Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Teli Değişimi

Shichigoro

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Salcano
Tekrardan herkese merhaba. Uzun süredir hayat temposundan ve ihmallerimden dolayı buraya fazla girme fırsatım olmadı. Geçtiğimiz yıl temmuz-ağustos aylarında Salcano Nova almıştım. Şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı fakat ne yazık ki 7-8 defa yağmura maruz kaldığından dolayı arka jantta 4-5 adet kırık var ve bisikletim kullanılamaz halde. Onun dışında pek bir problemi yok. Ben her iki jantın da jant tellerini değiştirmek istiyorum fakat aklımda 2 tane soru var. Garanti belgesiyle gittiğim yetkili servis veya başka bir bisikletçi bu 2 jantın da tellerini kaç liraya değiştirip akor ayarı yapar tahminen?

Bir diğer sorum da jantın bisikletin orijinal jantı olduğundan dolayı uygun tel bulunup bulunamayacağı yönünde. Çünkü bisikletçilerde-parçacılarda satılan standart jantların göbekleriyle, bağlantı yerleriyle bu jantın kendisinin ölçüleri uyumlu değil. Yani en azından ben öyle düşünüyorum göz var nizam var. Bisikletçi bu jantın değişmesi lazım derse nasıl bir çözüm geliştirilebilir? Çünkü bir yandan da jant çemberinden vazgeçmek istemiyorum.

Bi el atın artık

Biri bi cevap yazarsa sevinirim

Scudo
Burada anlık mesajlaşma sistemi yok. Gören bilgi sahibi biri cevap yazacaktır isterse. Sürekli konuyu güncel tutma adına yorum yazmayın lütfen. Diğer konularda da cevap bekleyen arkadaşlar olabilir. Adil davranalım :)

Ortalama olarak 180-200 TL arasında tutar (TEL + ÖRÜM + AKORT).
Kullanacağı teller taiwan tel olacaktır tanesini 2 TL den saysa 130 TL ortalama 30-40 TL arası örüm+akort alıyorlar.
Tel boyları jant ebadına göre ortalama uzunluğu belirlenip göbeğin flanşına ve çembere göre + veya - 2mm oynama olabilir ama siz sadece tel değişimi yapacağınızdan jantınızdan çıkan eski tellerden ölçü alıp ona uygun tel takılacaktır.

daha da türk markası bisiklet almam. SUYA dayanamayan bisikletin ben ta.!

Geri