Scudo Sports

Jant temizleme

Wd 40 In frenlere sıkılmamaaının nedeni frenlerin tutmaması değil Fren papuçlarını zımpara gibi eritiyor oyüzden jantınıı iyice yıkayın değerse.

Scudo
@Ahmetgitar
Sirke cok eski yillardan befi bilinen en iyi temizleyici zaten. En olmaz denen seyleri bile temizleyen ucuz bi nimet

IMG_6168.JPG Selam herkese resimde de goruldugu uzere fren pabuclarinin kalintilarini yani jant uzerindeki siyahliklari nasil ne ile temizlerim... 6 yildir hic bir temizlik bakim yapilmadi ...

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Papuç kalıntılarından dolayı jantın üzerinde kalan siyahlıkları temizlemek için önerisi olan var mı?

@sonselim16

Deterjan + bulaşık süngerinin yeşil tarafı
Veya
Basınçlı yıkama makinesi deneyebilirsiniz yalnız göbeklere uygulamayınız

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Arkadaşlar babam bisikleti alıp balık tutmaya filan gidiyor.Deniz kıyısında sanırım Deniz suyu gelmiş jant tellerinin bazıları paslanmış.birde maşanın üzerinde bir noktada pas var bununla temizlesem bir zararı olur mu? Sormadan yapmak istemedim. Wd40 bulsam onu alacaktım yoktu mass diye bir marka vardı onu aldım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Kardeşim bisikletle Yalova Esenköy'e giderken dalgalardan bi güzel yıkanmış bisiklet. Vapurda içeriye de almamışlar bisikleti. bazı yerleri ve jant telleri paslandı. Çok uğraştırmadan temizleyecek bir ürün bilen var mı acaba?

wd 40 ile denedim. Tam manasıyla sökülmedi. Cif-poşet denedim yine de azıcık kaldı. Nipellerde kalıyor meret. Akordu bozmayı göze alıp canına okuyasım geliyor ama işte...:)

@Rockrider06
@Rockrider06 Bunu bi deneyeceğim.:harika: Buradan paylaşırım işe yarayıp yaramadığını. Umarım yarar:(

Konuyu hortlatıyorum lakin wd40 gerçekten jant temizliğinde kullanılır mı? Cif sürmek mantık lımı?

@StanicEnemy Kullanılmaz. Yani, jant temizliğinde WD40 gibi pahalı bir ürüne ihtiyaç yok... Alü/karbon için sabunlu su, çelik için motorin veya benzin uygun. Nipeller ve teller sonrasında iyice silinip kurutulmalı, aksi takdirde paslanma yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@StanicEnemy Kullanılmaz. Yani, jant temizliğinde WD40 gibi pahalı bir ürüne ihtiyaç yok... Alü/karbon için sabunlu su, çelik için motorin veya benzin uygun. Nipeller ve teller sonrasında iyice silinip kurutulmalı, aksi takdirde paslanma yapıyor.
Anladım, ben mesela cam sil kullanıyordum sabunlu su ile yıkayıp duruladıktan sonra. Zarar verir mi cam sil? Parlasın istiyorum da.

@StanicEnemy Cam-Sil'in zarar vereceğini sanmam. İçeriğinde su olduğu için, nipel ve tellerin iyi kurutulması gerekiyor sadece. Parlaması için mermer, karo yüzeyler için kullanılan yüzey cilası eklenebilir biraz. Hafif bir polisaj etkisi veriyor onlar.

Son düzenleme:
@StanicEnemy Cam-Sil'in zarar vereceğini sanmam. İçeriğinde su olduğu için, nipel ve tellerin iyi kurutulması gerekiyor sadece. Parlaması için mermer, karo yüzeyler için kullanılan yüzeyi cilası eklenebilir biraz. Hafif bir polisaj etkisi veriyor onlar.
Rica etsem mermer karo yüzeyler için kullanan ürünün linkini atabilirmisiniz? İlk defa duyduğum için yanlış bir şey satın almak istemiyorum.

@StanicEnemy Bunun gibi yüzey temizleyiciler. Sıvı arap sabunu da olabilir. Suyla karıştırılıp uygulanabilir.
1_org_zoom.jpg

Balata temizleme spreyleri hem zincir,kaset ve dişlilerdeki yağı sökmede etkili hem de jantın fren pabuçlarının temas ettiği bölgeyi temizlemek için birebir.Fren performansında ciddi etkileri var jantın temiz olmasının ya da olmamasının.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geri