Scudo Sports

Jant telim kırıldı

Scudo
Arka teker yalpalıyor ve hafif de olsa frene sürttüğü oluyor, ben de SuperB marka akord anahtarı alsam jant telleriyle ufak oynamalar yaparak sorunu çözebilir miyim yoksa başka bir çözüm yolu var mı?

Eveet an itibari ile şansa farkettiğim kırık jant telim,ne zaman ve nasıl kırıldığı hakkında en ufak bir fikrim yok

Dosyalar

• D70E443A-3362-4065-B096-23264F1F4399.jpeg
    D70E443A-3362-4065-B096-23264F1F4399.jpeg
    422,7 KB · Okunma: 55
Arka teker yalpalıyor ve hafif de olsa frene sürttüğü oluyor, ben de SuperB marka akord anahtarı alsam jant telleriyle ufak oynamalar yaparak sorunu çözebilir miyim yoksa başka bir çözüm yolu var mı?
Ufak oynamalar ile çözüme ulaşmak mümkün değil. Akordu ancak bilen biri yapabilir. Siz bilmeden yapmaya çalışırsanız sadece daha da bozarsınız

Akord bilgi ve tecrübe istiyor. Jantın düz bir eksende dönmesini sağlasanız bile tel tansiyonu aynı olmazsa jant telleriniz kırılacaktır.

Bir arkadaşımın 2 tane jant teli kırıldı 2 olmasa bile en azından 10 lu olarak satın alabileceğimiz izmir bornova civarı bir yer varmı yada takıcak birisi

Beyler dün sürerken frene bastım (disk fren) bastığım anda arka jantım dağıldı 5-10 tanesi koptu diğerleri gevşedi sebebi ne olabilir.

Konuyu tekrar güncel hale getiriyorum. Arama yaparken karşıma çıktı cevap yazma ihtiyacı hissettim.
İstanbul'da Tel tansiyonunu ölçerek, akort yapan usta var mı ki? Genelde dış lastiği bile sökmeden akort yapıyorlar. Ne tansiyonu, alt üst akortuda yok, sadece sağ ve sola sürtme akortu yapıyorlar.Türkiye'nin en büyük bisiklet mağazası lansmanıyla hareket eden haramidere'de bisiklet mağazasında shimano istasyonu bile var. Lastiği sökmeden, tansiyon, gerginlik ölçmeden akort yapıyorlar. Ben yıllardır şu akort işini tam layıkıyla yapan bir ustaya veya bisikletçiye denk gelmedim. Bilen duyan varsa özellikle İstanbul'da varsa yazarsa buraya çok memnun olurum.. Sağ sol ayarını youtube videoları var artık birçok kullanıcı kendi yapabiliyor zaten. Kendi işimizi kendimiz çözüyorum. Şu tel gerginlikleri, tansiyon ölçümü, gerginlik dağılımı yaparak akort yapan ustaların videoları var gıptayla izliyorum. Bir kere şöyle akort yaptıramadım diye yanıyorum.
Akord bilgi ve tecrübe istiyor. Jantın düz bir eksende dönmesini sağlasanız bile tel tansiyonu aynı olmazsa jant telleriniz kırılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Velo İstanbul diyelim burda kalsın, işletme Bakırköy Zuhuratbabada,google üzerinden kendileri hakkında yorumları takip edebilirsiniz, kendi kişisel fikrim, dürüst,alanlarında uzman ve camia içinden yetişmiş kişiler,
İstanbul'da Tel tansiyonunu ölçerek, akort yapan usta var mı ki?

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Akordu dediğimiz gibi yapıyor mu? Eğer öyleyse Yarın işe gelirken jantları yanıma alıp geleceğim ve gün içinde uğrayacağım. Sirkeci'de de işim var oradan sonra bi gideyim bakayım. Eyvallah sağolasın
Velo İstanbul diyelim burda kalsın, işletme Bakırköy Zuhuratbabada,google üzerinden kendileri hakkında yorumları takip edebilirsiniz, kendi kişisel fikrim, dürüst,alanlarında uzman ve camia içinden yetişmiş kişiler,

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Akordu dediğimiz gibi yapıyor mu? Eğer öyleyse Yarın işe gelirken jantları yanıma alıp geleceğim ve gün içinde uğrayacağım. Sirkeci'de de işim var oradan sonra bi gideyim bakayım. Eyvallah sağolasın
Rica ederim,siz yinede bir arayın bazen yoğun olabiliyorlar,birde sorup fikir almanız daha iyi olur, tel tansiyon ölçüm yaptırmadım ama yaptıran olduğunu biliyorum,

Yıllar önce Ankara'da "tamirci" olduğunu iddia eden birine jant hazırlatmıştım. Adam artık ne yaptıysa yolda giderken jant telleri gevşiyordu. Neyse, uzatmayacağım; akordunuzu kendiniz yapın arkadaşlar. Başkalarından çok daha iyi yaparsınız

Tüm iyi dileklerimle birde Google yorumlarınıda okuyup geldim. Güleryüzle selamımıı verdim hal hatır sordum ama duvara tosladım. Geldim az önce yoğun olunabilir doğrudur. Esnaf yoğun olur hak veririz Allah daha çok versin ama bunlar doymuş artık Google yorumlarında ki gibi bir durum kalmamış. Belki eski müşterilerine okey ama ben çok kötü karşılandım bakmak istemiyorlar bisiklet satışı varmış onlar toplanacakmış sırada başka bakımlar varmış. Olabilir kalsın ben 1 saate alırım demedim ki.yarın gelirim dedim yarında doluyum dedi. Sonraki gün geleyim o günde doluyuz dedi Kısaca bakmak istemiyorlar çok ilgisizler kardeşi daha genç olan çok agresif davrandı. Başka şeylerede batıracaktım sadece jantı akorta bakmak istediler bıraktım 1- 1,5 saat sonra gel al dediler şuanda girdim bir büfede bir şeyler yiyorum buraya yazıyorum. Yoğunlukta haklıdırlar ama usulü adabı böyle olmaz. Ben ustaya anlatırken genç olanı alamayız alamayız diye geri plandan ustaya direktif veriyor. Üzüldüm açıkçası ayıp gerçekten de ayıp
Rica ederim,siz yinede bir arayın bazen yoğun olabiliyorlar,birde sorup fikir almanız daha iyi olur, tel tansiyon ölçüm yaptırmadım ama yaptıran olduğunu biliyorum,
Be
Yıllar önce Ankara'da "tamirci" olduğunu iddia eden birine jant hazırlatmıştım. Adam artık ne yaptıysa yolda giderken jant telleri gevşiyordu. Neyse, uzatmayacağım; akordunuzu kendiniz yapın arkadaşlar. Başkalarından çok daha iyi yaparsınız
Tüm iyi dileklerimle birde Google yorumlarınıda okuyup geldim. Güleryüzle selamımıı verdim hal hatır sordum ama duvara tosladım. Geldim az önce yoğun olunabilir doğrudur. Esnaf yoğun olur hak veririz Allah daha çok versin ama bunlar doymuş artık Google yorumlarında ki gibi bir durum kalmamış. Belki eski müşterilerine okey ama ben çok kötü karşılandım bakmak istemiyorlar bisiklet satışı varmış onlar toplanacakmış sırada başka bakımlar varmış. Olabilir kalsın ben 1 saate alırım demedim ki.yarın gelirim dedim yarında doluyum dedi. Sonraki gün geleyim o günde doluyuz dedi Kısaca bakmak istemiyorlar çok ilgisizler kardeşi daha genç olan çok agresif davrandı. Başka şeylerede batıracaktım sadece jantı akorta bakmak istediler bıraktım 1- 1,5 saat sonra gel al dediler şuanda girdim bir büfede bir şeyler yiyorum buraya yazıyorum. Yoğunlukta haklıdırlar ama usulü adabı böyle olmaz. Ben ustaya anlatırken genç olanı alamayız alamayız diye geri plandan ustaya direktif veriyor. Üzüldüm açıkçası ayıp gerçekten de ayıp
Haklısın hep öyle yapıyorumda akort anahtarı sıyırmış birde şu tel tansiyon olayını bilmiyorum bir kere öyle olsun sonra bakarız dedim. Benim diğer trek binlerce km sürdüm o kadar yarış çukur halen akortta tık yok bir kere yapıldı oda normal tansiyonu falan yapılmadı

@macerakolik Genç olan asıl işçiliği yapan olduğu için genelde canından bezmiş bi hali vardır. "Bekleyen çok iş var, ancak 10 gün içinde yapabileceğime söz verebilirim" diyememiş. Veya verilen zaman parasına göre çok geliyosa direkt dersin "biz akort yapmıyoruz" diye. Gerçekten, yakınlardaki en iyi teknik servis oldukları için anormal yoğun oluyolar. Şimdiye kadar 5 yılda 10 kere falan gitmişimdir. Küçük kardeşin hiç boş oturduğunu görmedim. En soğuk kış aylarında bile.

Ben piyasada fabrikasyon jant gibi kusursuz akort yapan usta görmediğimden sehpa ve anahtar alıp kendim öğrenmiştim işi. Halen de kendim yaparım.

@macerakolik Genç olan asıl işçiliği yapan olduğu için genelde canından bezmiş bi hali vardır. "Bekleyen çok iş var, ancak 10 gün içinde yapabileceğime söz verebilirim" diyememiş. Veya verilen zaman parasına göre çok geliyosa direkt dersin "biz akort yapmıyoruz" diye. Gerçekten, yakınlardaki en iyi teknik servis oldukları için anormal yoğun oluyolar. Şimdiye kadar 5 yılda 10 kere falan gitmişimdir. Küçük kardeşin hiç boş oturduğunu görmedim. En soğuk kış aylarında bile.

Ben piyasada fabrikasyon jant gibi kusursuz akort yapan usta görmediğimden sehpa ve anahtar alıp kendim öğrenmiştim işi. Halen de kendim yaparım.
Canından bezmiştir yorgundur halden anlarım. İletişim çok önemli ama iletişim kuramayınca duyguları iki tarafa geçiremeyince sıkıntı. Akort sehpaları fiyat uçmuş enflasyon çok. Kur çok yüksek. Zamanında almadık yapmadık. Şimdi zamanlaması çok kötü oldu. Mavic olan jantlar yassı telide dönüyor hem teli sabit tut hem tel başını çevir uğraşmamak için hep yaptırdım. Zaten teli tutma ve kendi akort anahtarı yoktu. Akortuda çok zor kaçıyordu. Ama işi öğrenmek lazım. Gerçi şimdi verdiğim mavic olan değil ama olsun Tel Tansiyon aletine baktım. Oda cep yakacak nitelikte fiyatı var.
Ben sürekli her iş için Arnavutköy Servet ustaya gidiyordum. Onunda işçiliği çok iyi. Severek resmek başını okşar gibi keyifle ilgileniyor Son zamanlarda keyif aldığım için kendim yaptım.

@macerakolik Tansiyon aletini zamanında almıştım ama çok gereği de yok bence. Telleri iterek-çekerek de anlaşılıyor olması gereken gerginlik. Sehpa konusunda, eski bisikletçilerin kullandığı ata usulü demirden sehpalar derim f/p olarak. Katlanır olanlar asla işini hakkıyla yapmıyor. Sürtme çubuklarının bağlı olduğu parçanın teker dingiline bağıl yeri geometrik olarak milimi milimine aynı olmalı. Esneme yapmamalı. Bu katlanırlarda mümkün değil.

Canından bezmiştir yorgundur halden anlarım. İletişim çok önemli ama iletişim kuramayınca duyguları iki tarafa geçiremeyince sıkıntı. Akort sehpaları fiyat uçmuş enflasyon çok. Kur çok yüksek. Zamanında almadık yapmadık. Şimdi zamanlaması çok kötü oldu. Mavic olan jantlar yassı telide dönüyor hem teli sabit tut hem tel başını çevir uğraşmamak için hep yaptırdım. Zaten teli tutma ve kendi akort anahtarı yoktu. Akortuda çok zor kaçıyordu. Ama işi öğrenmek lazım. Gerçi şimdi verdiğim mavic olan değil ama olsun Tel Tansiyon aletine baktım. Oda cep yakacak nitelikte fiyatı var.
Ben sürekli her iş için Arnavutköy Servet ustaya gidiyordum. Onunda işçiliği çok iyi. Severek resmek başını okşar gibi keyifle ilgileniyor Son zamanlarda keyif aldığım için kendim yaptım.
İnanın üzüldüm,o yüzden gitmeden bir arayın demiştim,özellikle yarış zamanları ve sonrası ciddi anlamda bir yoğunluk yaşıyorlar,belkide öyle bir ana denk geldiniz,yada öyle umuyorum

Jant akoru için çeşitli bisiklet tamircisi gezdim. Akortu sözde yaptım derlerdi fakat gel gör akort yapılmamış gibi olurdu hep çünkü 5dk da akort yapmaya kalkarlardı. Doğru düzgün gerçekten bisiklet tamirinden anlayan birini bulmak gerçekten zor.

Bir önceki yorumuma ek... 7 sene önceydi... Bisikleti Anıttepe'den aldım ve Turan Güneş'e doğru yola çıktım. Yolda giderken gıcırtılı sesler gelmeye başladı. Bisikletten indim, bir de ne göreyim; akort vidaları gevşemiş. Yani öyle basit bir gevşeme değil, parmaklarımla rahatça çevirebiliyordum. Vidalar gevşeyince tabii jant da yamuldu. Düzgün gidebilmek için frenleri gevşetmek zorunda kaldım. Bu resmen insan hayatına kasıttır ya! Bu işi bilmiyorsan yapmayacaksın.
Çalıştığım yerde 100 küsür bisikletin akordunu yaptım, bir tane şikayet gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda, evdeki çıkma akort tellerinden eski bir 28" janta bir unicycle tekeri hazırladım. 2-3 haftadır her gün biniyorum ve hiç sorun yaşamadım. Unicycle tek tekerli olduğundan bütün ağırlık tek tekere biniyor. Bu yüzden de akort tellerindeki gerilim miktarı bisiklete göre çok daha fazladır. Ne tansiyon aleti ne akort sehpası ne tuning gauge ne de dishing tool kullandım. İşi biliyorsan her koşulda olur. Bilmiyorsan olmaz. Bu işi bilmeyenden uzak durun.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@can onur Dishing tool ve tansiyonmetre'ye katılıyorum. Ben de kullanmıyorum. Ama o gauge'li (kuvvetölçerli) sehpalar boşuna değil. Bisiklet üstünde maşalara cetvel tutturarak veya plastik kelepçeleri temas çubuğu olarak kullanarak da yapılır yapılmasına. Ama sonuç sıfır jant gibi kusursuz olmaz.

Geri