Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant: Ölmüş mü?

C.Biberci

Tulpar
Tepki
5.283
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
Merhaba değerli arkadaşlar.

Son iki güngür arka janttan fren esnasında hafif bir sarsıntı geliyordu.Bisiklet yürürken sıkıntı yok.
Fren ayarsız diyerek bir gün sonra bakarım gibisinie pekte önemsemedim.
Bu akşam iş dönüşü bir bakayım dedim ve bakmamla hüsrana uğramam bir oldu.
Benim emektar jant artık yeter dedi..Yılda 13.000 km totalde 43.000 km sanırım ömrü bitti :)

Acaba bu açılma düzelirmi ?
İçeriden lastik setine engel olmayacak şekilde alu kaynak yapılabilirmi ? Yada dışarıdan ben bastırarak ben düzeltsem ne kadar sağlıklı olur ?

Tahminim hava basınca zayıflayan kısımdan açma yaptı.Fakat max 85 psi olan lastiğe 75-78 basarım genelde.
Bilemiyorum belkide problemin nedeni farklıdır.

Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum.

image.jpg

Scudo
Aynısının büyüğü bende var. Rez aldım, bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Salih Kü
Cehaletime gençliğime ver Rez ne ?:)
@alper 76
Tamam hocam bi abdest alayim okuyayım belki 5. boyuttaki gibi kendiliğinden düzelir:D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
(bkz: rezerve)

• Beğen
Ekonomik ömrü tamamen dolmuş bir çember gördüm fotolarda. o kadar da önemsememek lazım. Yeni bir çember ile yola devam edilmesi daha uygun olur. Aksine her hangi bir müdahale kötü sonuçlar doğurabilir.

@Candan Biberci

http://www.basityemektarifleri.org/wp-content/uploads/2014/07/irmik-tatlısı.jpg

Jantınızın helvası benden olsun. Her çalışan ve aşınan parça gibi jantınızın da kullanım süresi dolmuş. Bu şekilde kullanıma devam etmeniz tehlikeli sonuçlar doğrurabilir.

Hazır Black Friday gelmişken uygun fiyatlı bir güncelleme bakın derim.

@Candan Biberci kaynak is gorur gibi duruyor, bisiklet tamircilerinde varmidir bilmiyorum ama egsozcularda vardir belki aliminyum kaynak..janti sok gotur 5,10 liraya kaynatirlar.yada yuruyorsa bisikletle git.

Bu arada disk frenin degeri burada anlasiliyor.

Bi arkadasim alman mali tur bisletnden sifir arka jant söktü 28 jant uyguna verir eger istersen irtibat kurayim . sifir bisletten soktu ustunde sifir 7 li ruble bile duruyor kanka

Screenshot_2016-11-25-17-57-14.png Screenshot_2016-11-25-17-57-08.png

@Salih Kü

Rez aldım deyince rezerveden ziyade bir ekipmanmı acaba dedim:)
@SerkanH
Evet bende farkındayım aslında ama bir umut işte..:)
@Sadettin Z.
Helvada iyiymiş tereyağlı fıstıklı :)
Bakacağım kaliteli ucuz bir şeyler artık:)
Kara cuma vurgununada bakarım tavsiyeniz üzerine.
@mariokaldato
Abi sağol jant seti hakkında sana özelden yazayım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@isocan

Siz verdiginiz akili/öneriyi gerceten bilincli bir sekilde mi verdiniz yoksa saka olsun diyemi. Insan hayati bukadar ucuzmu sizin icin, anlamiyorsaniz akil yada öneri vermeyi birakin. Arkadas 43000km Total frenlemeden konusuyor, o fren seritleri suan bir kagitdan bile incedir.

@isocan
Evet aslında jantın yanağında kalınlık mevcut.Yivli kısımdan açma yaptı.
Bontrager jantlarda pahalı 2. Eli bile el yakıyor.
Biri tekir biri bekirde olmasınıda ben istemem.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Candan Biberci vatsapina attm tekrar resimleri. Eleman super kafa biri mutlaka yuzunu guldurur

@Sadettin Z.
Baskan naptin yaaa burnuma kokusu geldi hahah alacagin olsun

• Beğen
Orasini yaptirsan 3 gun sonra baska yerden gider ısıyi gorunce carpilir yamulur vs duzen tutmayabilir. onemli olan guvenlik olayi şansa birakma 43000 km seni tasimis bu bile cok iyi.

Sana yeni jant alma firsati dogmus diye degerlendiriyorum.

• Beğen
Bence bir 43000 km daha gideri var. Bu aralar uludağdan aşağı uzun uzun inişler yap. Meaşallah jantın durumu gayet iyi. Âşağı doğru akar gidersin. Hatta gideratoya ver oda binsin. Artık hanginize denk gelirse.

@Candan Biberci Jantınız ömrünü doldurmuş görünüyor. Fren pabuçları jant yüzeyini epey aşındırmış ki @Murat Cömez beyin de dediği gibi kağıt gibi olmuş. Alüminyum kaynak yapıldığında çarpılmaya en müsait metallerden olduğu için ve çabuk deforme olduğu için kaynak yapılsa bile eğri büğrü olur diye düşünüyorum. Bu janttan hayır gelmez dersek yanlış olmaz heralde...

• Beğen
@mehmetsunu
Ahahaha bu ne sevgi ah bu ne izdirap memed kuru bey

@Murat Cömez insan hayati elbette ucuz degildir benim icin, heleki yaptigim meslek tamamen insan hayati uzerinedir, velhasil zaten jant erimis, olursa olur olmasa zaten cop olacak, denemekte fayda vardir diye dusunmustum..ben sahsen kaynatmayi denerdim.yamulup dikis tutup tutmayacagi kaynak islemi esnasinda belli olur.goturse goturse 3 gun 3 ay yada 13 ay goturur..necaresi cop bu meretin..ha siz evveliyatinda boyle bir olay karsisinda kaynatmayi denediyseniz soyleyin yanlis ifade oldugunu anlayalim bizde.maksat tecrube paylasmak bilgi paylasmak..aklima kaynak geldi kaynak dedim yani..

• Beğen
Geri