Scudo Sports

Kaç cm bacak boyunuz var, kaç inç kullanıyorsunuz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Bu bacak boyu meselesi tam bir kaos.Yorumlardan okuduğum kadarıyla tablolardaki cm'ler uymuyor.Adam tabloya göre 55 çıkıyor diyor 20 inç aldım büyük geldi diyor.Bacak boylarımızı ve kullandığımız kadro boyunu inç olarak yazalım kafalardaki kafa karışıklığı gidermeye çalışalım.Tabi kullandığınız bisiklet türünü unutmayın.

Scudo
Bence en iyisi bisiklete oturup-deneyip öyle almak hacı....
Benim kadro19.5 inch bacak boyumu bilmiyorum.Şahsen ben deneyip aldım:harika:;)

boyum 1.72 iç bacak boyum 83 cm çok uzun bacaklarım üst gövdemde kısa,yol bisikleti kulanıyorum 52 kadro

boy 1.84 bacak boyu 80 kullandığım kadro 54

yol bisikleti endurance kadro olduğundan ayakta durunca kadro yapısından dolayı tam boyuma göre. düz yol bisikleti sanırım 54 küçük gelir. ön kadro borusu ayakta durunca denk gelmesi sanırım...

Boyum 1.76 bacak boyum 85-90 arası diye hatırlıyorum,bisikletimi internetten 18" olarak almıştım deneme fırsatım olmadı.Zamanla anladım ki 19" hatta 20" alsaydım daha rahat ederdim.(MTB)

Boyum 1.73. Bu seneye kadar 26 ınc kullanıyordum.Bu sene katlanıra terfi ettim,20 ınc çok keyifli ve rahat :)

@sınglee sanırım kadro ölçüsü yerine teker ölçüsünü yazmışsın.

@Furkan TK oylede bu sefer üst boruda sıkıntı yaşıyorum cok kez denedim 54 ve 55 kadrolari,gidon boynunu bile 5 ve 6 cm olanlarla hep sıkıntı yasadim,52 kadro ile bile 8 lik gidon boynu ve sele en önde kulaniyorum

1.85 boyum 88 cm de bacak boyum var. 58 kadro kullanıyorum

1.85 boy iç bacak boyumda 88 kullandığım kadro 56

187 cm boyum dış bacak boyum 110 cm. 21" kadro 29" jant kullanıyorum.

1,78boy iç bacak 85 20 kadro kullanıyorum ama küçük gibi sanki, stem riser taktım aynakol göbeği koltuk tepesi 75e ayarlayınca rahat ettim

Victoria's secret'tan bişey alcaksın sandım soruyu okuyunca....

186 boyum, iç bacak 85, 20" kadrolu 29mtb kullanıyorum...

Boy 1.78, bacak boyu 83 cm. Racing sınıfı yol kadrosunda 54 cm ile rahat ediyorum.

Ancak bu değerlerin referans olarak kabul edilmesi problemli. Zira farklı üreticilerin farklı modellerinde kadro ölçülerinde bariz farklar olabiliyor.

Kadro seçimi yaparken rahat ettiğiniz bisikletin kadro geometrisi ile almayı düşündüğünüz bisikletin geometri tablosunu karşılaştırmak en doğrusu. Geometri bilgilerini vermeyen Salcano gibi firmalara da selam ederim.

(link) sitesinden ölçülerinizi girebilirsiniz, ayrıca ben de yeni yeni aşina oluyorum kullandığınız veya alacağınızın bisikletin "reach" mesafesinin size uygunluğu da oldukça önemli kadro geometrilerine göz atmadan bisiklet edinmemekte fayda var.. Her markanın ayakkabı gibi kalıplarında farklılıklar oluyor mesela LApierre'de 49-50 cm'lik kadrolar Scott alacaksanız 52-53cm'lik kadroya denk gelebiliyor..

Bisikleti alirken kıyafet alir gibi bedenleri var m s l xl gibi ve bu olculere göre ideal boy tabloları var.Belki burdaki herkes biliyordur sizde biliyorsunuzdur ama foruma yeni katılanlar için bilgi olsun diye yazayim dedim.
Benim boyum 1.70 bacak boyum 100 cm 19inch bisiklet kullaniyorum ilk başlarda zorlanıyordum büyük geliyordu ancak aliştim ve çok zevkli 19 inch kullanmak.Tavsiyem deneyerek alman en referans kendindir.çunku 1.80 boyundaki adamin bacaği uzun olur govde kısa olur yada tam tersi olur olculer tutmaz.Bu yüzden bu uyumsuzluk yaşamiyor.

2007 Specialized Allez Elite 58 XL kadro, sele borusu, gidon boynu değişiklikleri ile optimum düzene getirebildim. Boy 1,94 iç bacak 91

Geri