Scudo Sports

Jantın papuca sürtmesi

berktx

Aktif Üye
Tepki
191
İsim
Berk
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
b'Twin
Iyi günler. Ben geçen günlerde arka jantın bakımını kendim yaptım. Işte bilyalar aşınmıştı değiştirdim. Bundan sonra iste jantı tekere taktigimda fren papuclarına sürtüyordu. Şimdi surtmuyor fakat biri yakin biri uzak o yuzden frene bastığımda aşırı yüksek bir ses çıkıyor yani 50 metre ötedeki noluyor diye bakıyor yani. Ben göbeğin bakımını yaparken alt somunu gevşetmiş olabilirim, her ne kadar yapılmaması söylense de. AMA EMIN DEGILIM SIKTIGIMDAN. Jant da biraz eski acaba akort ayarı zamanı gelmiş olabilir mi diyorum. Bu sorunun olası sebepleri nelerdir?

Yani kısaca problemimin sebebi bir pabucun janta daha yakın olmasi ve frene bastığımda felaket bi sesin çıkması.

Ilginiz icin şimdiden teşekkürler.

Scudo
hocam jant yanaklarina yağ gelmis olabilir

@ATALAY16
@ATALAY16 hocam sildim bezle ama ? Sorunum bir pabucun yakın bir pabucun uzak olması

@berktx fren bacaklarının modeli nasıl? Ben de dün şehir bisikletimin pabuçlarını değiştirdim pabuçlardan biri janta değmek üzereyken diğeri 1 cm açık duruyordu, fren bacağını gerdiren yayın telini gererek/gevşeterek ortaladım pabuçları.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNe2_D5WazoiUyVSOO8Nx_Ziu2vQKxNDq13iC_RsMsFXu3RySOoO_pIiST

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Yandaki vidaları sıkarsan o yakın olan papuç frene bastıktan sonra geri çekilecektir

Aynen o vidaları sık gevşelt göz kararı, eşitlemeye çalış pabuçları.

Aynı sorun bende de var özellikle akşamları yağmurda çok ötüyor ama tuttuğu için sıkıntı yok hatta kavşaklarda özellikle öttürüyorum araçlar dikkat ediyor gelen ne diye :)

Jantı bi güzel sildim papuclari eşitledim yaklaştırdım simdi fıstık gibi fren yapıyor hepinize teşekkür ederim..

Geri