Scudo Sports

İzmir'den GUNES Aly hakkında İzmir bisiklet camiasına duyuru

Burak_Dingiloglu

Daimi Üye
Tepki
113
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar,

Buradan sürekli alışveriş yaparım yeri gelir ürün iadesi yapmışımdır kişilere yeri gelmiştir ürünleri 1 ay sonra iadesini kabul etmişimdir. Fakat dün itibariyle tatsız bir olay yaşadım. "GUNES Aly" adlı kişiden gözlük alma gafletinde bulundum. İzmir Askeri Tersane girşinde buluşup gözlüğe bakarak 125 TL ödedikten sonra satın aldım.Ama elimdeki imkanların kısıtlı olmasından dolayı yani cep telefonu kamerasıyla ürünü inceliyor olabilmem ve Zefal Spy ayna ile ürüne bakıp karar vermem beni yanıltığını eve gelince anladım. Ürünü aldıktan birkaç saat sonra evde büyük boy aynalarda denedim ve hemen bu zat'a Whatsapp'dan mesaj atıp ürünün iadesi talebinde bulundum. Fakat böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını önce Whatsapp'dan engellediğini ertesi gün de sözel olarak iade talebimi reddedildiği dile getirdi ve benim parayı verdiğim andan itibaren ürünün bu sebeple iade edilemeyeceğini söyledi. Burada o zat'a soruyorum. Ürünü oldu da yurtiçinde başka bir şehire yolladığında o kişi ürünün yüzünde iyi durmadığına kanaat getirince değiştirmeyecek miydin? Kaldı ki ben birkaç saat içinde ürünün iade talebinde bulundum. Ne ürünün camlarını değiştirdim ne de ürüne zarar verdim. Ürünü kullanmak istediğimi birçok defa dile getirdim fakat ürünü aldığım zaman kullandığım aynanın küçük olmasından (Zefal Spy Ayna) dolayı beni yanıltığını büyük boy aynalarda denedikten sonra gördüm. Paramın iadesinin yapılması gerektiği doğru buluyorum . Eğer yapmayacaksan da hakkımı helal etmiyorum. Yorumu bisiklet camiasına bırakıyorum. Bu kişi hakkında da yapılan telefon konuşmalarından olsun whatsapp yazışmalarından olsun şahsıma yapılan suçlamalardan dolayı konuyu savcılığa taşıyacağımı belirtmek istiyorum.

Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: cecer41
Scudo
Dogru mu anladim acaba. Urunu elinizdeki sinirli imkanlarla incelemis kabul etmis almissiniz. Sonradan evde estetik olmadigini dusunup iade etmek istemissiniz.
Sayin uye biraz da satici acisindan baksaniz madem. Her "yok bu bana uymadi" diyen yuzunden urun kargolarda elden ele mi dolasacak. Ustelik de bir sekilde incelemissiniz. Ikinci elde bu kadarcik bari anlayisli olmali alici. Kusura bakmayin ama hakli oldugunuzu dusunmuyorum.

Iyi de aldiktan bir iki saat sonra urun iadesi yapilmak isteniyor eve gelip buyuk boy aynasina bakilinca. Ertesi gun bile iade edilmek istenmiyor . Urunun herhangi bir yipranmasi da soz konusu degilken degistirilmemesi nedir?

Satici acisindan bakin diyorsunuz ben kimi zaman sattigim urunlerin iadesini 1-1,5 ay sonra geri aldim hakli sebep gosterildikten sonra. Kimi zaman ertesi gun aldim. Ne bu isin ticaretini yaparim ne de para kazanmayi amac etmis biriyim. 3-5 kuruş daha cok kazanmak icin boyle düşülmemeli diye dusunuyorum...

Soyle bir ornek vereyim. Ayakkabi aldiniz eve gelince denediginizde ayakkabinin vurdugunu gordugunuz ayaginiza. Oysa ilk denediginizde ayakkabinin vurdugunu algilayamadiniz. Bir numara buyuk ayakkabi alma istegi dogdu boylece. Bunun gibi bircok ornek verebilirim.

Burada yapilmak istenen su ; aylarca satilmayan urun birinin kalkip satin almasiyla sonuclandigi icin ve iade edildiginde gene uzun bir sure satilamayacagi bilindigi icin iade talebim reddediliyor. Cogu zaman cogu yerde karsilasildigi gibi buna "şark kurnazlığı" denir.

• Beğen
@Yusuf Z. Şipal
Tsk edrim arkadaşım.

Güneş bey, şurada bizbizeyiz, hatta bazen de yüzyüzeyiz.

Yukarıdaki arkadaş sattığınız ürünü başta beğenmiş ancak bir kaç saat içinde de içine sinmemiş ve iade etmek istiyor.

Anladığım kadarıyla aynı şehirdesiniz. Ortada bir kargo durumu falan yok. Öyle satılan maldan nemalanacak bir vakit de geçmemiş. Ürüne verilmiş bir zarar da yok.

Hal böyle olunca ben gerçekten iadeyi almama sebebinizi merak ediyorum.

Bir bisikletseverin sizin hakkınızdaki düşünceleri ve hakkınızda oluşacak algı 125 tl den değersizse, diyecek birşey yok tabi.

• Beğen
Slm değerli forum uyeleri.
Yukarıdaki hakkımda yazılan satirlara cevaben yazıyorum bu satırları.
Bir şekilde istemeyerek olsa bu tatsızlik yaşanan satışa adımın geçmesine üzülüyorum. Izmirde 20 yılı aşkın bir bisiklet geçmişim var. Satışı yapılan ürünü alıcı ile izmir içinde yüzyüze gelerek ve uzun süre incelemek suretiyle ve ciddi pazarlıklar sonucunda satışını gerçekleştirdik aramızda.ürün satısi saat 16.00 16.35 saatleri gibi gerceklesti.ilanda ki gibi ürün orjinal herhangi bir kırık va sorun olmaksızın alıcıya sağlam teslim ettim. Karşılıklı helalleserek satışı gerçekleştirdik. Alici gece 22. Den sonra watsaptan mesaj atmak suretiyle urunu geri iade etmek istedigini beyan etti.ertesi gun aradim ve aramizda konustuk.Alıcıyı tanımam .Ürün memnuniyetsizliginden dolayı ürünü geri alırım demedim alıcıya. Satıştan dolayı ürünle ilgili bir sorun olmadigindan dolayı geri iade yi prensip olarak uygun bulmadim.son bi şey daha alıcıya watsaptan engelleme gibi bir durumda yoktur.tel.um 24 saat açıktır. 0 5393238229 .Bu davranisindan dolayı alıcıyi kınıyorum. Tsk edrim iyi gunler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Ilgili alici yalan beyanatta bulunuyor. Satisin gerceklesmesi 10 dakika bilemediniz 15 dakika. 17-18 sularinda satis gerceklesti. Buca'da oturmam sebebiyle eve gelmem 21 oldu. Evde denedikten sonra 21:20'de kisiye whatsapp'dan mesaj atildi. Okundugu anlasilip cevap yazilmadi. Oysa bulusma anina kadar whatsapp'dan cevap yazilirdi. Ertesi gun arandiginda ise gayet acik bir sekilde urunun yipranmadigi sadece ve sadece yuzume kucuk gelmesinden dolayi iade talebim yinelendi. 125 TL belki alici kiside ufak bir rakam olabilir. Asgari ucrette calisan biri icin bu rakam ciddi rakamdir. Kaldi ki urununu herhangi bir yipranmasi da soz konusu olmamistir. Buradan tekrardan yineliyorum. Lutfen urunumun iadesini kabul edin. Bunun altinda bir sey aramak yersiz. Size nazik bir dille durumu izah ettim birkac defa. Forma satisi yaptiginizi goruyorum. Oldu da sattiginiz formayi alan kisi bedeninde ufak durunca gene mi almayacaksiniz? Bu mudur sizin anlayışınız? Eger buysa yazacak baska bir sey yok. Size hayatta basarilar diler bu konusmanin daha da mide bulandirmasini istemem ... Ilgili zatla an itibariyle telefon gorusmesi yapildi. Iade talebimin yineledigimi nazik bir dille belirttim. Kufur edilerek telefon dun de oldugu gibi bugun de yuzume kapandi. Yaptigi kufuru edebim el vermedigi icin kufrederek karsilik vermek istemiyorum.

• Beğen
Gercekten anlasilabilir birsey degil bu. Satici yaninda boy aynasi mi getirecek. Urunu al incele, pazarligini yap, orada bak oldu yuzume de. Sonra eve gel, olmadi begenmedim de. Saka gibi. Bence basta kararsizlik yasiyor da sonradan vazgecmeye kilif araniyor. Urun hic gorulmeden sadece resimlere bakilarak alinsaymis...evet iade belki olabilirmis. Denemis pazarligini yapip almissiniz daha ne. Ik

Kullanabilirligi olsa neden kullanmayayim . Vazgecilmeye kilif aranmiyor . Yuzumun yapisindan dolayi boyle bir sonuc ortaya cikiyor ,neden anlamak istemiyorsunuz? Telefonda durumu izah etmeye calisirken küfredip "a. k...n iti" seklinde telefonu yuzume kapayan kisi eger whatsapp'dan saat 21:20 'de "tamam iadeyi kabul ediyorum " demis olsaydi iade edecektim.

Lanet olsun boyle bir sey satin aldigima.

• Beğen
Aly Gunes adlı kullanıcın nasıl biri olduğunu biliyoruz. Çoğu kişiye bir çok mazleme ve giyim satışı gerçekleşirdi tek sende bu sorun çıktı ve anlattığın kadarıyla Aly Gunes haklı bi daha satıcıyı suçlamadan önce kendi yaptığına bak burada rezil olan sen oluyorsun Aly Gunes nasıl biri olduğunu herkes bilir merak etme;)

Ürünü aldıktan 2-3 saat sonra değiştirilmesini isteyerek mi rezil oluyorum? Neyin peşindesin? Satıcıyı haklı çıkarmak mı gayretin? Alt üst tarafı bir gözlük . Satıcıya iade talebinde bulunuldu. İade talebim reddedildi bunun üzerine buraya konuyu taşıdım. İade talebimin nedeni görerek alındığı için ve üründe kusur bulunmadığı için reddedildi. Ben eve gelip denedikten sonra sıcağı sıcağına iade etmek istedim. Alıcı bunu görmezden gelip ertesi gün bunun gerçekleşemeyeceğini söyledi. Ben de satıcıya olabildiğince nazik bir dille böyle bir anlayış olmayacağını forumda şikayet edeceğimi gerekirse hukuki yollara başvuracağımı söyledim . Kişiyle alışveriş ötesinde ilişkim olmaz kimdir tanımam bilmem etmem. Böyle bir anlaşmazlık sonucunda konuyu buraya taşıdım. Bu kadar basit,yorumu satıcının vicdanına ve forum üyelerine bıraktım.

• Beğen
Sen neyin peşindesin onu çözemedim hem ürünü deniyorsun görüyorsun alıyorsun ondan sonra vazgeçiyorsun başka bir yerde olsan gözlüğü görmeden alsan tamam dicem de bu yaptığın keyif için değişiminden başka bir şey değil o yüzden satıcı değiştirmedi diye mahkeme ye versen ne diceksin denedim aldım evde ayna da bakınca hoşuma gitmedi geri vermek istedim diye mi dava açmayı düşünüyorsun:)

• Beğen
Tepkiler: abdullah tysz
Ürünü elden teslim almanın amacı eksiği , kusuru, özrü var mı ? Bana uyar mı ? Yerinde görmek ve denemek lazım vs. gibi kafadaki soru işaretlerini yok etmek değil mi zaten . Başka şehirde olsanız ve satıcı ile anlaşsanız size hak verirdim fakat burada tamamen satıcı Ali Bey haklı diye düşünüyorum. Aranızda hakaret , küfür vb. şeyler geçmiştir orasını bilemem tabi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@abdullah tysz

Size göre haklı ancak bu zatın yaptığı davranışlar ve ettiği küfürler neticesince avukatım aracılığıyla dava açıp sicilini bozacaktım aslında ama sanırım askeriye de emekli olacakmış,acıdım açıkcası.

Burak bey konuyu okudum baştan sona kadar tüm mesajları. İkinizi de hiç tanımam hatta ilk kez görüyorum forumda da çok aktif değilimdir.

Ancak maalesef olaya tek taraflı bakıyorsunuz. İade etmek istemişsiniz satıcı kabul etmemiş bence konu burada kapanır. Saygısızlık veya küfür vs. Ayrı bir durum ancak 2.el ürün satın alırken çok dikkatli inceleyip emin olmalısınız. Biraz empati lütfen.

İyi akşamlar herkese.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İkinci eli geçtim, sıfır ürünlerde bile eğer bir ürün doğrudan mağazadan (yani yerinden) alınmışsa, üretimden kaynaklı kusur olmadığı sürece para iadesi vb. söz konusu değildir. Sadece, eğer satıcı kendi inisiyatifiyle para iadesi yapmayı kabul ederse bu mümkün olabilir.

İnternet üzerinden satışlarda ise birebir bakıp inceleme şansı olmayacağı için 14 gün içerisinde alışverişten herhangi bir sebep göstermeksizin vazgeçmek mümkündür (belli koşullar dahilinde).

Eğer bir ürün internetten değil de yerinden alınacaksa, ürünün uygunluğunu test etmek için gereken ekipmanı, imkânları vb. sağlamak, alıcı tarafın sorumluluğundadır. Bu ayna olabilir veya "yok kardeş, bence bu gözlük senin yüzüne iyi oturmadı" diyebilecek bir eşlikçi/arkadaş, vb. olabilir.

Sadece bu başlıkta yazılan detaylar üzerinden konuşmak gerekirse, satıcı tarafın burada ürüne para iadesi yapmak gibi bir zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum. Konuyla ilgili 6502 no.lu kanunu inceleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: uurdundar
Geri