden direk giriyoruz. Aşağıdaki nehirin aktığı yolun oraya kadar asfalttan inmek zorunda kalmıyoruz, direk full singletrack patika, sadece son bir kaç km mecburen asfalt..

@Kemal dediğim gibi yorgunluktan cuma günüde izinliydik, Fazlı gelemedi bile biz İlker'le gittik. Sırf test amaçlıydı, ikinci gidişimiz organize olacak haberleşiriz. Ama biz HT ile bile o çıktığın tüm engellerden geçtik hazırla kendini FS'nin hakkını vermeye

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Şener
Yakınlarda bir iniş toplanması gözüküyor desenize ;) Olmadı ben de motora yüklerim, motoru yukarıda bırakıp arabayla geri çıkarım tekrar.

Murat eğer tarifim işe yaradıysa süper ....:in: Çarşamba ve cuma sabahtan 13:00'e kadar müsaitim eğer ki sabahtan çıkmak isteyen olursa birlikte Kayadibine çıkıp iniş yapabiliriz..Yalnız Kayadibinde arazi inişini şimdi siz tarif etmeniz gerekecek ;)

Bu parkurun yerini tarif edebilir misiniz? Yada google mapsten nokta atışı yapabilir misiniz?

Ellerinize sağlık. İşin zor kısmını halletmişsiniz, geriye burada paylaşmalık fotoğraflar, grafikler ve tabi etkinlikler kalmış... :D

bu pazar güzelbahçede mtb yarışı var orada olucaz ancak en yakın zamanda bu parkuru bir talan edelim derim keyifli olur

Tamamdır Murat, haberleşelim en kısa sürede ;)

Ferhat, bir ara beraber gideriz.

Kabaca yeri anlatayım; kayadibi asfalt çıkışında atlı vadi geçildikten sonra minik bir yokuş iniliyor ve sonra çok dik bir yokuş geliyor. Dik yokuşa başlamadan soldan yangın yoluna girip yaklaşık 100 metre gidildikten sonra sağdan aşağıya iniyorsunuz banketten açılan dar bir yoldan. Bu şekilde anlatmak, anlamak zor ama mevkii böyle kabaca.

Kemal birgün haberleşip beraber gidelim tahmin ettiğim yer ama klavuz ilk gidişte olması iyi olur sonra zaten orası baya biz temizleriz ;)

@Kemal Çetinkaya

Murat bey çok sevindim homeros a emek harcadığınız için. İyi bir potansiyel var ancak çok kesintiliydi o parkur. Elinize sağlık. Benimde yakın arkadaş çevrem var. Sürekli ben organize ediyorum onlarıda. Gerek parkur çalışması gerekse iniş yapmak için iletişime geçelim. özel mesajdan telefonumu gönderiyorum.

Buarada manastırı kesip biçenler kim ? Her hafta dahada kötü bir hal alıyor. Tüm teknik geçişlere balta, testere girip dümdüz yol haline getiriyorlar. İnanılmaz sinirimi bozuyor bu durum... Teknik geçiş kalmadı resmen... :boese157: :boese157:

Geri