Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Seti Araştırmalarım

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Tepki
94
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Uzun zamandır bisikletimin jant setini değiştirmek istiyordum. Hali hazırda kullandığım DT Swiss X450 jant çemberi, Shimano SLX jant göbeklerinden oluşan set (Salcano SLX bisiklet üzerinde gelmişti) yaklaşık 8000 km kullanımdan sonra sorun çıkartmaya başladı. Özellikle sürüş esnasında gelen tıkırtılar jantın alışkanlığını yitirdiğini gösteriyordu. İki kez akort, göbek temizliği de fayda göstermeyince bende jant seti bakınmaya başladım.

Fiyat araştırması, teknik özellikler için ilk durak tabii ki üreticilerin kendi internet sayfaları oldu; ikinci durak ise yabancı bisiklet siteleri, günce/blog ve YouTube videoları oldu. Özellikle inceleme ve birinci elden tüketici deneyimi çok önemli. Ne yazık ki araştırmaları yurtiçi sitelere kaydırmak tam bir zaman kaybı: ürünü satan bir bisikletinin sitesi ya güncel değil ya da ürün stoklarında yok, ama ne hikmetse sitelerinde var görünüyor, telefonla ulaştığınızda ürünü bilmeyen çalışanlarla konuşmak da çabası ve başka sorunlar ve de yurtdışının iki katı fiyatlama!

Dünyanın en büyük Türkçe bisiklet forumu olmakla övünen BisikletForum.com'da yetersiz kalıyor. Şöyle ki, araştırmanız hakkında konu açıyorsunuz ve cevap verecek bir kullanıcı yok; suçlamıyorum çünkü araştırdığım ürüne sahip olan olmayabilir ama bir farklı ses de kabulüm ya da ufak bir bilgi.

Birinci elden kullanıcı deneyimine yer veren Türkçe günce/blog olmadığı için belki benim gibi arayış içine giren(ler) olur diye bu günce/blog yazısını yazıyorum.

Devamını buradan okuyabilirsiniz:
(link)

Scudo
Benzer sıkıntıyı ben de yaşadım. Yerli bisiklet forumları hayalet kasaba gibi. Herkes nereye kaçtıysa bir dönem oldukça aktif iken şimdi bomboş. Ben chainreactioncycles dan Mavic Crossmax ST 2012 aldım. Önce arka jantı 310$ a aldım, şu an takılı. İki gün önce ön tekini 218Euro ya sipariş ettim, gelmesini bekliyorum.

SLR almanız şart değil, SLR birazcık daha hafif ama ST daha sağlam. Hatta bana kalsa SX alacaktım ama 2013 olanı var ve pahalı. SLR-XC, ST-AM, SX-Enduro sürüş tarzı için üretilmiş jantlar aralarında pek fiyat farkı yok normalde. Benim ST yi uyguna almış olmam 2012 olmasından kaynaklanıyor. Bir de şöyle bir durum var ki 2012 ile 2013 arasında bir fark bulamadım. Mavic bu sene bu modelde bir yenilik getirmediği için 2013 almak zaten mantıksız.

Aynı şekilde Crank Brothers da Cobalt serisinde hiçbir yenilik yapmamış. CRC'da bende 2009 model buldum, inanın 2013 ile görünüm dahi tek fark yok. Model isimlendirmeleri tüketiciyi yolma odaklı.

Siz, CRC'de aldığınız zaman ne kadar vergi vs. verdiniz?

Ben de uzun bir süre araştırıp Fulcrum red power xl'de karar kılmıştım fiyat/performans olarak ancak 29er almayı düşündüğüm için erteledim.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Benimki gümrüksüz geçti. Paket gümrük kontrolüne girdi (Bu boyutta paketi kontrol edilmemesi imkansız zaten) fakat büyük ihtimalle paketi muayene eden memur kutudan jantı çıkarıp şöyle bir baktı ve pahalı bir şey olamayacağı kanaati ile gümrüksüz olarak geçirdi. Kutunun dibindeki faturayı da farketmedi tabi, yoksa takılmamasına imkan yok. İnş. şimdi yolda olan ön jantımda takılmadan gelir. Ön-arka ayrı ayrı alma sebebim hem maddi hem de dikkat çekme ihtimalini azaltmak için. :)

Gümrüğe takılması halinde şahsi kullanıma mahsus eşya olarak normalde %20 vergi ödeyip alabiliyor olmamız lazım fakat eğer muhatabınız olacak memur kıl biriyse ya da daha önce başıma geldiği gibi bir menepoz teyze falan çıkarsa işiniz yaş. Basit bir tişört için bile bazen size ithalat yapan ltd. şti. muamelesi yapabiliyorlar. Ha bir de paket gönderildiği ülkenin devlet postası ile gelmiyorsa, Fedex, DHL vs. özel bir firma ile geliyorsa kesinlikle gümrüğe takılır, sizin için gümrük işlemlerini biz yaptık diye gelen malın parası kadar da masraf çıkarırlar.

Kısacası sipariş verdikten paket dağıtıma çıktı ibaresini görene kadar oldukça stresli bir 10-15 gün yaşanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Hemen hemen herkesin bir jant seti araştırma sevdası olmuş gibi... AYnı zamanda forumun yetersizliğinden de yakınma var.
Jantı alacağım yer #ÇekimBisiklet #Rotwild neredeyse geliş fiyatına satıyor jantları, o yüzden yurtdışı alım seçeneğini çıkarttım aradan.
29er bisiklet bende istiyorum ama elimdeki Giont kadro, SRAM x9 çekiş sistemi ve RockShox Sid Team amorsötörüme kıyamıyorum...

Geri