Benim bu konusan hayvanlarla savasmak icin formulum soyle: Kesinlikle ama kesinlikle bulasma... Neden? Cunku hicbirseyi cozmus olmayacaksin... Peki biri sana gasp amacli saldirirsa? Bunun icin de yanimda biber gazi tasiyorum... Hem arabada, hem motor ceketimin cebinde hem de bazen bisiklette..
Ben eskiden (daha gencken) trafikte gercekten cok saygisiz bir surucuydum. Arabamla acele ve hizli surerdim ve birinin yol hakkini calmaktan hic cekinmezdim. Hatta bana sinirlenen bazi insanlari solladiktan sonra el haraketi ile taciz ettigim ve basima dert aldigim da olmustur. Muhtemelen sayisiz kufur yemisimdir. Neyseki kimseye zarar vermedim. Simdi bu yaptiklarimdan gercekten utaniyorum. Ama dusunuyorum da, bu yoldan gecmis biri olarak, eger biri beni bir guzel dovse de vazgecmezdim bu aliskanliktan. Nedenler sonuclar filan ayri bir hikaye ama şu bir gerçek: İnsanlari doverek egitemezsiniz...
O yuzden, zaten savunmasiz oldugunuz bisiklette, motorsiklette filan birilerini dovme fikrini aklinizdan cikarin. Bu durum sizi sinirli biri yapar, aldiginiz zevki yok eder, hata yapmaya zorlar. Yani butun tadınız kacar... Ben bu sorunumu kafamda cozebildim, artik rahatladim. Ozellikle sürekli motorsiklet kullaniyorsaniz bu şart, yoksa İstanbul'da kisa zamanda ölürsünüz. Şimdi kimseyi umursamiyorum ve dogru bildigimi yapiyorum: Kaskımı takarim, taytimi giyerim, yaz gunu astronot gibi korumalarla motoruma binerim. Yolda önüme kirarlar sadece fren yaparim, laf atarlar ben de karşılık olarak suratına gülerim, içimden bol bol küfür ederim, vs.vs...
Herşey kötü giderse, savunma amacli olarak biber gazi yeter de artar bile. Sisesi 10 YTL.
-levent