Scudo Sports

Kaça aldın?

Scudo
@Recep Yüce

bup turunda bende vardım :D

Aslında sormalarını tuhaf eleştiriler yapmalarını birazcık da olsa olumlu karşılamak, yaptığımız sporu tabir yerindeyse iyi satmak lazım. Ne kadar para verdiğimizin savunmasını yapmak yerine her gün bisikletin faydalarını, spor yapmak için vakit problemini bahane edenlere bisikletle işe gelip giderek bu sorunu çözdüğümü anlatıyorum. Üstüne biraz daha katar Şahin alırım diye geyik yapan arkadaşıma ilk mesajı okuttum, okurken yüzündeki tebessümü görmeliydiniz. :)

@Tahsin Y.

Aynen katılıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bu tutumun gelir seviyesiyle, eğitimle de alakası yok, bisiklete karşı toplumun büyük bir bölümüde bir önyargı mevcut. Mesela geçenlerde üniversiteden arkadaşlarla buluştuk, yemek yiyoruz. Masadaki herkes yazılım işiyle uğraşan (3-4 tanesinin de kendi şirketi var) olan arkadaşlar. Bu arkadaşların arasından biri de (kendisi forumda da yazıyor) geçen aylarda baya sağlam bir bisiklet almış bir arkadaş. Neyse konu döndü dolaştı arkadaşın bisikletine geldi. Verilen tepkiler bu konuda verilen örneklerle bire bir aynı, ha onlar şahin demiyor da golf diyor, astra diyor. Gelir seviyesini biraz daha arttırın, sonuç yine aynı olacaktır, bu sefer de bmw, audi derler :)

en son geçen gün arkadaşla karşılaştı altımda bisiklet ile. aldığım fiyatı öğrenince sanki borç batağına girmişçesine hayrete düşerek şaşkınlık içinde " NEEEEEEE !!!!!! buna okadar para mı verdin " dedi. bende tam o sırada hadi acelem var deyip kaçtım. ne la iki saat laf mı anlatacam :D

2 bisiklet ekipman falan biraz fazla tuttu bu sporu bilmeyen birisi için.
işyerinde bir bayan arkadaş "o kadar para verene kadar araba alsaydınız daha iyi" dedi. ben daha birşey demeden, başka bir arkadaş "arabayı napacaksın ya uçak daha iyi uçak alsaydın" diyerek muhabbete katıldı.
bayan arkadaş sustu daha bişey demedi.:harika:

Malın mülkün ve başkalarının düşüncelerinin esiri olmayın. Canınızın istediğini yapın sadece canınızın istediğini yaparken sonuçlarının ne olacağını iyi analiz edip size zarar vermesine imkan vermeyin. Ne kadar uzun yaşadığın değil nasıl yaşadığın önemlidir. Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insandır. Geçmişe takılıp hayıflanmak sadece üzüntü getirir, geçmişdeki hatalardan ders almak gelişimi sağlar. Geleceği gereğinden fazla düşünüp endişelenmek hayatı zehir eder. Başınıza gelecekler için önlem alın ama başınıza gelebilecekler için endişelenmeyin onlar başınıza geldiğinde çaresini arayın. Gelecek için endişelerinizin sadece yüzde 10 u kadarı gerçekleşir. Anı en güzel şekilde yaşayın.
Başkalarının hakkınızda ki düşüncelerine takılmak, onların etkisinde kalmak canınızın istediklerini yapmanızı engelleyebilir ve kendinizi mutsuz hissetmenize yol açabilir. Herkesin her istediğini yapmasına olanak yokdur. Yapamadıklarınızın peşinden gitmeyi bırakın, onları unutun. Yapabileceğiniz şeyler yapamayacağınız şeylerden daha çokdur. Yapabileceğiniz şeylerle uğraşın. 5000 TL.lik bisikleti alamıyorsanız 1000 TL. olmadı 500 TL.lik bisikleti alın, ondan zevk almaya bakın. O 5000 TL. lik bisiklete sahip olan belki de sizin kadar mutlu değildir, sizin kadar bilgili değildir. Kaybettiklerinize üzülmeyin, kazanacaklarınızı düşünüp elde edebilecekleriniz için çaba sarfedin.

Ben şöyle yapıyorum cep telefonun kaç para diyorum ? Ben ulaşıma verdiğim parayı bisiklete harcıyorum. Ya sen ? Sonra dönüp diyorlar ki o senin zevkin bu benim zevkim. Cep telefonu neyin zevki ben hala çözemedim ? Hep gösteriş, hep özenti, hep bir salaklık af edersin müdürüm ...

Geçenlerde canım sıkkın, karaköyden kadıköye geçiyorum, vapura binicem, yanıma bir adam geldi. "birader kaça aldın" efsane soruyu sordu. Zaten canım da sıkkın, böyle bi depressifim ki sorma.
Düşündüm, gerçek fiyatını söylesem "motor alırdın" falan diyecek. Polemik başlayacak. Bari dedim yüksek uçayım da hemen uzaklaşıp gitsin.

"4000 Euro" dedim. Adamın gözleri önüne aktı resmen :D hiç "o paraya araba alırdın" bile diyemeden o anda gözden kayboldu :D

Hani bende öyle bir bisiklet yok ama :D ''Bende para çok canım istedi aldım'' olayına getiriyorlar sanırsam :D Yani şahsen ben olsam öyle derdim.Önümüzde ki ayda araba alırım derim ohhhh miss :D

@Atilla Gobel ya zaten bu lafları edenlerin çoğu ayda 300-400 sigaraya verip 300 TL'lik telefon ile işleri görülecekken 2-3 bin tl'ye telefon alıp sadece arama yapmak için kullanan kişiler. Belki bu para fazla gelebilir bisikleti sevmeyen ve sempatisi olmayan kişilere ama 'bence fazla ama ederi bu, bu sporun/hobinin değeri bu' der kişisel tercihe karışmaz. Ama yok bizim insanımız durur mu illa bişey dicek:D

Gectigimiz pazar esimle turladik. Eve donuyoruz. Rampa cikiyoruz, mola verdik. Onunde durdugumuz dukkan ucuz bisiklet motorsiklet satan bir beyaz esyaci. Kapida duran takim elbiseli arkadas:
-Beyfendi kaca aldiniz bisikleti?
-ya aldik iste bi paraya hocam, biraz tuzlu bunlar.
-yo merak ettim kaca aldiniz?
-2400!
-basiyla dukkanin onunde duran motorlari isaret edip "motor alirdiniz?"
-harley davidson alabilir miydim? (guldu, birsey diyemedi)
-iste bu da bisikletin harley davidson'u!...

Dedim ve harekete gecip yavas yavas uzaklastik. Evet biraz uctum ama haketti.

Bana da sorduklarında genelde para ve tutar söylemem aldık birşeylere işte çok pahalı değil vb. diyerek geçiştiriyorum,
bazen de karşımdakine havalı, parası ile böbürlenen birisi gözükmemek için, örneğin 2000 lira vermişsem 1000 lira diyorum :)
Sonradan bana iyi güzel, bir tanede bana alalım derse sıkıntı :) kimisi indirilmiş fiyata bile çok pahalı verilir mi len o kadar para bisiklete diyebiliyorlar, klasik "o para ile araba alınır" cümlesi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri