Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir ve İstanbul'da bisiklet sürmek (video)

teo53

Bisikleti seven doğa gezgini ?
Tepki
388
İsim
Orçun
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba,

İzmir ve İstanbulda bisiklet sürerken yaşadığım bazı olaylar kayıt sırasına denk geldi aslında sorun şehir değil insanlar ama şunuda itiraf etmeliyim ki İzmirde bisiklet sürmek istanbula göre bir nebze de olsa daha güvenli ve rahat ah bir de sıcaklar olmasa.

İstanbulda videonun sonunda bir ablamızın nasıl ölüm makinası olabileceğini göreceksiniz .

Scudo
@teo53 Öncelikle geçmiş olsun mekanlar tanıdık,Beylikdüzü-Beykent .Size nacizane tavsiyem önde deli gibi çakarlı bir lamba bulundurmanız yola fırlayan ablamız sizi gerçekten farketmemiş olabilir. Hava kararmak üzere gördüğüm kadarıyla. Çakarlı ön ve arka lambanız mevcutsa söylediklerimi geri aldım.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve teo53
İki teker üstüne çıkmayan kimse iki teker üstündeyken yaşadıklarımızı anlayamaz.
O yüzden olabildiğince insan bilinçlendirip bu tarz durumlarda dişimizi sıkmamız gerekiyor bence.
Kim bilir belki bir gün ölüm makinası dediklerimizi kazanır, yanımızda pedallarken buluruz :)

aynaya değil, sola bakarak yola çıkması gerekiyor.. istanbulda yol verme diye birşey yok zaten, yolu söke söke alma diye birşey var.. bu nedenle istanbulda asla araba kullanmam

4 x 4 kullanan ablalara çok dikkat etmek lazım, umarsızca sürüyorlar yollarda...

• Beğen
Tepkiler: Kitamichiru
maalesef istanbulda arabayı da bisikleti de biraz agresif kullanmak gerekiyor yoksa mutlaka sonucunda kaza oluyor...

İzmir'de insanlar daha nazik.hava kararmaya başladığında yeşil yolda çalışanların giydiği yeleklerden giyerim inanın büyük fark oluyor araçlar sizi gördüğü anda yol veriyorlar

@S @ T ı
evet bana otobüs bile yol veriyordu

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@teo53 Aman abi en son parkın ordaki göbeğe özellikle akşam saatlerinde dikkat et. Drift yapanı ayrı yol vermemek için önüne atlayan ayrı.

• Beğen
Tepkiler: teo53
Ben halime şükrettim Burdur un gözünü seveyim en azından rahatça sürebiliyorum bisikletimi

• Beğen
İstanbulda trafikde araba kullanmak bile büyük bir dikkat istiyor bisiklet kullanmadığım için o konuda yorum yapamıcam ama İzmir ile İstanbul kıyaslanınca İzmir bisiklet konusunda çok çok daha önce bence yolda bazı manyaklar hariç insanlar genellikle size dikkat ediyor yol veriyor. Otobüsün bile durağa yanaşmak için yolun ortasında durup benim geçmemi beklediğini, sasalı yolunda yolun tek şeride düşmesiyle bir kamyonun beni sollamayıp bir süre arkamdan gelerek 2 şeride döndüğü zaman beni geçmesini ve bayraklı köprü üstünden karşıya geçebilmem için yoğun trafik de şöförlerin bana yol verdiği zamanlara şayit olmuşluğum var. tabi bunların yanında pislik olsun diye üzerime süren taksi sürücülerini insan yerine koymadığım için belirtmeye gerek duymuyorum bile. Genel olarak izmir'de çok fazla sıkıntı yaşanmıyor.

• Beğen
@orcunek Hocam izmirin tek sıkıntısı var insanları gibi havasıda sıcak sıcak :))

@trainspotting35 O gün hava aydınlık diye büyük olan ışığım yanımda yoktu küçük olan çalışıyordu ancak aydınlıkta pek farketmek mümkün değil. Zaten bu olaydan sonra büyük olan ışığım her daim hazırda bekliyor tavsiyeniz içinde teşekkür ediyorum :))

@azzizzcan Parkın o girişi gerçekten çok karışık ve tehlikeli Belediyelerimizin göbek yapmayla ilgili ciddi sorunları var beceremiyorlar abi :) Herşeye rağmen benim favorim izmirde arabasına binmek için yola çıkıp bana yol veren o güzel insan keşke herkes onun kadar duyarlı olabilse

@teo53 dışardan gelenler için haklı bir düşünce belki ama bizler alıştık bizim için hava gayet normal 10 dereceler olunca bize soğuk geliyor kendimizi sibiryada gibi hissediyoruz :)

• Beğen
Ya Antalya LAra 'da bisiklet yolu diye bir yer yapılmış , onun hemen paralelinde de kimi zaman çakıllı yürüme yolu var , bu yolda bisiklet sürmek ciddi eziyet ; ortadan gidenleri mi sayarsın ,3-4 kişi yanyana lak lak yaparak yürüyenleri mi , kulaklık takmış zili duymayan hödükleri mi , yandan pat diye bisiklet yoluna sağa sola bakmadan dalan davarları mı ... saymakla bitmez. Ara yollardan sürüyorum.

Ama Konyaaltındaki bisiklet yolu çok iyi olmuş bir de zabıta denetimi var. Tebrik ediyorum kendilerini ! :harika:

• Beğen
İstanbul'un en rahat trafiğinin olduğu yerde sürmenize rağmen, ufak ve her zaman karşılaşılacak bir durum. lokasyona hakim olmamanıza verelim bunu da..

İzmir'de ki mahalle arası sürüşte de 5-6 yerde insanı çıldırtacak nokta mevcut ama sizin sürüş kültürünüzde pek tepki verilecek şeyler değil sanırım, hakim olduğunuz bölge orası olduğundan.

Tekrar ve tekrar izledim. Her paragrafta tekrar açtım izledim; Büyütecek bir şey yok..

@Türka¥ O anki sinirle yola bakın yerine ayna diye telaffuz ettim :)) hatta şimdi sizin yorumunuzu okurken farkettim,@Serrchi çünkü gerçekten şoföre inanılmaz sinirlendim orada bir bisiklet yerine araçta olabilirdi önemli olan kazaya sebebiyet vermemesi...
@Serrchi Serhat Bey lokasyona hakimim çünkü evim shell benzinliğin arkası :)) Genel olarak bizim buralar trafik konusunda çok rahat sürücülerin bir çoğu diğer istanbul semtlerine göre daha bilinçli ( veya anlayışlı ) aslında lokasyon konusunda tam tersine izmire hakim değilim ve videodan da dikkat edeceğiniz üzere tepki gösterdiğim tek bir yer var BMW aracın yola zıplaması bunun dışında ki kayıtlarda zaten herhangi bir tepki söz konusu değil genel anlamda sakin ve sabırlı bir sürücüyüm kavga etmeyi tercih etmiyorum çünkü laf anlatamıyorsunuz insanlara anlamıyorlar kendileri hep haklı.

Örneğin: Beykentten E-5 Yan yolda Shell benzinliğin önünde taksinin beni birden sıkıştırması üzerine senin aynan yok mu? Senin sinyalin yok mu ? Sorusuna kaldırımdan gideceksin kaldırımdan! kural bilmezsiniz birde ahkam kesersiniz lafı üzerine konuyu daha ne kadar uzatabilirdim ki... Aç dedim karayollarına bak bakalım yol kimin hakkıymış dedim ve yoluma gittim.

Geri