Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Janttan çıt diye ses geliyor

Imlampre

Daimi Üye
Kayıt
27 Eylül 2015
Mesaj
260
Tepki
276
Yaş
43
Şehir
ankara
İsim
hakan
Bisiklet
Cannondale
merhaba akadaşlar ön janttan çıt çıt diye bir ses geliyor.lastiği ve iç lastik koruyucusunu da çıkardım kendim çevirmeye başladım yine aynı ses.sanırım millerden geliyor.ancak teller gayet saglam gevşek tellde yokki sıkayım.yolda giderken daha çok çıkyor bu ses anlamadım doğrusu.

Bir saattir cevirip duruyorum ses göbekten geliyor.yagsız mı kaldı ki
 
  • Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Scudo
Acip bakmalisiniz , acmadan once greys yagi bulundurmaniz yeterli . birde bilyeler dagilmasin diye bir gazetenin ustunde acin derim . ha birde bilyelerin nereden dustugune dikkat etmeye calisin , sonra benim gibi bilyalari iceri sallayip bu niye olmadi diye kafayi yemeyin :)
 
Benim bisiklette de vardı qrı sıkınca ses başlıyodu gevşetince gidiyodu asıl sorun bisikletin bir kaç hafta önce alınmış olması.. . Ama bilmiyorum bi kaç kez qrı açıp kapayınca çözüldü sanırım
 
  • Beğen
Tepkiler: Imlampre
Akord ayarınız bozulmuş olabilir. Gevşemiş teller dönme esnasında ses çıkartabiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Imlampre
@aslanpençesi Göbeği bir güzel söküp bilyaları dağıtmadan kaybetmeden inceden bir temizleyip gres yağıyla yağladınız mı sorununuz muhtemelen çözülecektir arkadaşlarımın da dediği gibi
 

Bu adama bayılıyorum.Vidyolarını acar uzun süre syrederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Imlampre
Üsttekilere benzer bir sorunum var bu yuzden buraya yazıyorum. 2018 carraro 052'mi yaklaşık 150 km. kullandım. Maalesef bilmeden doğalgaz ve su vb için kazılmış yollara girmek durumunda kaldım. Şimdi ön teker bir iki mm. yalpalıyor ama V fren pabuçlarına sürtmüyor. Ama ön lastikten ya da janttan (tam anlayamadim) tencere kapağa sürtüyor gibi bir ses gelmeye başladı. Ve bu ses devamlı değil kesik kesik zik zik zik şeklinde.
Sorularım:1) Akort kaçması midir değilse ne olabilir?
2) Bu şekilde sürmek ne derece doğrudur ve 8-10 km.lik kısa turlarda sıkıntı yaratabilir mi yaratırsa ne gibi bir sorun ya da risk ?
3) Bisikletimi aldığım yer 1 ay sonra ücretsiz bakıma getir demişti. 10-12 gün kaldı başka bir yere götürüp baktırmaya değer mi ?
4) Tamircilerde bu tip şeylerin ücreti yaklaşık nedir ?
5) Son sorum bu tip şeyler Carrarolarda kronik midir yoksa benim şanssızlığım mi
Saygılarımla.
 
Geri