Scudo Sports

Jant seti yardım...

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Tepki
1.192
Selamlar.Elimdeki jant setini güzel bir fiyata sattığım için artık jant yerine jant seti planları kuruyorum.Ve artık kullandıpğım göbeklerden de kurtulduğum için jantları ve tellere biraz daha yatırım yapmaya karar verdim.En azından sağlam bişey olsun ve uzun süre kullanayım istiyorum.

Biraz araştırma ve bana uygunluk olarak bi kaç seçenek yaptım ve bazılarını eledim.Bu araştırmalar ne yazıkki internet üzerinden olduğundan piyasa da bulunabilecek diğer malzemeler hakkında pek bir bilgim yok.

1. Alternatif: ön-arka Xt 2008 göbek+Dt comp teller+Dt xr 4.1 jant. Ortalama 400 e yakın bir fiyat çıkıyor ve ağırlığı hesaplamama göre 1900 gr civarı çıkıyor.

2. Alternatif: Mavic crossride disk uyumlu jant seti.Erdoğanlarbisikletin sitesinde 1750 gr ağırlık verilmiş.Göbeklerin rulman olması da cabası.Bununda ortalama fiyatı 400 TL

Şimdi özellikle uzun ömür göz önüne alındığında hangi seçenek daha mantıklı?
Ya da amacıma uygun olarak sunacağınız alternatifler neler olur? Yardımlarınızı bekliyorum.Jantsız kaldım bisiklet süremiyorum :D

Scudo
Mavic Crossride Disk kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim. İnanılmaz akıcılar. Ağırlık olarak ise Mavic sitesinde disk uyumlu olan Ub/Disc modeli için 1970gr olarak geçiyor. 1750gr V fren uyumlu modelin ağırlığı. Sanırım erdoğanlar sitesinde bir hata olmuş.
Vaktim olursa tatıp gerçek ağırlıklarını yazarım.

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
Bende Crossride ı tavsiye ederim ... Ekipman olarak ağır iş mankinası olarak tabir edilecek seviyedeler o kadar sağlam ve akıcılar...

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
mavic jant setinin en düşük modeli dahi mükemmel hatta diğer jantsetlerden daha akıcı

Şöyle Bir olay var... 450ytl ye Mavic 819 Jant + Comp Tel + xtr Göbek (1700gr) Toplanabilir...

Mavic 717Disk + Xtr Göbek+ Revo Tel (1358gr +-50) Toplanabilir ama 717Disk Bulması Biraz Zor..

Not:Fiyatlar min. Alınmıştır.

Xero Element Tubeless jant seti aldım delta bisikletten , daha 3 hafta oldu. Çok akıcı bir set , oldukça memnunum. Tarttığımda 1900 gr civarında çıkmıştı yanılmıyorsam. Fiyatı da crosslande yakın olması lazım.

mavic crossland i de düşün bence. Hem rulmanlı hem tubeless. 2080gr olması lazım. Falat iç lastik kullanmadıgın için ciddi agırlık tasarrufu sağlıyor. Birde normal lastiklerin bile tubeless kullanımda arazideki yuvarlanma surtunmesi cok ciddi azalıyor. Ben normal lastikleri tubeless takıyorum. Gayet başarılı.

Merhaba arkadaşlar 2015 senesinde aldığım salcano nova 26 md bisikletimi kendimce zamanla parcalarini degistirdim. Olay simdi aynakola ve jant gobeklerine geldi. Diger tum degistigim parcalari bu sitedeki arkadaslar sayesinde degistim fakat bu birkaç konuyu bulamadigim icin yardimlarinizi bekliyorum.

1 konu 24-34-42 aynakolumu 28-38-48 olan 7v-8v uyumlu Shimano Altus M311 Aynakol alacagim fakat bazi arkadaslar mtb icin gereksiz diyor fakat ben hiz yapmayi seviyorum ve aynakolu almayo dusunuyorum sizce bisikletime bu aynakolu taksam sorun olurmu

2konu yaza dogru bisikletimi 27 vites yapmayi dusunuyorum bunun icin arka gobegimin degismesi gerekiyor .Sadece gobek alinca tellerini ordurmesidir akort ayaridir ugrasmak istemiyorum hazir jant alacagim set olarak 500 tlye kadar center lock ve 9vites uyumlu jant seti onerebilirmisiniz. Mtb icin

3konu bisikletimi 27 vites yapacagim icin gerekli olan 9vitesli bir vites kolu fakat kolu cekmeli istemiyorum. Bu
Shımano Altus SL-M370 Vites Kolları 3x9V bu vites kolu gibi calisan bildiginiz bir vites kolu onerisi istiyorum. Umarim yardimci olursunuz

Geri