Scudo Sports

Jant sekmesi tam olarak nasıl düzelir?

O zaman tek bir çare kalıyor geriye 2 eksende ayarı sağlayabilecek bir akort mastarı kullanmalı o zamanda jantın dış çapına göre bir ölçü ile ayar yapılmalı ne sıkıntılı bir iş arkadaş çözümü yok şansa bakıcaz. Adama Shimano R500 jantımın çemberini değiştirebilir misin? diyorum. O hem jantı örecebileceği konusunda garanti vermiyor. Fiyat söyle diyorum 100 TL diyor. İlginç ustalar var.

Scudo
@Çağdaş78 akort yok bu tip jantlarda. Five-spoke diye geciyor. Zaten pist bisikleti jantlari, kolay hasar gormuyor. Pist de kaymak gibi :D
Malzeme zaten hic esnemeyen bir materyal oldugu icin anca kirilir bu jantlar.
Urban bisikletlerde de sekil acisindan kullaniliyor. New York tayfasi :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
anzolot kardeş bu videoda Vahit Abi'nin kullandığı akort tezgahının marka modeli hakkında bilgi edinmek mümkün mü acaba.

Vahit beyin kullandığı akord sehpasının markası icetoolz..
Bu arada konuyla ilgili 2010 yılında Burçak bey şöyle bir paylaşımda bulunmuş, okumak kesinlikle çok faydalı olacaktır, sormak istediğiniz bütün soruların cevabı başlık altında var.
Uygun bütçeyle teker örme ve akort ayarı

@BrkKrm yeni örülen ve böyle zıplayan jantları tur sayısına göre akort etmek mümkün ama bu yöntem ilk anda jantı belirli bir dengede germek için kullanılıyor. Sona az iş kalsın diye yapılır.
@BrkKrm pek garanti veremezsin çünkü mevcut çember yamulmuş olabilir akortla düzelmez olabilir yani garanti veremez. Jant örmek, düzeltmek akort yapmak çok Zaman alır. Hakkını istiyor.

@NKurtuldu bu sorununyaşamanız çok ucuz aluminyum jantlar ve çok pahalı karbon jantlarda mümkün.
80 mm sibop uzunluğu bir ağırlık oluşturuyor ve karbon jantta birleşim yeri olmadığından ve lastiksiz olarak mükemmel dengede olduğundan bu yöntemle dengeye almak mümkün.
Normal iyi sayılan 1000-3000 tl arası satılan aluminyum jantlarda birleşim yeri sibop deliğinin karşısına denk getirilir ve sağlamlık için birleşim yerine konan ek parça dengeyi sibopla sağlar.
IMG_6397.JPG IMG_6398.JPG
Bu balance effect i yolda giderken hissetmezsiniz, son hızınıza ve harcadığınız güce etki eder ama videodaki gibi zıplama vs hissetmezsiniz çünkü yoldaki bozukluklar daha büyük etki bırakıyor.
Yolda hissedilen merkezden kaymış hub yada yamulmuş jant olur. Merkezden kayma hissedilecek düzeydeyse çemberi değiştirmek gerekir fakat akort ayarı ile hissedilmeyecek düzeye indirilir fakat ileride tel kopmları olası olur.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
@Zekeriya Çab Doğru tespit.
50mm lik karbon jantlarımda bu problemi yaşadım. Videoda belirtildiği üzere sibop karşısına 9gr balans ağırlığı yapıştırınca problem giderildi.

Hafif setim olan Mavıc ksyrium pro exalith sl' de çemberde sibop karşısına gelen yerde kabartma var. Aluminyumda bu yapılabiliyor. Ancak karbonda yapmak zor.

@NKurtuldu birde kabon jantta özelikle profil jantlarda farklı metaryal siboplar kullanılıyor, pirinç, aluminyum, plastik, uzatmalar vs bir çok çeşit var bunlar çok farklı ağırlıkta. Kabon üretici mükemmel balansta jantı satıyor sen lastiğine göre uyduruyorsun. Bir çok kabon jant sahibi bu durumu bilmez aluminyum jant gibi kullanır ama toplamda güç sarfiyatı yüksek olur.
Aluminyum üretici mutlaka sağlamlık için o parçayı koymalı yani jant lastiksiz olarak zaten dengesiz üretilmek zorunda ama kullanımda lastik ve sibop bu dengesizliği azaltır hatta standart ölçülerden 40 mm yerine 50-60 mm siboplu iç lastik taktığınızda otomatik olarak jant dengede olur.

@Zekeriya Çab
Uzatma kullanmayı kendi adıma tavisye etmiyorum.
Balans bozukluğunu çok arttırıyor. 50mm jantta 60 lık iç lastik kullanıyorum. Dediğim gibi 9gr ağırlıktan memnunum.

Karbonun hissi aluminyumdan farklı. Hızlanmada 1355 gr lık alu mavicler net daha iyi ve keyifli. Aynı şekilde yokuş çıkarken de daha hisli ve rijit. Karbonda hızlanma daha yumuşak oluyor.
Ancak 35 km/h üzerinde yüksek profil keyfini almaya başlıyorsunuz. Düz yol hızımı 35 ve üstü tutmaya çalıştığımdan keyif alıyorum.

@NKurtuldu Aman üstat 35 le gideceğim diye yapışma bir taksi kapısına. Ben ne zaman 40 ı görüp bacaklarımda acı hissetmeden rahat şekilde gitmeye başlasam ya bir taksi durur, otobüs durur, u dönüşü yapar yani bulunur bir sürüşü bozan.

@Zekeriya Çab Evet, tarfik sıkıntı. Daha çok şehir dışında sürmeye çalışıyorum. Şehir içi de erken saatlerde.

@BrkKrm ben yeni jant ördürdüm ama usta dandik çıktı lastik yukarı aşağı doğru sekiyor.
tekrardan sökülüp örülme durumu olabilir mi ?
profesyonel birine götüreceğim.

@brstrmn Benim de başıma gelmişti. Adama götürdüm yeni jant yaptı..

@brstrmn Hocam geç oldu cvp için ama ustasını bulursan tekrar ördürme durumu olmaz Gebzede Hayri usta var jantlarımı verdim jilet gibi aldım
O jantımıda Adapazarı Ensar Bisiklet te ördürdüm adamlar balanssız ördüler. İllaki İstanbulda vardır böyle ustalar. İnş çözülür yada çözülmüştür problemin.

@BrkKrm kısmen çözüldü lakin istediğim gibi olmadı.
yeni bir set alacağım.
teşekkür ederim bu arada.

e yeni jantmi alacaz simdi bir cuval para tutar oda. Cözum bulan varmi jant sekmesine arkadaslar.

Benim de assa yukari bozukluk vardi kendim baya duzeltmistim ama sifir olmamisdi bisikletcilerde yapamiyodu burdaki en son bigun araba carpti bana arka jant komple yamuldu uzak bir yerdeki bisikletciye verdim vura vura duzeltmisler anlasilan ama akord olarak baya iyidi en son :D

İyi bir bisikletçi bulun verin yapsın arkadaşlar.. zor iş..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

zor evet sakin insani cileden cikarir. sinirlendiginde mola sart.

o zaman kaynak yapmakta zor, dag basinda bisikletci nerden bulacagiz kaynak yaptirmaya.

Tansiyon ölçerler özellikle DT , ParkTool gibi markalar çok pahalı.Ali Exp.de bu ürünlerin benzerleri
500 TL ile 1500 TL arasında.Kullananların yorumu genellikle çok iyi.Şimdi bu ürünler arasında nasıl bir fark olabilir ?
Sonuçta çok basit bir alet gibi görünse de bilmediğimiz ne ola ki fiyat bu kadar düşük kalabiliyor ? Tutma yerleri alüminyum , tellerin
oturduğu kısımlar alüminyum , yaylar benzer yaylar vs vs ... hassasiyet burada belirleyici ama işte ne varda bu kadar fiyat farkı var ?
Kullananlar varsa cevaplarsa sevinirim.Teşekkürler....
11.png22.png

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri