Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaç cm bacak boyunuz var, kaç inç kullanıyorsunuz?

178 boy, 83 cm bacak 20" kullanıyorum şehir bisikleti

Scudo
@demirciemre kardeşim, yanlış bi söylemimiz oldu ise affet. Ancak ne @Fırat Y. ne de ben gereksiz konuştuğumuzu sanmıyorum. Sadece biraz şaşırdık olan bu. Aslında konuyu uzatmaya gerek yok haklısınız.

Ölçüm şekli yanlış olabilir. Düz bir duvara sırt verilir, bacak arasına kitap vs. gibi bişey konur. Olabildiğince yukarı çekilir ve yerden kitabın üzerine olan mesafe ölçülür. Ayaklar çıplak olacak.

Benim boyum 180, bacak içi 83cm. Kullandığım bisiklet 19" kadrolu , 29" jant MTB. 27.5" jant olsaydı 20" kullanacaktım. 28" jant şehir bisikletimin kadrosu da 20.5".

@dexser

bacak boy 83 cm ,gıant yol 54 kadro sele ayarı şakül ile yapıldı dizim kırık olmuyor ,müthiş konforlu oldu ,düzde ve eğimde

1.73 cm boyum var. 82 cm bacak boyu, üst bedenim kısa.
18" kadro kullanıyorum.

183 cm boy, 87 cm bacak boyu. 58 kadro XL kullanıyorum.

Herkese selamlar benim sıkıntım yol bisikletlerinde gidon ve sele arası mesafe:(( sıfır alıyoruz bisikleti hadi birde kısa gidon boğazına para ver,yada seleyi öne al (ama oda sağlık sorunu yapıyor dizler için) dağ ve şehirde pek sıkıntım olmadı şimdilik.

178cm boy, 80cm iç bacak, lapierre 55 kadroda 80mm gidon boğazı kullanıyorum, tekrar alma imkanım olsa başka markada 53-54 kadro ya da lapierre de 52 kadro alırdım. Kadro sanki bir tık büyük gibi kısa gidon boğazı ile çözdüm sayılır.

Boyum 178, bacakiçi 82 cm. 55 kadro mosso 730tca kullanıyorum. Ancak kadro büyük geliyor. 53 almam gerekiyormuş.
2016 735 tca(730tca ile aynı geometri) alacak arkadaşların dikkatine!

@NKurtuldu Kadromu hep büyük seçdim yıllarca mesela boyum 1.73 57-58 hatta 60 kadrolar bile kullandım onlarda gidon ve sele arası mesafe 48-50 cm arası ama yeni nesil bisikletlerde bu ölçüler pek bana denk gelmiyor mesela benim asıl kado boyum 48-52 arası bacak boyuna göre ama sele gidon arası 53-54 olunca kollara erişemiyorum çok öne yatmam lazım seleyi öne alsam bu seferde dizler ve kalça ve bacaklarda sıkıntı oluyor ama bunu dağ ve şehirde hiç yaşamadım oda ilginç geliyor

195 cm boy- 95 cm bacak boyu.21 inç kullanıyorum mtb. Kısa geldi gidon ve sele borusu uzatıldı.

Hocam iç bacak boyu önemli,örneğin benim boy 168, bacak 80- Mtb için en uygunu 17'' kadro. Şu site de kihttp://(link) hesaplamaya göre 18'' daha uygun ama mtb de 1 inch düşük daha iyi.Ayrıca gövde kısa olduğundan sele ayarı yapmalı ve kısa gidon kullanmalısın ki fazla eğilmeyesin

Gidon boğazı diyecektim yanlış oldu

Geri