Scudo Sports

İzmir'in Konak otobüs durağındaki 2 serseri

uğraşılmaz bu tip insanlarla walla
köpeklerden desen ayrıca bir dertliyiz
bir de yoldaki başımıza gelen kentleşme sorunları derken...
Ama herşeye ragmen pedallamanın tadı bir başka :)

• Beğen
Tepkiler: cemalcekliler
Scudo
Selamlar cemal kardeş bir karşıyakalı ve izmirli bisikletyçi olarak okuduklarıma üzüldüm arkadaşım geçmiş olsun ama en üzücü olanı böyle kendini bilmezlerin cezasız kalmaları hoş bu ülkede malesef alıştık bu durumlara yanımızda elektrikli jopşamı gezmeli bilmiyorum yine çok geçmiş olsun görüşmek üzere saygılar bu arada fatih arkadaşımın dediği gibi böyle pisliklerdenuzak durmaya çalışmak lazım herneyse iyi forumlar

• Beğen
bunlar hep olur ve olacak da.aslında caydırıcı yöntemleri denemek lazım mesela kadronun borusuna görülebilecek bir SOPA gibi mesela.benim aklıma bu geldi kavga etmek istemeyenler için tabi ki de kimse istemez.(GEREKİNCE DE TEREDDÜTSÜZ KULLANICAKSIN TABİ, SÜS DİİL)

Benim bu konusan hayvanlarla savasmak icin formulum soyle: Kesinlikle ama kesinlikle bulasma... Neden? Cunku hicbirseyi cozmus olmayacaksin... Peki biri sana gasp amacli saldirirsa? Bunun icin de yanimda biber gazi tasiyorum... Hem arabada, hem motor ceketimin cebinde hem de bazen bisiklette..

Ben eskiden (daha gencken) trafikte gercekten cok saygisiz bir surucuydum. Arabamla acele ve hizli surerdim ve birinin yol hakkini calmaktan hic cekinmezdim. Hatta bana sinirlenen bazi insanlari solladiktan sonra el haraketi ile taciz ettigim ve basima dert aldigim da olmustur. Muhtemelen sayisiz kufur yemisimdir. Neyseki kimseye zarar vermedim. Simdi bu yaptiklarimdan gercekten utaniyorum. Ama dusunuyorum da, bu yoldan gecmis biri olarak, eger biri beni bir guzel dovse de vazgecmezdim bu aliskanliktan. Nedenler sonuclar filan ayri bir hikaye ama şu bir gerçek: İnsanlari doverek egitemezsiniz...

O yuzden, zaten savunmasiz oldugunuz bisiklette, motorsiklette filan birilerini dovme fikrini aklinizdan cikarin. Bu durum sizi sinirli biri yapar, aldiginiz zevki yok eder, hata yapmaya zorlar. Yani butun tadınız kacar... Ben bu sorunumu kafamda cozebildim, artik rahatladim. Ozellikle sürekli motorsiklet kullaniyorsaniz bu şart, yoksa İstanbul'da kisa zamanda ölürsünüz. Şimdi kimseyi umursamiyorum ve dogru bildigimi yapiyorum: Kaskımı takarim, taytimi giyerim, yaz gunu astronot gibi korumalarla motoruma binerim. Yolda önüme kirarlar sadece fren yaparim, laf atarlar ben de karşılık olarak suratına gülerim, içimden bol bol küfür ederim, vs.vs...

Herşey kötü giderse, savunma amacli olarak biber gazi yeter de artar bile. Sisesi 10 YTL.

-levent

bu tür insanlara o sabrı gösterebilmek gerçekten takdir edilmesi gereken bir şey. benzer bir durum yaklaşık olarak 1.30 saat önce başıma geldi. okuldan dönerken arkamdan seslenen 5 kişilik liseli grubu. dikkate almadan hızlanarak yürümeyi düşündüm ama 5 kişi olmaları gözümü korkuttu. durdum, içlerinden birisi küfür ederek geldi. ne olduğunu sordum, küfür etmeye devam etti, ittirdi. örneklerini arkadaşlarımın yaşadığı olaylardan bildiğim için soğukkanlılığımı korumaya çalıştım (çocuk tam olarak yumruk mesafemde duruyordu. tek yumrukta inerdi ama mantıklı düşünmeye çalıştım ve 5 kişi arasında yemedi kısaca)
konuşmaya çalıştım çocukla, etki etmedi. yoluma hızlı bir şekilde devam ettim. arkamdan bağırdılar dön geri, gelsene şeklinde. dikkate almadım ve hızlandım.
bu olay şehir merkezi denebilecek bir yerde gerçekleşti. artık hiç bir yer eskisi gibi değil sanırım..

seni çok iyi anlıyorum, sakin kalabilmeni tekrar tebrik ediyorum. geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsın, karşılaşmayız..

bu olaylarda gercekten o anda ortaya koyulan tepki cook onemlı .

sogukkanlılıgınızı takdır edıyorum .

bence sadece gasp ve fızıksel sıddette nevsi-müdafa (kısı sayısı ve sızınde sogukkanlılıgınız onemlı ) gerekebilir. bununda en guzel cozumu bıber gazı .

yada bısıklet cantanızdakı elektro sok . 1-2 mt ye kadar atıs menzılı olabılıyor. elektro sok aletını bende arastırıyorum hala .

saygılarımla .

Geçmiş olsun. Maalesef giyimimizle uzaylı gibi görünüyoruz. ortaçağ insanları gibi bu halimizi kabullenmiyorlar, yapmadıkları şeylerden dolayı da bizleri yadırgıyorlar. karışmamakla iyi yapmışsın. iyi sabretmişsin, son pişmanlık fayda etmez. böyle çocuk ruhlu insanlara karışmış olsan, inip bisikletinden bu şahıslardan intikamını almış olsan, bu da onları kışkırtabilir sonrasında belki başka bir bisikletli arkadaşımızın canı onların intikam hırsıyla yanacaktı. bu davranışla bizlerden birinin canının yanmasını engelledin.
bi şekilde güvenlik mesafesi tut arabalara ve yayalara, alıcıların yerleşim birimlerinde daha da açık olsun. bu tüm bisikletli arkadaşlarımız için geçerli. gerçi izmir gibi bir yerde mazgallar çukurlar tümsekler şöförler herşeye karşı sürekli dikkat ediyoruz yaa. bi anlık dikkatsizliğin sonucu fena olabilir. umarım kimsenin canı yanmaz. köpeklere ve diğer kendini bilmez 2 ayaklı varlıklara karşı biber gazı taşımakta fayda var. tekrardan geçmiş olsun.

• Beğen
Ben de İzmirdeyim bundan 4 sene evel çanakkale yolunda 2 arkadaş idman yaparken arkamızdan bir mobiletli yaklaştı,biri beni iktirdi ve yolun kenarına düştüm,önümdeki arkadaş(mustafa güler) kovaladı onları ama kaçtılar.Megolomanlar,serseriler her yerde malesef.

• Beğen
Geri