Scudo Sports

Kadın bisikletçilerin azınlıkta olması

@alperen arslan

Evet ulaşabiliyorum:) haftanın iki günü gece turu yapıyoruz, turdan eve dönmemiz laklak dahil 01:00 i buluyor:) Hadi bağdat caddesi bu konuda daha rahat diyelim, minibüs caddesi ve uzun tur dönüşü alemdağ, ümraniye vs. hemde herkesin uyuz olduğu tayt larla:)
Kısaca siz önünüze bakıp sürüşünüzü yapın, o kadar da eşkiyalara kaptırmadık henüz bu ülkeyi:)

• Beğen
Tepkiler: Pelin N.
Scudo
@Candan Cığız

Candan hanım kusura bakmayın ama, ben yıllardır turlarda bir ton erkek görmekten bıktım. Siz bıkmadınız mı? Örneğin 30 kişinin katıldığı turda 2-3 kadından biri olmanın nesi çekici? Bence çok acınası bir görüntü. Ayrıca bir kadın olarak her şeyinizi paylaşamazsınız erkeklerle. Bu da ayrı bir sorun. Yanlış anlaşılmasın dediklerim; ben harem-selamlık olsun demiyorum; ama arada bir kadın kadına da bisiklete binmek lazım. Sizce değil mi?

@mtsemiz

İstanbul'da yıllardır bisiklete biniyor, tek başıma antrenman yapıyorum. Bahsettiğiniz rampalara ise defalarca gittim (Gören var mı, demişsiniz; ben de sizi görmedim) Rampa çıkmayı daha çok sevdiğim için deniz kenarındaki düz satıhı pek tercih etmiyorum. Ayrıca: KADINIM. Ve kurumsal bir firmada yöneticiyim. Ve evet, tasvip etmediğiniz o dar taytları giyiyorum. Şimdiye dek trafikte sinirlerimi bozan düşüncesiz birkaç ayı dışında başıma bir şey de gelmedi. Uzun sözün kısası: İstenince oluyor. Gereksiz paranoyalar geliştirip insanın kendini kısıtlaması kadar kötü bir şey olamaz. Risk almayacaksak yaşamamızın da anlamı yok.

Türk kadınlarının geneli hakkında haklılık payınız var; ama kim düşürüyor onları o hale? Kadınlar üzerinde tahakküm kurmaya çalışan Türk erkeklerinin de parmağı olmasın? Tasvip etmediğiniz şeylerden sizin de bu grubun parçası olduğunuz rahatlıkla anlaşılıyor. Kimse üstüne alınmasın ama, kaç erkek var bu forumda merak ediyorum doğrusu: annesini, kızkardeşini, kız arkadaşını bisiklete yüreklendirmeye çalışan? İğneyi biraz da kendimize batıralım.

@Pelin N.

İşte verilmesi gereken cevap bu; tebrik ederim Pelin hanım.
Yalnızca kadınların katıldığı bir tur/turlar yapılmalı. Neden mi? Bunun çok fazla sebebi var; şöyle inceleyelim:

1. Kadınların da bisiklete kullanabildiğinin/kullandığının daha açık ve net görülebilmesi için.

2. Kadınlararası iletişimin daha yoğun ve sıcak yaşanabilmesi için

3. Kadınların katıldığı bir turda güçlerin hemen hemen eşit olması sayesinde performansın daha iyi geliştirilebilmesi için.

4. Yeni başlayanların ve yalnız binemeyenlerin özgüvenlerini pekiştirebilmesi için/ yalnız olmadıklarını anlayabilmeleri için.

5. Bisiklete dair yalnızca kadınların anlayabildiği sorunları ve konuları daha rahat tartışabilmek için.

Daha da çoğaltılabilir bu.

@Pelin N.

Evet; bu harika. Gelecek pazar günü kimselere söz vermeyin. Bir tanışma turu yapalım. Gelecek haftaya dek detayları netleştirmiş oluruz. :in:

@Livestrong

aşk olsun kusura bakılacak şeyler söylemiyorsunuz ki, burada hepimiz kendi fikrimizi paylaşıyoruz...

açıkçası, benim şikayetim ülkemin temelde erkek egemen bir yapıda olması ve kadınlara, hayatın pek çok alanında, erkeğe muhtaç olma ve geri planda kalma görevinin yüklenmiş olması.

özellikle bisiklet konusuna gelirsek, tabi ki gönül isterki sayılar eşitlensin, daha çok hemcinsim bisiklete binsin... ama şahsen, 10 kadının birlikte bisiklete bindiğini görmektense, 30 kişinin arasında 2-3 kadın görmeyi... beraber, full performans bisiklete bindiklerine ve bu arada da birbirlerine kadın-erkek gibi değil, insan olarak davrandıklarına şahit olmayı tercih ederim... kişisel fikrim ve tercihim bu yönde...

ayrıca hayatımın hiçbir döneminde, "kız kıza buluşma" gibi bi kavramın olmadı benim... "arkadaşlarımla" buluştum... ya da özlediğim arkadaşlarımla görüştüm...

dolayısıyla, eğer 10 kadın toplanıp bisiklete binersek, benim için 10 kişi toplandık bisiklete bindik demektir... 7 erkek 3 kadın toplanmışsak, yine 10 kişi bisiklete bindik demektir.

"arada bir de kadın kadına pedal çevirelim" bana gerçekten bi'şey ifade etmiyor...

Biraz empati veya ne bileyim senaryo kursak şu durumda erkekler ya da toplum ne düşünürdü acaba?

Toplamda 10 kişilik bir grup ve sadece 3'ü erkek!

Bu arada bayanların iş dünyasındaki başarıları her geçen gün artmakta. Benim bayan çalıştırmayan bildiğim çok az sektör var. Üstelik banka gibi müşteri ilişkileri olan bölümlerde çoğunlukla bayan çalışıyor. Ne hikmettir anlamıyorum, zannedersem çok sabırlılar...:)

Erkekler... Egemenliğimizi aldılar haberimiz yok, bir de şu bisiklet olaylarını aşsak ne iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Deda
İstanbul'da yıllardır bisiklete biniyor, tek başıma antrenman yapıyorum. Bahsettiğiniz rampalara ise defalarca gittim (Gören var mı, demişsiniz; ben de sizi görmedim) Rampa çıkmayı daha çok sevdiğim için deniz kenarındaki düz satıhı pek tercih etmiyorum. Ayrıca: KADINIM. Ve kurumsal bir firmada yöneticiyim. Ve evet, tasvip etmediğiniz o dar taytları giyiyorum. Şimdiye dek trafikte sinirlerimi bozan düşüncesiz birkaç ayı dışında başıma bir şey de gelmedi. Uzun sözün kısası: İstenince oluyor. Gereksiz paranoyalar geliştirip insanın kendini kısıtlaması kadar kötü bir şey olamaz. Risk almayacaksak yaşamamızın da anlamı yok.

Türk kadınlarının geneli hakkında haklılık payınız var; ama kim düşürüyor onları o hale? Kadınlar üzerinde tahakküm kurmaya çalışan Türk erkeklerinin de parmağı olmasın? Tasvip etmediğiniz şeylerden sizin de bu grubun parçası olduğunuz rahatlıkla anlaşılıyor. Kimse üstüne alınmasın ama, kaç erkek var bu forumda merak ediyorum doğrusu: annesini, kızkardeşini, kız arkadaşını bisiklete yüreklendirmeye çalışan? İğneyi biraz da kendimize batıralım.

ben açıkçası eşime yıllardır yalvarırım gel sanada bisiklet alalım beraber bisiklete binelim diye ama ne fayda ben ne kadar bisiklete yakınsam o bir p kadar uzak ki her zaman söylerim gel beraber çıkalım ben senin için yolda yavaş giderim seni beklerim diyorum ama ne fayda ben haftada zaman geliyor 150 km. antremAN YAPIYORUM EŞİM 1 KM BİLE BİNDEREMEDİM neyse sizede başarılar dilerim (LİVESTRONG) umarım bir gün yollarda karşılaşırız

• Beğen
Tepkiler: Gozde S. ve Deda
valla livestrong hanım sadece şunu söyleyeyim, sizi çabalarınızdan dolayı takdir ve tebrik ediyorum. kimseyle çatışmak istemem herkesin tercihine saygım vardır ve tercihlerini kendilerince gerçekleştirmelerini desteklerim. benim tercihim, farzımahal kendi eşime, kızkardeşime, vs hanım akrabalarıma bisiklete binme konusunda destek olurum ancak giyim ve muhafaza etme konusunda biraz farklı tutum takınırım, giyimler farklı da olsa spor spordur ve yapılabilir, değil mi?

gelgelelim, eşim balkonda yer kaplıyor diye 2 senedir bisikleti çöpe atmak için fırsat kolluyor. zorla kolundan tutup selenin üstüne oturtacak değilim, kendi turlarımın ve benden kat kat güzel turların resimlerini, videolarını ekrandan gösterip duruyorum, yolda veya sahilde ne zaman bisikletli görsem yol veriyorum, gösteriyorum, özendirmeye çalışıyorum, ancak nafile. ben biraz bunu dile getirmek istedim. etrafımdaki, işyerimdeki hanımlar, kuzenlerim, ablalarım da hep ve her sene aynıdır, kışın istinye park'tan, yazın da bodrum'dan dışarı çıkmazlar. vurgum budur.

saygılarımla

İnsan insandır bayanı erkeği olmaz ancak evlenmeye karar verdiğinizde veya aşık olduğunuzda karşı cinsinize farklı bakmaya başlayın hayat bence bu şekilde daha kolay olacaktır.Türk toplumunda bayanlar hep şikayet ederler ama baktığınız zaman her yerde bayana diye ayrıcalık tanınıyor.Kadınların gerçek halini görmek için yurt dışına çıkmak lazım ... Bizim kadınlarımız vitrindeki biblolar ... Bu benim düşüncem beğenmeyen çıkabilir beğendende çıkabilir amacım kimseyi kırmak yada incitmek değil sadece bildiğim ve gördüğüm gerçekleri paylaşmaktı saygılar ... Dünyada son zamanlarda gelişen bir algıdan bahsetmeden geçemeyeceğim ... (ABD,AB, Rusya ve (Türkiye yakında))
Önem sırasına göre 1.nci sırada Çocuklar 2.sırada Kadınlar 3.sırada Köpekler 4.Sırada Erkekler geliyor

Forumda ortak dertleri olan İNSANLAR olarak, cinsiyeti kadın olan arkadaşlarla bir tanışma, kaynaşma, belki ilerde yapılacak projelerin temelini atma için düzenlenecek bir tur fikri nerelere getirildi arkadaş! Pes diyorum ben.

Burda milyon tane tur var, isteyen istediğine katılır, isteyen istediğini düzenler, kadın turu yapalım dedik diye insan gözüyle bakmıyor olduk erkeklere. Yok kadınlar biblo oldu. Herkes önce bir iğneyi kendine batırsın, sonra gelip burda klavye kahramanlığı yapsın lütfen. Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum, şaşkınım.

@Candan Cığız

Çok pardon profilinize dikkat etmemişim....

Aslında gurup kurulduğunda ben yasaklıydım forumda ve bir genç arkadaşımız topiği açtı ozamanlar hepimiz mtb liydik daha sonra bazılarımız yol bisikletine geçti bende her zaman hem mtb hemde yol bisikleti vardı , bi süre karma devam ettik ama mtb yi tamamen guruptan kaldırdık gibi birşey zaten mtb nin tutunması zor oluyor guruptaki mtb li arkadaşlarla çıkardınız eğer buralarda olsaydınız ama madem misafir olarak katılacaksınız ogün size özel bi tur ayarlayabiliriz...

burdan size hem forumda hemde sportif anlamda kolay gelsin diyorum başarılar...

@Hasip Çehre
teşekkür ederim :) size de...

@Pelin N.

pes etmemelisin peliiin :p

şaka bi tarafa, hiçbi şeyin hiçbi yere getirildiği, çekiştirildiği yok yahu :)... doğru yanlış tartışması da yok...

buraya yazılan hiçbir mesaj cinsiyeti kadın olan arkadaşların tanışmasına, beraber pedallamasına engel diil... kimse yapmayın da demedi... vs. vs.

ordan burdan, ortaya karışık konuşuyoruz, herkes kendi fikrini (alakalı, alakasız-alakasız demiyim de, doğrudan alakalı olmayan diyim) yazıyor işte..

en azından bana öyle geldi :)

bi de kara kedi faaliyeti organize edelim... n'olur yaaa :D ciddiyiiimm :)

@Pelin N.

Ah be İstanbul'da yaşamak vardı keşke böyle güzel bir organizasyonun parçası olabilsem ama İzmirden yapan veya yapacak arkadaşlar olursa katılmayı çok isterim :)

• Beğen
Bugün sahil yolu Pendik taraflarında 8-10 kişilik kadın bisikletçi grubu ile karşılaştık. Bütün memleket bu forumdan ibaret değil, bozmayın moralinizi :)

bende hergün başiskele sahilde rastlıyorum bir çok bayan bisikletli arkadaşa :) gece gündüz farketmiyor. gruplar halinde dolaşıyorlar sahildeki bisiklet yolunda. foruma takılıyorlar mı, görünüşe göre hayır.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,

Ben de bir kadın bisikletli olarak size şunları söylemek isterim ki, her kadın sandığınız gibi değil. Yani İstinyeparktan, Bodrum'dan, Starbucks'tan çıkmayan v.s. Ben çayır çimeni, tatlı suyu, tuzlu suyu, dağları, mücadele etmeyi, sınırlarımı zorlamayı, dayanlıklılık gücümü artırmayı severim. Bunlardan en az birinin olmadığı bir ortamda mutlu olamam.

Mtsemiz arkadaşım her spor kendine özgü nitelikleri olan bir giyim tarzını gerektirir. Kayak yaparken, rafting yaparken, futbol oynarken sivil kıyafetler kullanıldığını düşünebiliyor musunuz ? Eğer tayt giyiliyorsa, milyonlarca kişi taytla bisiklet sürüyorsa bunun bir nedeni vardır, öyle değil mi ? Şahsen ben 1 kez pantolonla bisiklet sürdüm ve dizlerimi kıramadığım için az daha düşüyordum.

Suat Bey 'e de erkeklerin cocuklardan, kadınlardan ve köpeklerden sonra geldiği sözüne katılmıyorum. Erkek değil midir istediği saatte dışarı çıkan, gerektiğinde kas gücü ile kendini koruyan (ki kadınlar yapamıyor) güçlü olan, özgür olan, istediğinde tecavüz eden, kadın döven hatta öldüren ? Bunları hangi kadın yapıyor ya da ne sıklıkla görülüyor ? Bence erkekler gayet özgür bu dünya üzerinde.

Kadınlara bazı imtiyazlar tanındığı bir gerçek, belki tanınmasa daha iyi. Ama düşünüyorum da belki gerekli görüldüğü için tanınmıştır ?

@Edip Dinçer

Bende Salcano Folda Katlanır Bisiklet aldım eşime.Azimle çalışıyor.Muhtemelen bugün yarın sökecek.İnşallah bizde birlikte turlayabileceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
bisiklete binen kadınların sayısı az maalesef; eminim hepsi de özeniyor ve binmek istiyorlardır ama etraftan toplayacakları tepkilerden çekiniyorlardır...

erkeklerin bile bisiklete binmesi tuhaf birşey ülkemizde; biraz diş göstermediğiniz sürece üzerinize çok gelebiliyorlar. e bisikletin üzerindeki kadın olunca, etraftaki ayılar daha da cesaret bulabiliyor haliyle. kadınlar da bu yüzden çekiniyor bisiklete binmekten.

ancak anladığım kadarıyla sizin iyi bisikletçi olan arkadaşlarınız varmış; hem onların yanında, hem de birçok bisikletçinin bulunduğu turlarda boy gösterirken hiç bir şekilde rahatsız edilmezsiniz ;)

bir bayan olarak bisiklet üzerinde hiç sorun yaşamadım. aksine yol verenlerden alkışlayanlarlara kadar birçok nezeketlerle karşılaştım hep. tek sorunum üzerime saldırcakmıs gibi atlayan köpekler oldu :) köpekten korktugum içinde akşam üstleri cıkamıyorum dışarıya. dışarıda bukadar bayan bisikletçi görmeme nedeniniz bayanların birlikte çıkabilecek bir arkadaş bulamamaları. ben hep tek başıma oluyorum. çünkü bisiklete binmeye cesaret edecek bir arkadaş bulamıyorum yanıma. ya binmeyi bilmiyorlar yada bu istanbul trafiğinde cesaret edemiyorlar.

Varsınız hemde nasıl varsınız da...AZSINIZ... :)

Ama az olmanızın sebepleri çok...

- Çoğunuz ilgi duymuyor bu spora.

- İlgi duyanların büyük kısmı çekiniyor sağdan, soldan...(Daha sinemaya gitmek için izin alamayan kızcağız , nasıl çıksın tebdili kıyafet caddelere, ormanlara...

- Geri kalan merkalıların bir kısmıda etraf ne der derdinde...Pek haksızda sayılmazlar...

- EH son olarak tüm bunlardan sıyrılıp , olması gereken gibi yaşayanlarda burada zaten :)

Ama kızlı-erkekli çoğalıyoruz.Biz çoğaldıkça toplum alışıyor bisiklete , kıyafete yani bize...

Aslında sizler öncü sayılırsınız.Daha çok çıkmanız lazım.Siz etrafta göründükçe, isteyipte cesaret edemeyenlerde, kıracaklardır zincirlerini...:)

Geri