Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Boyama..

spidro

Üye
Tepki
3
herkese merhaba,

arkadaşlar, 26" Pro M70 Marathon marka siyah jantlarınmın yanakları boyalı değil.sanırım v-brake için..ben disk fren kulllanıyorum ve bu boyasız bölümleri siyaha boyamak istiyorum.Bu işlemi nasıl yapabilirim?Bu iş için kullanılan özel bir boya var mı?

Şimdiden teşekkürler..

Scudo
sprey tutarmı dersin?çünkü yanak kısımı v fren için oluklu oluyo

@puppetmaster

dogru..benim kullandıgım jantın da yanakları oluklu..benim de aklıma ilk sprey boya gelmişti zaten ama bu iş için özel bir boya olup olmadıgını merak etmiştim.
ayrıca yanakların oluklu olmasının olumsuz bi durum yaratacagını sanıyorum.düz yanakta tutan boya oluklu yanakta da tutar heralde... :(

Bence olur ama fren sıkıldığında gıcık bi ötme yapabilir...

@sonerveozer

disk fren kullandığı için herhangi bir sorun yaşamaz sanırsam

silinmeyen bir keçeli kalem al en güzeli öyle oluyo
biz burda çok denedik
güzel oldu

• Beğen
Tepkiler: spidro
teşekkürler cevaplarınız için..
önce keçeli kalemi denicem..memnun kalmazsam sprey boyayla ugrasıcam artık.. :)

@spidro

Asetat kalemi daha güzel olmaz mı? Zira o tür kalemler cama dahi yazabiliyor. ;)

• Beğen
Tepkiler: spidro
merhaba spidro ben bu işlemi daha önceden yaptığım için biraz deneyimliyim.cant üzerinde kaliteli bir iş yapmak istiyorsan telleri canttan sök. cantını güzelce sil sonra alkol yada tinerle güzelce son kalıntıları al.sprey halinde bulunan astar boyadan ince 2 kat uygula üstünede mat sihay boyanı at. eğer bulabilirsen çok mat bir vernik ile boyanının ömrünü uzatabilirsin.

yaz için bisikletimde bir takım değişikliklere gitmek istiyorum ve bunun başında da renk değişimi gelmekte.Benim sormak istediğim jantlarımı boyamak komple,sağlıklı mıdır özellikle frenaj bölgesi olan yanal yüzeyini?standartında siyah jantlarım frenaj bölgesi tabi ki boyalı değil.ayrıca krom kaplatmam da sağlıklı olur mu? bıya veya kromaj kaplama yaparsam nelere dikkat etmeliyim?

jantlar farketmiyor olsakta sürekli irili ufaklı taşlara maruz kalmaktadır yani ne kadar boyansa da bu statik ya da özel bir boya olmadıkça sağlıklı olmayacak yakın zamanda taş parçalarından dolayı boya yer yer kavlayacak ve kötü bir görüntü oluşacaktır. Ayrıca sprey/akrilik boyalarda, genelde anodize edilmiş olan aluminyum jantlar üzerine uygulanacak boya tutucu ve kalıcı olmayacaktır.

arkadaşım ben de boyamıştım jant.sana tecrübemden tek tavsiyem boyanın kalitesi dikkat et.ucuz boyalar hemen dökülüyor ve görünüm olarakda pek güzel durmuyor.

orjinali kötü durumda değil ancak custom bir renk projesi düşündüğüm için jantlara uygulanabilirliğini merak ettiğim için sordum.Kaliteli boya sorunu çözer gibi.Peki performansa etkisi frenaja etkisi ne olacaktır?

Boyama yerine reklamcılardan yapışkan kağıt alabilirsin teker çapına göre.

Araba kaplamaları sana örnek olsun.

boya dökülmeside yaşanmaz.

fakat bunu jant tellerini söküp yaparsan daha sağlıklı olur.

eğer jantların v ise yanaklarına güzelce fön makınesıyle ısıtarak yapabilirsin fakat cembere gelen jant tellerinin olduğu kısımları acık kalıcaktır biraz.

• Beğen
Tepkiler: Oguzcan Koselerden
Bu işlem sonucunda v frene devam ediceksen tavsiye etmem, pabuçların bastığı alana yapılan bir müdahele fren performansını negatif etkiliyecektir, zaten oraya yapılan boyanında uzun süre dayanabiliceğini sanmıyorum, çok yüksek ısıya ve sürtünmeye maruz kalıyor, yağmurlu havalardada pis suyla yapılan frenle daha kötü bir hal alabilir, benim sana tavsiyem jant yanaklarına yani pabuçların bastığı kısma dokunmaman olucaktır. Diğer bölgelerdede çok sağlıklı olucağını sanmıyorum, ucuz çift kat jantlar gibide durabilir ;). İllaki değişiklik istiyorum diyorsan reflektif bant al jant çemberine güzel simetrik bir şekilde döşe, ıslak ortamdada sorun çıkmıyor kendim denedim. Hem kozmetik bir değişiklik olur hemde gece sürüşlerinde faydası dokunur.

• Beğen
Tepkiler: Oguzcan Koselerden
fren pabuçlarının bastığı alanı tabiki temiz bırakacağım.kaplama ya da boya bunun dışında olacak.Kafamdaki projeye göre jantın şu anki rengi de çok kötü değil ama değişse fenada olmaz deneyeceğiz bakalım.Teşekkürler

çalışmaya bir baktım ama benim için çok janjanlı ben güzelliği ayrıntıya sığdırmak istiyorum çok göz önünde bunlar.ve fazla gece için.

Geri