Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant ve lastik uyumu

@eberkol Uygun göbek ve jant setleri ile degisim yapabilirsin. 1.40 lastiklere izin veren kadro ve fren yapisi daha ince tekerleklere de izin verir. 23 lastikler ancak yaris, performans lastikleri, bu lastiklerin kullanim alanlarinin disina cikmazsan bence sorun da yasamazsin. Yine de tavsiyem 1.40 lastikten en az bir 28'liğe gecmendir. O eski rahatlığı fazlaca arayabilirsin. 1.40'dan 23 degisimi ile.

Scudo
@h.kozan
Benim lastiklerim 700*40 yani 1.6 genişliğe sahip .Benim jant etrto ölçüm 622*19 ben bunu 622*17yada 18 yapıp lastiklerimi 700*25 yada 700*23 ile değiştirmek istiyorum. Yalnız buradaki nokta göbeklerim novatec rulmanlı frenlerim de hidrolik disk ve ben bunları değiştirmek istemiyorum, yani sadece çember değiştirip jantı inceltip buna uygun şekilde lastiği de inceltmek istiyorum. Benim merak ettiğim nokta sadece çember değişimi yapsam bir sorun yaşar mıyım?
İlk mesajda yeterince açıklayamadığımı düşündüğüm için tekrar belirtme gereği duydum. İlginiz için de teşekkürler.

Lenovo K50a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@eberkol Alacağın yeni çemberin o ölçülerde hidrolik fren desteği olmalı. Misal yine elindeki göbeklerin küçük ölçülü jantlara uyumunu net şekilde bilmelisin. Eğer yeni aksanlar elindekilerle uyum sağlarsa olur, neden olmasın. Dikkat etmen gereken sadece daha dar çaptaki jantlarla uyum sorunları olup olmayacağı, başka şey yok. Evvela disk fren uyumlu jant almalısın. Elindeki göbeklerin modelini tam olarak bilmiyorum ama sıkıntı çıkarmaz büyük ihtimal. 18mm janta rahatlıkla 28 lik tekerlek takarsın elindeki malzemeyle ama 15mm ve aşağısı jant takarsan parça değişikliğine gitmen gerekebilir. Ben teşekkür ederim.

Bende birsey sorayim 700x40 lastiklerim var. Gecenlerde arka lastigim patladi. Ic lastigi 700x40 slime olarak degistirdim. Icinde havayla karsilastiginda kristallesen bir malzeme var. Patlak onleyici. Cok memnun kaldim. Hafta sonu bu sefer on tekerlek patladi. Delta dan yine ayni slime dan aldim. 700x40. Bu sefer birturlu dis lastigi ortalayamiyorum. Orada takildiginda da ayniydi bende daha iyi hale getiremedim. Subap tarafi yanaktan kalin oluyor. Sorun nedir?

Sanırım jant çemberi biraz dar, çözüm olarak sibobu biraz içeri bastırıp lastiği öyle içeri yerleştirin. Sobra sibobu kendinize doğru çekin. Hava basın sorun olmaz

arkadaslar 26 ve 29 jantlarin lastikleri cok uygun 27.5 e gore cevirme sansimiz varmi ?

açıkcası ben 26 inch jantımı 24 inche kücültmek istiyorum çünkü lastik hiç kaymıyo bi kaç arkadaşımda dediki lastikle alakalı bende 24 düşürme gibi bişey var aklımda sizce nası olur sıkıntı çıkarırmı

vede bi sorum daha var ben bu lastiği kaydırabilirim

Arkadaslar bisikletspronu yaklasi2 sene once biratim simdi 27.mtb alip kampli ormanturlari yapmak istiyorum fakat bulundum yerde bizim kullandigimiz bisikletlerin parcalariyok bulsam bulsam 28 bulabilirim
Sorum su 27.5 janta 28 lastik olurmu kullanan varmi

Bisikletinizin lastiği benimki gibi çok sık patlıyorsa (continental 2.22 mtb) bisikletten soğuyacak seviyeye gelebilirsiniz.Shwelbe mharaton plus çozüm olabilir dediler o da fahiş fiyatlarıyla asgari ücretle çalışan biri olarak çözümden çok uzak görünüyordu ki bir yurt dışı sitede 25 euroya buldum fakat bu kez de jantıma uygun ölçüyü çözemedim.jantım 622x2.21 sitede width(genişlik) 28c 38c 47c olarak vermiş benim janta hangisi uyar bulamadım ???

Slm triatlon bisikletim icin tercihen 40 mm onerisi olan varmi

@eberkol başka bir çember alıp ona tekrar jantı ördürdüm. keşke baştan böyle olsaydı. problemli çemberi de kaldırıp attım.

Arkadaslar merhaba dün sundu bisikletten city sport 30 v aldim gayet memnunum fakat daha 20 km olmasina ragmen iki tekerde 8 cizmeye başladı pedal çevirmeden duz asfaltta olumsuz bi hal ortaya cikmadi ama rahatsiz oldum. Akort kacma sorunu mu oldu olduysada 20 km.de bozulmasi normal mi ?

Arkadaslar bisikleti 2. El aldim lastiklerin göbeğinde bir sorun sıkıntı boşluk yok pedal yani aynakol göbeğinde boşluk var malesef forumda gezerken shimanonun gresini gördük 40 lira civari buna gerek varmi öncelikle bundan alip tüm gobekleri yaglatayim mi yorumlarinizi bekliyorum

Merhaba. Bu sayıda farklı dizilimler olur mu? Olmaz ise doğru dizilim nasıldır göbeğe bağlandıkları yer ve çapraz geçiş yaptıkları yeri görmem lazım arkadaşlar, örnek doğru dizilim gösterebilir misiniz?

Arkadaşlar öncelikler selamün aleyküm benim bisikletim yol bisikleti arka jantı taktığımda alt taraf sola doğru çok yakın duruyor bunun nedeni nedir acaba hepinize teşekkür ederim

@mehmet ust.
Jantı bisiklet tam oturtamamış olabilirsiniz, aynısı başıma geldi bu şekilde de 60 km yol gitmişim :)

@cemaydinlik
YouTube da bir dünya anlatım videosu var. Ben ilk jantımı bu şekilde ördüm.

• Beğen
Tepkiler: ayz0067
Biliyorum bu konu hakkında bir çok başlık var onları önce okusaydın diyebilirsiniz, okudum fakat yine anlamadığım yerler var, yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Bisikletim btwin hoppiter 300 bir şehit bisikleti ben bu bisikletim ile ankara-bursa- belki birde çanakkale turu yapmayı düşünüyorum kısa tur tecrübelerim olduğu için bir patlamaya dirençli dış lastik almaya karar verdim. Ama ebat olarak uygun lastik ölçüsünü bulamadım.Bisikletimin orjinal dış lastik ölçüsü 700x38c dir ben rubena bir dış lastik almayı düşünüyorum tur uzun ve yük fazla olacağı için almam gereken ölçüyü söylermisiniz.

Benim forumdan okuyarak öğrenmeye çalıştığım hesaba göre ;

38x1.4= 53.2 / 38x2.2=83.6 / 38x1.8=68.4
saçma bir ölçü değerleri çıkıyor nerde yanlış yapıyorum bilemedim.

@redbulluvodka
Şimdi o 700*38 yazan kısım 700mm*38 mm demek , diğer ölçüde 27.5 inç *1.5 inç anlamına gelir, 1 inç 25,4 mm dir.
Uzun tur için 1.5 bence yeterli bir genişlik, yol konforu ve ustune alacağı yük için uygun.

Merhaba arkadaşlar.Fotoğraflardaki sanırım jant kapağı yada şeridi.İsmini bilmiyorum.Adı nedir acaba,nereden bulabilirim?
https://i.hizliresim.com/VP2qBB.jpg

https://i.hizliresim.com/njY8yN.jpg

Geri