Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Telleri

bende hangi uzunlukta tel kullanmam gerektiğini hesaplamak istiyorum ama göbek verilerimi yeteri kadar bulamdım göbeğim shimano hb-tx505 qr 100 mm 32 delik
bilen varsa yazabilirmi bir de bunları hesaplamk için (link) bu siteyi öneriyorlar .bende pek sevemedim
çok fazla ölçü istiyo bu ölçülerin hepsi gerçekten gerekli mi.

Ölçüleri resmi sitesinde yazıyor:
(link)
1686147349276.png
Farklı hesap siteleri farklı ölçüleri isteyebiliyor ama bunlar verilen ölçülerden hesaplayarak bulunabiliyor. Hesabın yetmediği yer olursa ölçme yoluna da gidilebilir.

Farklı ölçülere göre hesaplayan birkaç site daha vereyim, belki biri daha kullanışlı gelir:
(link) (Bunda göbek-jant veritabanı var, veritabanından HB-TX505'i seçince birçok ölçüyü getiriyor, ona göre hesaplama da yapabiliyor
1686147819438.png

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
@Batuhan B. Sıfırdan jant toplayıp akortlayabiliyor musun? Bunu yapamadıktan sonra tel ölçüsü belirlemenin bi anlamı yok çünkü. Bırak bisikletçi uygun teli seçip akortlasın.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan B.
@Batuhan B. Sıfırdan jant toplayıp akortlayabiliyor musun? Bunu yapamadıktan sonra tel ölçüsü belirlemenin bi anlamı yok çünkü. Bırak bisikletçi uygun teli seçip akortlasın.

Onun bazı haklı nedenleri olabilir:
- Birçok kullanıcı belli bir tel markası istiyor, alıp bisikletçiye götürüyor.
- Bisikletçi elindeki tel uzunluğuyla örüyor, hatta ölçüsü uymasa da eski telleri kulanıyor, bisikletin sahibi kadar hassas olmuyor.

Hatırlattı: Bisiklet bakım ve onarım ücretleri

@Can Çelik hocam belki hatırlarsınız benim bisiklete kalfalık dönemlerimde shunfeng göbekler hakında konuşuyoduk, göbekleri değiştirdim diye. o göbekler eski bisikletimde takılı şu an baktığımda bisikletçinin uzun tel taktığını fark ettim .teller,tel başlarının ordan yamulmuş belki sizin sürekli gittiğiniz bisikletçiler iyidir.
burda markasız tellere 600 istiyorlar .
@Spartiat Sağ olun . dediğim gibi bende shimano'nun kendi sitesinden baktım fakat prowheelbuilder'da farklı ölçüleri istiyo ondan destek istedim.
(link) bunun gibi siteler olduğunu bilmiyodum bu site daha anlaşılır .

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Lapierre edge serisi hangi marka jant teleri kullanıyor

Ve bugün sundu dan aldım,
Bi tane de çanta aldım,
Aydinlatma konusunda bi işlem yok, onu, malzemeleri Avrupa'ya gidince bakacağım artık.

@Spartiat başta olmak üzere bilgi, deneyim ve görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederim

Gayet güzel ve akıcı gidiyor bisiklet
Düşük viteste işe üzerinden inmeden rahatça tırmanıyor, tabi fazladan pedal basmak gerekse de 😅

Bi de çanta aldım.
Bakalım.. Şimdilik böyle

Edit: Yanlış konuya yazmışım, Moderator buradan silebilir

Dosyalar

• 20240806_124157.jpg
    20240806_124157.jpg
    69,7 KB · Okunma: 8
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri