Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'de yol bisikletine binecek düzgün yol kalmaması

Oxsy

Forum Bağımlısı
Tepki
1.955
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün Güzelbahçe tarafından radara çıkmak üzere yola çıktım. seferihisar kavşağından içeri girip yerleşim yerini geçtikten sonra birde ne göreyim yola mıcır dökmüşler. yani ciddi ciddi dökmüş herifler silindirle falan geçme yok kamyonla döküp gitmişler. Geçen haftada karagöl yoluna yapılmıştı. Eğer menderesten çıkan tarafada mıcır döktüler ise İZMİR'DE yarış bisikletine binilicek doğru düzgün bir yol kalmadı. Zaten çok düzgün olmayan yolları neden mıcırla iyice gidilmez hale getiriyorlar? BU insanlar gerizekalı mı anlamıyorum ki? Ciddi sinirim bozuldu.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Scudo
Valla gecmis olsun Oxsy...
Genelde Ege bolgesinde yapiyorlar bu olayi...
Bende Bodrum'da yasarken hep yapilirdi...
Tum arabalarin cami catlardi, boyalar cizilirdi, motorlular kayar duserdi...
Mantigi neyse artik...Bilenler anlatir...
Sen Hollanda'ya gel muhtesem burasi yol bisikleti icin

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
Gelebilsem keşke. Birara konuşalım oraya gelmenin yolunu.. çok teşekkürler..

abi aynı olaylar bizim buralarda da var, yol yapmayı bilmiyo aptallar.
mıcırı döküyo asfalt attı zannediyo, at oraya sıcak asfaltı babalar gibi olsun,
hem uzun süre sağlam kalsın hem millet rahat etsin.. ama yok adamlarda..

Adamlar mıcırı döküp ezse yine olmazda ezmeye bile gerek görmemiş herifler. Adam kamyondan döküp bırakmış, çocuklar mıcırdan kale yapsın diye:violent-s

Sanırım bu mıcırdan kurtuluş yok.Yapacak birşeyde yok çünkü en ucuz yol yapımı budur.Buralarda daha dikkatli olacaz

Düzgün olan yola neden mıcır dökme ihtiyacı hissediyorlar ben onu anlamıyorum. Karagölünde, radarında yoları gayet güzel yollardı... Dikkat edilecek pek birşey yok açıkçası zaten yola girilmiyor...

Sanırım asfaltın eriyip bozulma ihtimalini düşünüyorlar;ama tabi yaz sonu temizlemeyi düşünmüyorlarsa ezmeleri gerekir...

karagöl yolunu da bozmuşlar çok fena, çıkış imkansız hale gelmiş geçenlerde çıkmaya çalıştım yarış bisikletiyle çıkamadım.
Bundan yıllar önce karagöl yoluna mesela gene mıcır dökmüşlerdi aylarca çıkamamıştık.O kadar mıcır döküyorlar yol hala bozuk, hala çukur hiç bir ilerileme olmuyor.
Boşuna emek ve para ziyanı başka birşey değil.Ama biz burada ne kadar yazarsak yazalım kendimiz söylüyoruz kendimiz dinliyoruz.

İzmirde artık yol bisikleti sürülecek yol kalmamış gerçekten.Mazgallar ayrı bir dert mıcır ayrı bir dert,düşünülmeden yapılan işlerin kahrını bizler çekiyoruz...

Ben bu yüzden yaklaşık 1 ay 10 gündür bisiklet antremanı yapamıyorum. Artık dağ bisikleti ile çıkıcam gibi gözüküyor...

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Bu işi yapa kişilerin kafa basmıyor işte o kadar.Ucuz olsun diye yapıyorlar ama malzeme ve emek kaybı.Yetmezmiş gibi zaten güzel olan yollara da mıcır döküp bırakıyorlar.Ne süpürüyorlar ne düzeltiyorlar.

Başka ülkelerde de aynı uygulama yapılıyor.Ama adamlar ceviz büyüklüğünde mıcır yerine ufak taneli taşlarla kumu karıştırıp döküyorlar.Sıcak asfalt kadar kaliteli olmasa da güzel bir asfalt oluyor.

Bizde geçen hafta sonu aynı manzarayı gördük kaya gibi mucırlar hakikaten okaslın dediği gibi yolun ortasında öbek öbek duruyor hiç düzlenmemiş .... gerçekten yol bisikletini kullanılabileceği iyi bir anternman parkuruydu .. pek trafikte olmuyordu.. Seçim yatırımı diye yapıyorlar ilk yağmurda delik deşik olacak .. bazan burada yaşıyor olmak ve çaresiz kalmak çok moralimi bozuyor .. mazgallar zaten bir dert bir de bu çıktı .... Hiç bir şeyde olduğu gibi bu konuda da insan ve ilerisine yatırım yapmıyoruz .:( ...........

Allah korusun trafik kazası olunca haberde: "Mıcır dökülen yolda kaza oldu.... bilmem ne" Bizde gerekli düzeltmeler nedense insanların canı çıkınca olur. Dikkat edin siz de sevgili dostlar. Özellikle virajın keskin kısmında, apexinde kaydıverir adamı bunlar.

Bazen düşünyorum kendi kendime, bizler dümdüz bir yol yapacak bir kapasiteden acizmiyiz diye.
Ya bir yolu asfaltlamak ve korumak bu kadar mı zordur ya arkadaşlar anlayamıyorum gidiyor yıllardır.
Yol bisikletçisim, yol bisikletine binmeyip dağ bisikletine binen insanlara %100 hak veriyorum.Sonra da dağ bisikleti branşı gelişiyor, yol bisikletçiliği dağ bisikletinin hızla yükselen gölgesinde kalmaya başlıyor.Ve bunun sonunda korkarım Türkiye'de yol bisikletçiliğinin bir süreliğine sonu gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Haklısın fatih cim aynen öyle öyle olacak malesef :mad:
İzmirde yol bisikleti kullanmak resmen cambazlık .. Allah emanet gidiyoruz. zaten yol mol yok - trafik desen keza şimdi birde mıcır mantığı çıktı . rezalet bir durum.. İnsan dışarıdaki yolları görünce sinir oluyor.. her şey göstermelik malesef sonrası yok insanı düşünen yok ki sporcuyu , bisikletciyi düşünen olsun hele hele yol bisikletcisini .. burada ölsen kardeşim sende dikkat etseydin o mazgala gir meseydin , görmüyormusunuz yola mıcır dökülmüş işte ne işin var incecik lastikle o yollarda mantığı var .. ve bunu söyeleyen adamlar bunun doğru olduğuna yürekten inanıyorlar ... yani çaresiz bir durum:mad:

Yol bisikleti de ayrı bir keyif ve Dag bisikletinin keyfi ayri.Eminim Türkiyede yollar hatta yolu bırakin bisiklet parkuru denilen bölüm ayrılsaydı suna eminimki yol bisikletinin taraftarı çok olurdu.
Dag bisikleti Türkiye yollarına daha uygun gıbı heran mıcırlar engeller tümsekler akabinde çukurlarla karşılaşabilirsiniz yada :) pc oyunu gibi arada aniden çıkıp sizi yoketmeye devirmeye çalışan düşmanlar :) (arabalar yani) çıkabilir.Heran herseye hazır olarak bisiklete binip bundan keyif almaya çalışıyoruz.Başımıza geleceklerden maximum korunmak için dag bisikletini tercih etmek durumda kalıyoruz.Ben yine de yol bisikletimi tutuyorum satmaya kıyamıyorum.İnsanın içi gidiyor ama birde yol olsa...

Japonlar der ki: " Asfaltı biz bulduk, yamayı da Türkler" kırk yama taktiği ile yol düzeltiyoruz. Yarış motorları bile şikayetçi bu durumlardan viraj içine yatıp mıcıra denk geliyorsunuz, yamaya..... sonrası felaket.

Yol bisikletini ilerde pc de psp de ps de süreriz belki.

Hani bir aralar bir banka reklamı vardı, biri Japon biri Amerikan diğeri Türktü.
O reklada geçen gizli ve inanılmaz bir olay vardı.Japon bilgisayar yapmakla övünüyor, Amerikan yaptığı telefonla övünüyor,Türk ise Bir bankadan en hızlı şekilde BORÇ almakla övünüyordu, üstelik bunu bir mariftemiş gibi övüne övüne anlatıyordu.

Neyse sonuçta yol bisikletine binilecek yer kalmadı ...

Geri