Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant kırıldı nasıl hallederim ?

Recep Volkan ÇETİNCEVİZ

Forum Bağımlısı
Tepki
177
Bisiklet
Scott
Selam arkadaşlar kaza sonucu ön jantda sıkıntı çıktı aliminyum bağlantı kısmı 1, 2mm açıldı öyle duruyor günlerdir yol bisikletimi kullanamıyorum bu şekilde satsam satılır mı yapmaya kalksam jant çemberin değiştirmem gerektiğini söylediler jant miche excite böylece elimde kaldı diyebilirim jant seti
yardımlarınızı bekliyorum vakit bulursam fotoda eklerim

Scudo
aynı sorunu yaşadım, miche'ye mail attım ve bana komple ön jant almamı önerdiler çakallar..

Dear Mr. Mistinoglu,

we would thank you for your enquiry sent from our website www.miche.it.

Front wheel is available as spare part. Please try to contact one of our Greek distributors (closer to you) to ask for a new complete wheel.

We hope we could satisfy your request. Please do not hesitate to contact us again if you need some other information.

Thank you for the interest you showed to our Brand and to our products, best regards

Sonra o jant'ı ne yaptın ? sıkıntıyı halledebildin mi ön jant'ı çöpemi attın =)

On jant elinde kalmamis kirmissin. Cakallik degil adamlar dogru olani onermis. Kirilan malzemenin yerine yenisi alinir yapacak birsey yok. Tamiri daha masrafli olabilir ordurmesi falan ayri dert zaten tek bir on jant alin butceye uygun

Benim alu jant yamulmuştu (dent diyor ecnebiler) bırakın kırığı, bir alete taktılar bayağı teknolojik bir alet, janta press uyguluyor, jant mengenesi gibi birşey.
Sonuçta oldu ama eski performansı yok illa bir küçük 8 çiziyor. Kırık için alu kaynağı gerekir ve sonradan tekrar balans ayarı. ilk günkü gibi olur mu sonuç kesin değil.

Olmayacagi kesin abi garanti veririm, birde burasi boston degil abi oyle presler kaynaklar falan pek yok cokra tavsiye edilmez zaten

• Beğen
Tepkiler: gökhangenel
@cparlakgul

sadece çember kırık. teller ve göbek sağlam. bu yüzden çemberi nerden bulabilirim diye sorudum adamlara.

bu uslupla cevap yazacaksan birdaha cevap yazma benim yorumlarıma.

Geçme ve kaynaklı jantlar oluyor. Kaynaklı jant ise tamirinin yapılacağını sanmıyorum. Jantın geçmeli ya da kaynaklı olduğunu öğrenmek gerekir. Jantın yanal alanlarında açılma olursa yenisi almak gerekir. Bazı örülü olmayan kalitesiz geçmeli jantların üzerine bastırınca bağlantı yerlerinden normalde açılma olabiliyor. Tel ile örülünce açılma kalmıyor. Sizinkisi kaza sonucu nasıl bir hal aldı görmek gerekir. Başlıkta yazdığınızı kim okursa yenisi al der. Bağlantı yerinden açılma durumunda jantın geçmeli jant olması durumunda bir umut olabilir. Farklı açılardan birden fazla fotoğraf çekmede fayda var. Serkan'a yanıtlanan mail aslında mantıklıdır. Kaza sonucu jant deforme olur. Riske girmek yanlış olur. Sonuçta yük taşıyan bir parçadır.

@Serkan Mıstınoğlu

Uslubumda birsey oldugunu dusunmuyorum. Sen adamlara cakallik yapiyorlar demissin, bende bir cakallik olmadigini belirttim. Hernekadar sadece jant yamullus gibi gorunsede cogu kazada gobekte hasar gorur ve kolay kolay farkedilmez. O gobegi yeniden ordugunde akord tutmaz ve sorun cikarir. Uslubumda alinganlik yapacak bir sorun olmadigini dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Samet Koç
Benimde elimde yamuk jant vardı , çok uğraştım ve aradım düzeltme veya kaynak iyi bir çözüm değil , eğer göbekte sorun yoksa sadece çember bulup yenide ördürmek mantıklı ve ekonomik. ( ben öyle yaptım )

• Beğen
Tepkiler: sepultra77
diceğimi dedim, hala michenin avukatlığını yapmaya devam ediyosun. jant çemberi istedim adamlardan. satmadıklarını söylediler. bu çakallıktır.
senin anlicağın dilden konuşayım, ayponunun ekranı kırıldı, gittin bunun camını değiştirin parası neyse vereyim dedin. "cam satmıyoruz birader, ayrıca o aypon bikere yere düştüyse onun ana kartı da kesin yanmıştır, hoperlör desen yalan olmuştur, bataryayı söylemiyorum bile o zaten şişmiştir.. biz iyisimi sana yeni aypon satalım, iflah olmaz camı kırık aypon" dediler.

• Beğen
Tepkiler: eleenorr
Son bir mesaj yazip hala anlamiyorsan susacagim. Belliki bisiklet konusunda bilgin sinirli ki elektronik bir esya ile orneklendiriyorsun durumu. Jant cemberini milyonlarca yerden bulabilirsin miche cember satmaz miche avukatligida yaptigim yok bu arada. Miche cember ureticisi degil senin yaptigin kazadanda sorumlu degil. Tum bunlari geciyorum yilda 35 bin km bisiklet suren bir insanim yuzlerce kaza yaptim kirilan iflah olmaz abicim ayni performansi alamazsin idare eder ama surekli sorun cikarir. Sana anlatmaya calistigim sey bu baska birsey degil.

şöyle söyliyim mailine cevap atmaları bile bi incelik. anladığım kadarıyla pek mailleşmiyorsun bisiklet firmalarıyla. uluslararasi bisiklet parçası firmalarından direk yedek parça temin edemezsin. edebildiklerinde vardır elbet ama çoğu bununla uraşmaz, uraşamaz. seni distribitörüne yönlendirir. sen aldığın ipod un ekranını kırınca apple i mi ariyosun yoksa aldığın yerin servisine mi veriyosun? yada apple store da ipod ekranı gördün mü satılık? anlamsız bi tartışma. yeni çember alıcak illa miche olmasıda şart değil çözümü gayet basit.

@cparlakgul

@Akın Killik

Arkadaslara katiliyorum, dedikleri cok dogru. Galiba Bisiklet ve bisiklet parcasi üreticileri üzerine fazla bir bilgin yok. Tatrtisman bence anlamsiz.

Ama ilaki de miche olacak diyorsan buralara bakip ve mail atabilirsin.
(link)
(link)
(link)

ve google de daha niceleri var...

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
şimdiye kadar bu forumda hiçbir zaman yardım etme amacı dışında yorum yazmadım. yorumlarım hep "tecrübe ettiğim kadarı"nı içerdi.
hiçbir zaman bilgiliyim, bilgisizsin deyip artistlik yapmadım. yapmayacağım da. ben böyle biri değilim, böyle biri olmaya hevesim de yok.

tartıştığım zatın üslubunu her 3 mesajında da çok küstah buldum. forumda üslup beğenmemek yasak değilse eğer, evet beğenmedim. çünkü bu cümlelerin amacı bilgi paylaşmak değil. bilgi bu şekilde paylaşılmaz. bilgi bu şekilde sunulmaz. sen yenisin galiba, sen şöylesin galiba, ben varya ohooo... diye sunulmaz bilgi.
Murat B. abime burdan saygılarımı yolluyorum. bu forumdaki en iyi niyetli ve gerçekten bilgi paylaşımı yapan kişi odur. ona özeniyorum ama hiçbir zaman onun kadar araştırmacı biri olamayacağım :)

bu konu 2 gün boyunca yorumsuz durdu. başlığı açan arkadaşa ilk yorumu ben yaptım. onunla aynı marka jantı ben de kırdığım için. ve micheye mail attığım, olumsuz cevap aldığım için onunla paylaşmak istedim. sonra herkes üşüştü nedense!? 2 günde 1 yorum gelmeyen konuya, bikaç saatte 10 yorum ve 20 beğeni geldi.

yorumlarınızın hiçbirinde iyi niyet arayamıyorum malesef.
umarım yorum yazanlar da, onları beğenenler de, ayrı ayrı tatmin olmuşlardır.. umarım doymayan ego kalmamıştır

bu arada, ben yeniyim.. zafer sizindir :)

Tamam sakinleşelim. Herkese benden çay, benimki açık olsun.

Çay Erdal Bakkalda içilir :)

http://galeri7.uludagsozluk.com/225/cay-erdal-bakkal-da-icilir_304615.jpg

@Akın Killik

Apple ile ilgili verilen örnek doğru değil. Hatta bastan asagı yanlış.
Iphone un ekranı bozulursa apple store a mı goturursun ? demissin. Cevap, Evet apple store a gotururum.
Apple store un ekran sattıgını gordun mu hiç? Evet gordum, 4 gun once bana sattı. Aşağıda da kanıtı var. Ornek verırken dogrulugundan %100 emin olmadığımız örnekleri vermememiz gerekiyor. Bilgi paylaşımı bunu gerektirir.

http://i42.tinypic.com/2ewfg48.jpg

Abi geçmiş olsun sende bişey yoktur umarım. O jant benim izlenimlediğim kadarıyla çok sağlamdı. Kim bilir kaç bin km yaptım ama akord için hiç götürmedim bisikletçiye. Kırdığına göre sağlam bi kaza geçirmişsin..

@Onur Kuzik

alıntı yaparken önce okursak da daha bilinçli oluruz gibi geliyor bana.

örneğini örnekle çürütmek deniyor yaptiğim şeye. genelde tezlere anti tez olarakta bu şekilde yapılır. işin ukalalık kısmı bir yana ben orda apple store da gördün mü hiç dedim. kaldı ki her çok uluslu firma yedek parça teminini bayilik anlaşması yaptığı yerin temin etmesini tercih eder. detaylara takılıp konuyu atlamamak lazım. her ay yurtdışından en az 3 4 parça alan biri olarak neredeyse önde gelen tüm firmalarla mailleşiyor, telefonla konuşuyorum. her firmanın kendine has bir garanti yapısı vardır. zorlamanın yada tartışmanın anlamı yok anlıyacağın. bunları araştırmadan parça alıyorsan sorumluluğunuda almışsın demektir. kimi bisiklet firması kaza sonucu parçaladığın kadroyu ödediğin tutarın %50 sine değiştirirken kimi 2 yıl garanti veriyor. ben şahsen her parçamı böyle saçma problemler yaşamamak adına ona göre seçiyorum. okuyup araştırmazsanız firmaları suçlayamazsınız.

Geri