Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kabataş-Eminönü tramvayında bisiklet taşıma mevzusu

Bisikletinizle toplu taşımayı ayda kaç defa kullanıyorsunuz?

• 0-3

• 3-6

• 6-10

• 10'dan fazla

• Toplam katılım
    43
hacıosman metrosunun güzel tarafı, plaza insanlarının en yoğun kullandığı hat olması. :D
IMG_1660.JPG

genelde sabit çalışma saatleri içerisinde sıkıcı ofis yaşamından bıkıp "her şeyi bırakıp gitme", motorla dünya turu yapma gibi neredeyse tamamının hiç gerçekleştirmeyeceği hayale sahip olan insanların çok büyük bir kısmı plaza çalışanı. eh, levent-maslak aksı da plazaların başkenti sayılır.

metroya bisikletle binince mutlaka birkaç kişinin güzel manada sataşmasına maruz kalıyorum. en iyisini sen yapıyorsun, aslında ben de bisiklet bakıyorum muhabbetleri falan. bisiklet kullanmayıp da bisikletçi olmaya en müsait olan insanlar da onlar. buna rağmen metrolarda hiç bisiklet reklamı gördüğümü hatırlamıyorum.

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

bu avrupa yaka milli felaket zati serkan,valla orada bisiklet sürmek için vasiyetname yazacan,:)
ne idüğü belirsiz bisiklet yolları emirganda ,arkadaş bisiklet yolu yap bende binmeyeyim 4 tekere ,beşiktaştan ta sarıyere kadar karadan yıkım olmadığı müddetçe hikaye, istanbulu yıkıp yeniden kuracaksın ,özellikle sahil yollarını adam akıllı yıkacan karaya doğru ,ha yıktınmı kardeşim acaip up uzun bisiklet yolu yapacan beşiktaştan ta sarıyere kadar ,onlada kalmayacan beton korunakla çevirecen bu millet buna layıktır,serkan hocam ,bura amsterdam değil.
ha yapıldı diyelim günde kaç kişi orayı kullanacak 50.000 kişimi hayalle yaşayan o.............ölür derler ya ,o hikaye

@mehmetsunu

hahahahhaha ben yıllardır binmiyorum 4 tekere ,sadece kırk yılda bir raylı sistem olur o da ayrılık çeşmeden yenikapıya ,

@mehmetsunu

anladım sele borusunu sökecen adamın kafaya geçirecen ,barışında dediği gibi,sele borusuna yazık mehmet hocam kübiktir etme eyleme,,

:komik::komik::komik::komik::komik:

@Bugraacik Bisiklet alıyorlar mı bilmiyorum ama vatman lar hiç fizik kuralı bilmiyorlar.İstanbul da tramvaya binmeye korkuyorum şahsen.
Adamlar dönemece gelince yavaşlayacağına hızlanıyor ki geçenlerde devirdiler bir tane hiç şaşırmamıştım....:krktm::krktm::acpsnr:
Boş zamanlarınızda fizik dersi verseniz süper olur-vatman arkadaşlara-:D:hihi:

İzmir de şuan izbandayım.haftaiçi olması nedeniyle ayakta yolcu yok. Bazı koltuklar boş. Garip garip bakanlar yok. Hatta bisikleti önümde koydum oturuyorum :)
66d88b7a066da9213c1acbc6981e91a8.jpg

@Emre Yönlüer Istanbulda belli saatler arasında hariç hakkım olan her saat her toplu taşımaya bisikletle biniyorum. Aksini iddia eden şoför veya yetkili olduğunda tavrımı ortaya koyuyorum. Evet dediğin gibi birden hızlanıyorlar sebebini bilmiyorum ama umarım mantıklı bi açıklamaları vardir...

@Yasin Şimşek izban hakkinda bi kaç video görmüştüm. Hatta bi arkadas katlanır bisikletle deney gibi birsey yapıyordu. Izban'ın bu konuyu aşmasına sevindim.

@Emre Yönlüer
aynı durum şehir hatları vapurlarına ve deniz otobüslerine yeni kadrolar getirilip eskiler emekli edildiğinde de olmuştu. gemiyi iskeleye yanaştırmaları yarım saat sürüyordu. iskeleyle temas da genellikle oturan yolcuları bile yere düşürecek şiddetli çarpmalarla gerçekleşiyordu. neyse ki diğer deniz taşıtlarıyla yaşanan birkaç büyük ve küçük ölçekli çarpışma ve onlarca "ucuz atlatma" durumundan sonra artık biraz daha düzgün kullanabiliyorlar.

@ozgur908 Hocam onun nedeni bazen stajyer denizcilerden de olabiliyor yalnız :D Geçen senelerde staj yapan bi arkadaşım da öyle bi hata yapmıştı ordan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Yasin Şimşek Bende geçenlerde İZBAN da bisiklet ile yolculuk yaptım.Giderken tren oldukça boştu ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Ancak dönüşte geç saat olmasına rağmen tren kalabalıktı ve bana ve bisikletime ters ters bakışlar,mırıldanmalar hissettim.İzmir gibi demokrat bir şehirde bile bu gibi davranışlar oluyorsa,diğer şehirlerde yapılacak vandallıkları düşünemiyorum bile.

3 4 tane kirli sakallı kendi arasinda kufurlu konuşan maganda tipli insanlar olsaniz kimsenin maçası yemez laf etmeye

Hatta telefondaki o fotografi acip "Gardaş işine bak oglım bu benim hakkgım "desen kuyrugunu kistirir susar.
Ama bakti size duzgun kibar tipler laf soyluyor

Atara atar gidere gider dunyanin kurali budur

Dunyanin her yerinde insanlarin hakki gasp edimeye calisilir
Buna goz yummayacaksin.Gerekirse kavga edeceksin

@Bugraacik
Sanırım o video bisiklet yasağı kalkmadan önceydi. Yani katlayıp bisiklet fonksiyonunu iptal edip deniyordu videoyu çeken. Yinede emin değilim.
@ilhami35
Bugün Halkapınar dan egekente kadar bisikletimle izbanda yolculuk ettim. Boştu sorun olmadı.
Akşam mesai çıkışı ciğliden nergize kadar izbanla gectim. Doluydu ancak ses çıkartan olmadı. Bir kac kişinin bizde bisiklet alalım dediğini duydum.

Sahilde turladıktan sonra 18:00-18:30 gibi bostanlıdan vapura bindim. Konağa gittim.
Vapurdan indiğim gibi doğru konak metroya girdim. İstikamet bornova yönüne (evka3) son vagon şansıma boştu. Hem çiğliden evka5 e tırmanmış olmamın verdigi yorgunluk hemde vaktimin olmaması nedeniyle metroyu kullandım. Kullananlarıda gördüm.

Sorun çıkartan olursa sorun çıkartırım. Bisikletliyiz diye süt oğlanı değiliz heralde. Gidona tesbih mi asalım yani.

Hatta her izbana bindiğimde yürüyen merdiveni arkamda kimse yokken kullandım. En son nergizde görevli uyardı :D

Buda vapurdan bir görüntü. Kilidim çalındı yenisini almam gerek vapurdayken gözümden ayıramadım rüzgar devirmesin diye. Kilit alıp demire kitlemek gerek.
dc0a88b74912a8596ce29f660f215742.jpg

İZBAN Günlükleri...

izban2.jpg ızban.jpg

Bu gün İZBAN da gidiş geliş en rahat yolculuğu yaptım.
İlk vagonun ön kısmında seyahat paha biçilemez :)

Anlık edit yapıyorum: 89c otobüsü 23.40 saatinde yasak diyerek bisikleti almak istemedi. Açtım yukaridaki fotoğrafı gösterdim, bende öyle bi talimat yok dedi. Öğlen 3ten sonrası yasak dedi.

Şimdi gidip 153'e bu durumu bildirmeli miyim? Veya her seferinde hepimizin başına gelmemesi için bu durumu topluca bi imza yada mail yollayarak yola koyamaz mıyız?

@Bugraacik

Sn Bugraacik Devlet'i Devlet yapan yegane unsur kanunlardır. Kanun koyucu size bu hakkı tanımış, bir başkası hakkınızı gasp edemez. "kanunu bilmiyordum", "ilgili kanun,yönetmelik bana ulaşmadı" gibi bahaneler üretemez. Ki siz konuyla ilgili karşı tarafı bilgilendirmişsiniz.

Siz yetkili birimlere şikayetinizi bildirin. Şayet birlikte hareket edilmesi daha etkili olacak ise, konuya daha duyarlı olunması adına change.org da bir kampanya başlatabilir, başta bisikletforum üyeleri olmak üzere kanunlara uyan ve uyulmasını isteyen vatandaşlarımızla birlikte ve bisiklet sporuna gönül vermiş kişilerden destek talep edebilirsiniz.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Arkadaşlar müsait saatler ile ilgili sıkıntı yaşarsanız bunu gösterin. İtiraz ederlerse şikayet edersiniz.
IMG_2973.PNG

Ya gecen vapura biniyodum eskı vapur iceri koyucaktım bisikleti arkamdan guvenlık geldı ıcerde yasak dedı neyse kaptım hemen ust kata acık yere gıttım dayadım oturdugum yere orda durdum tartısmak ıstemedım acıkcası yenı vapurlarda ınsanların ıcınden surukleye surukleye gıdıyoruz ve dısarı koyucak yer yok orda nıye kımse demıyor madem ıcerısı yasak dıye :D Dısarı yok baskan dısarı mecbur ıcerıdeyız 10 bın vermısım eskı vapurda dısarı bırakıcam ucsun denıze :)

@hashus1099 telefonuma kaydettim, teşekkür ederiz.

@Mesut DOĞRU mesajınızı okuduktan sonra ilk müsait zamanda şikayetimi bildirdim. Gelen maili en kısa sürede burada paylaşacağım.

@ElcaSeJawS hocam benim bisiklet o kadar pahalı olmamasına rağmen ben gözümün önünden ayıramıyorum. Adamlar çok kasıyorlar bazı konuları, metroya silahla giren var biz bisikletle vapura zor giriyoruz.

153 HAKKINDA EDİT:

Az önce kapı numarası A760 olan 89C Başakşehir-Taksim hattında Fındıkzade durağında beni almak istemediğine dair 153'e şikayette bulundum. 48 saat içerisinde gelecek olan mail bilgilendirmesini de sizinle paylaşacağım.

Altta belirttiğim şikayete yanıt geldi.

@Bugraacik

cats.jpg

Şikayetimde açık olduğumu düşünüyorum. Zaten ben oradaki beyfendiye söylerken kendisi de bi yandan yazıyordu.

Umuyorum ki, toplu taşımaya binerken herhangi bi aksilik yaşamayız. Yarın deneyebilirim :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Lastik patladı binmedim(yanımda malzeme yokken çıkdığım turlarda..)zincir kopdu aldım sırtıma 10 km yürüdüm(buna kara kış kyamette dahil) jantım yamuldu, yine binmedim, aslada binmem ne muhatap olurum nede boyun eğerim.

Geri