Merhaba arkadaşlar, pazartesi günü kitap almak için karşıya gitmem gerekiyor. Sahilden epey mesafe var, bu yüzden bisikletle gideyim istiyorum. Bisikletle vapura binebilir miyim, bir problem çıkar mı acaba?
hocam bir kere uyarmak istiyorum, motoru o. motor o. vapur değil. çok duyarlı, duygulu, hassassım bu konuda özür dilerim ama nolur motor o. allahın belası bi motor. ayrıca hiçbir sorun olacağını sanmıyorum. en fazla bir kere daha bisiklet için basarsın ki hiç sanmıyorum bunu da. hiç sıkıntı olmaz ferah tut gönlünü
Senin dediğin olsun kardeşim, yeter ki beni diğer kıtaya götürsün olmadı bisiklet için de bir kere basarım, yeter ki beni yarı yolda bırakmasınlar içini ferah tut diyorsan, rahatım o zaman, cevabın için teşekkürler
Akbilinizi basiyosunz. Siz akbili basarken zaten gorevli yandaki buyuk kapiyi aciyor. Siz turnikeyi elinizle bir kere bos cevirip gorevlinin actigi kapidan biniyosjnuz. Motorun icinde bisikletinizi guvenli sekilde koyunki devrilmesin yada kapilari var kapisina denk gelmesin (ortada demir oluyor genelde onun ic tarafina konmasi makbuldur)
Defalarca vapura bisiklet ile bindim hiçbir şekilde sorun çıkarmıyorlar hatta güvenlik görevlileri yardım amaçlı bisikleti geçirmek için engelli kapınısı açıyor. Ek bir ücret de almıyorlar öylebir hakları da yok zaten
@tselim
herhangi bir sorun çıkmayacaktır. defalarca gidip geldim. hatta beş kişiye kadar bile gidip gelmişliğimiz var. beş bisiklet.
önemli edit: hiç kimse sizden para-akbil talep edemez. bilginiz olsun. akbilinizi basıp yan(en sağ) taraftan oradaki görevliye haber verip engellilerin geçiş yerinden bisikletinizi geçireceksiniz.
Vapurlar ekstra bir ücret almıyorlar.Ancak Bostancı-Adalar motorları bir bilet daha istiyor(Mavi Marmara şirketi).Diğer motor şirketleri hakkında bir bilgim yok.